|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

12-17-2006, 09:50
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A több sereggel alulról szinte lehetetlen című topicban volt egy javaslata Solarisnak, de hiába várom, nem nagyon akarja megtenni élőben  Úgyhogy, bár nem akarom ellopni az ötletét, de felvetem én a témát.
|
Semmi gond. Nem voltam egy ideig nem baj h felvetetted.
|

12-17-2006, 09:57
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Solaris
Semmi gond. Nem voltam egy ideig nem baj h felvetetted.
|
Köszi 
Akkor akár támogathatod is az ötletedet, bár ahogy nézem túlnyomó kisebbségbe kerültünk 
|

12-17-2006, 10:06
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Én úgy gondolom, hogy Solaris ezt a verziót alapvetően nem így képzelte el.
Alapból szerintem úgy, hogy a szövik több sereggel egyszerre csapódásakor a zsákmányon fifti-fifti elosztoznak.
És nem úgy, hogy 1 csapódáskor a támadásban részt vett szövetségesek osztoznak egységesen.
A 2 nem ugyanaz...
Míg az előző pusztán a foglalás mértékét osztja el azért, mert az új szabály következtében az első csapódó még alulról üt a többi meg felülről, míg a másik elgondolás egy - az eddigi 8 éves alapokat - teljesen más szemszögbe helyező megoldást kínál.
Én az első megoldást támogatom, a másodikat nem, pontosan monro érvei miatt.
|
Itt van az igazság. Lehet h nem ezt írtam de erre gondoltam. (Mondtam h már akkor kissé nehézkes az értelmes fogalmazás  ..)
Tehát:
Az h mindenki egyenlő arányban kapjon(4es szövinél 25% mindenkinek) na igen kényelmes lenne de sosem menne át és alapjaiban változtatná meg a játékot. Ezt sztem el is lehet felejteni.
Aránynövelés: Én 10%-re emlékszem, ezen éppen még lehetne növelni....
Legalább is sztem Atis kis %-ot esetleg normál érvek mellett lehet h emelne.
Azt h a támadó állíthassa be a %-ot. Érdekes dolog még akár jó is lehetne, de eléggé ki kell fejteni h mit hogyan. Ez még esetleg a mostani 10%-on belül is működhetne h pl 3 szövi megy 1 támadó és 2 segítség. 10% szövi segítséggel számolva az 80% a támadónak és 10-10% a segítőknek, összesen 20%. Azt h ezt a 20%ot lehessen variálni bizonyos min. és max értékek között pl 5%-15% ebben látok lehetőséget, de ezt részletesebben kell kifejteni.
Alapvetően viszont arra gondoltam (és Kisbér ezt fejtette ki) h a támadó szövi seregek kapnának fifti-fifti arányban és a többiek annak a 10%-át.
|

12-17-2006, 10:09
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Itt van az igazság. Lehet h nem ezt írtam de erre gondoltam. (Mondtam h már akkor kissé nehézkes az értelmes fogalmazás  ..)
Tehát:
Az h mindenki egyenlő arányban kapjon(4es szövinél 25% mindenkinek) na igen kényelmes lenne de sosem menne át és alapjaiban változtatná meg a játékot. Ezt sztem el is lehet felejteni.
Aránynövelés: Én 10%-re emlékszem, ezen éppen még lehetne növelni....
Legalább is sztem Atis kis %-ot esetleg normál érvek mellett lehet h emelne.
Azt h a támadó állíthassa be a %-ot. Érdekes dolog még akár jó is lehetne, de eléggé ki kell fejteni h mit hogyan. Ez még esetleg a mostani 10%-on belül is működhetne h pl 3 szövi megy 1 támadó és 2 segítség. 10% szövi segítséggel számolva az 80% a támadónak és 10-10% a segítőknek, összesen 20%. Azt h ezt a 20%ot lehessen variálni bizonyos min. és max értékek között pl 5%-15% ebben látok lehetőséget, de ezt részletesebben kell kifejteni.
Alapvetően viszont arra gondoltam (és Kisbér ezt fejtette ki) h a támadó szövi seregek kapnának fifti-fifti arányban és a többiek annak a 10%-át.
|
Ebben az esetben viszont éb értettem félre. Így nem tetszik a dolog...
|

12-17-2006, 10:11
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ebben az esetben viszont éb értettem félre. Így nem tetszik a dolog...
|
Az egyenlő arányú földelosztás nem menne át.
A szöviknek kényelmes lenne, de nem menne át...
|

12-17-2006, 10:15
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Az egyenlő arányú földelosztás nem menne át.
A szöviknek kényelmes lenne, de nem menne át...
|
Lehet nem menne át, de én azt a verziót támogattam 
Úgy nem tetszik a dolog, hogy a seregindítók egyformán részesedjenek.
|

12-17-2006, 10:16
|
Member
|
|
|
|
Az sem jó, hogy a támadó hadvezér önkényesen álitja be a nyereség szétosztását. Akkor már sztem inkább a segítségnyújtás mennyiségének a fügvényében. Valamit valamiért. Több segítség--> nagyobb kockázat--> több részesedés és fordítva. Ezen belül lehetőség lenne a manipulációra amiért eredetileg a topic létrejött.
|

12-17-2006, 10:25
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
És ha annyi lenne a változás, hogy nem 10%-ot kapnak, a részesedésből hanem max 15-15%-ot maximum?
És állítható lenne 10, és 15% között az érték?
|
Sztem 2(3) ötletnek lenne esélye Ati-nál is.
Ez az egyik.
1/A. Bizonyos %-ban növelni a szövetségi földszerzés részesedését.
PL ha most 10% akkor lehetne 15%-ra állítani, de az értéken lehet finomítani.
1/B. Bizonyos %-ban növelni a szövetségi földszerzés részesedését és a támadó a szövetségi részesedést állíthatná támadás előtt min és max % között, de úgy h az össz százalék változatlan maradna.
PL 1 támadó 2 segítségnél 20% a segítők összes részesedése. Ezt a 20%ot lehetne variálni.
3. A támadó szövi seregek a szerzett földen egyenlően osztoznának.
Kisbér példája: 2 szövi támadó 2 sikeres csata. Foglalt földek pl 70+29 ha. A támadók 49-49 ha-t kapnának és még ebből jönne le a szövi segítség %-a.
Ez a csata kimenetelét nem befolyásolná (vagy is h alulról v felülről)
|

12-17-2006, 10:27
|
 |
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
ne 10%-ot vegyetek alapul,mert nem annyi a föld részesedés!!
77hekiből kaptam 12hekit ez nekem nem 10%-nak tűnik!!
|

12-17-2006, 10:30
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cece
Az sem jó, hogy a támadó hadvezér önkényesen álitja be a nyereség szétosztását. Akkor már sztem inkább a segítségnyújtás mennyiségének a fügvényében. Valamit valamiért. Több segítség--> nagyobb kockázat--> több részesedés és fordítva. Ezen belül lehetőség lenne a manipulációra amiért eredetileg a topic létrejött.
|
Akkor meg lehetne kölcsönössé tenni a % beállítását.(bár ez már igencsak megbonyolítja az egészet...)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|