Quote:
Originally Posted by empty
Sziasztok!
Nagyon sokszor olvastam már hogy nagyon sok áru van a piacon, tekiben, bármiben, és hogy a nagy tartalékokkal rendelkező orikat szinte lehetetlen leverni.
Bár ezért biztos megköveztek, arra szeretnék ötletek találni, hogyan lehetne nehezebbé tenni a tartalékok megtartását.
A végcél nem feltétlen az, hogy a készlet elvesszen, hanem hogy láthatóvá, és megszerezhetővé váljon, ne a piacon pihenjen folyamatosan.
pl. Random piac zárás:-))) naponta a 3 piac közül vmelyik zárva tarthatna egy-egy körig. Így akiknek otthon a milló tekijük kicsit jobban aggódhanak, vagy elveszhet pár k gabona, katona... mert a piac nem raktár.. Ugye Ati? :-)
Még egy csúnya ötlet:-)
Néha a császár felvásárolhatná a legnagyobb darabszámú! tételt a piacon.Ha vkinek a pénze így túlcsordul, akkor így járt.
Ezzel persze felértékelődne néhány dolog, no meg a karaván is, de sztem ez nem hátrány, mert ott ugyanúgy érik veszteségek az embert.
|
Nah azt mondtam, hogy a megbeszélésekhez nem szólok be, mert nem kívánok aktívan játszani, de ez a baromság az inaktív játékomat is befolyásolja.
És miért baj az, ha valakinek sok tartaléka van a piacon?
Azért a tartalékért is keményen meg kellett izzadni. Amíg a buta tücskök áthegedülik magukat az alsó két szinten szinte pénz nélkül, addig néhány emberke inkább visszafogja magát és okos hangya sztájlingban gyűjtöget.
Majd jön az, hogy a tücsköt elverik, mert pénz hiányában nem tudja kellőképpen megvédeni magát + írígykedik mert a szorgos hangya elviharzik mellette (vagy rajta keresztül) mert hogy nem okoz neki gondot sem a harc, sem a seregpótlás és az építkezés sem.
Nem árt a Hódítót is ésszel játszani

Jah és miért fontos ez nekem? Mert mást sem csinálok, csak takarékoskodok és nem szeretném, ha ebbe is belekötnének. Unalmas egy meló, de a későbbiekben majd meghozza gyümölcsét... egyszer.
Ami meg a rizikót illeti, nem elég nagy rizikó többmilió tekercset a piacon tartani? Volt már rá példa, hogy éjjszaka gondolt valaki egyet és felküldött pár teki 1, 5, 10 arany egységáron és a hazainduló tekercsek husssssssss elszálltak

Ez nem elég nagy rizikó? Több hónap szorgos munka + egy csomó VIP is köddé vált.
Sztem ez a rizikő bőven elég.
Ha valaki nem vette volna ki a szavaimból, ezt határozottan ellenzem!
És végül de nem utolsó sorban:
"A háborúhoz 3 dolog kell: pénz, pénz, pénz"
Raimundo Montecuccoli
Quote:
Valaki itt említette hogy ez kárt okozó javaslat. Igaza van!
A célom valóban az hogy érjék károk is az embert..
|
Ezért akár piros is járna.
Quote:
A célom az is hogy pusztán tartalékok felhalmozásával ne lehessen, csak némi rizikóval működtetni az a soksok végletekig kiélezett, kifacsarodott orit, akik pénz és külső segítség nélkül 1 körig sem bírják. Igenis bírják ki egy körig:-)
|
Nah gyere már a K-ban lévő Mf orimra szövivel és meglátjuk meddig bírom egyedül...

... ne beszélj butaságokat... de valójában jöhetsz akármelyik ellen.
Quote:
Valaki itt említette hogy ez kárt okozó javaslat. Igaza van!
A célom valóban az hogy érjék károk is az embert..
|
Ezért akár piros is járna. Nem a kár okozás, hanem a játék javítása a cél mindenképp!
Mindenkinek adott a lehetőség, hogy annyi tartalékot halmozzon fel amennyit akar! Az, hogy ezzel nem élnek egyesek, hát IJ.
Quote:
de más javaslatot nem láttam még mindig pedig már az 5. oldalnál tartunk...
Nem hiszem hogy a piac bezárása lenne az egyetlen megoldás, de mondjatok jobbat!
Nem hiszem hogy ha naponta 1 körig elérhetetlen némelyik piac, az olyan nagy katasztrófákhoz vezetne... De ha igen annál jobb, az is csak azt bizonyítja hogy helytálló a felvetés...
|
Nem is fogsz látni, mert ekkora böszmeség csak keveseknek jut az eszébe.
Nah. A véleményem lehet fáj, de az őszinteség álltalában ilyen. Bocs