|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

12-16-2006, 19:32
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Ahogy én látom a témát.
Ha a haladásról beszélünk szöviszinten mindig sírnak rínak a tolisok-varisok...
Ha szét kell kapni egy hadiorit akkor meg jól mulatnak.
Azt gondolom valamit valamiért!
Ha te nem vagy hadi beállítottságú ori akkor ne akarj már együtt haladni azzal aki feláldozza magát a varis-tolis orik oltárán a gyorsabb haladás érdekében!
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy semmi szükség nagyobb hekiarányt adni a foglalásból a helpnek, mint eddig. Azt meg kimondottan rossz elgondolásnak tartom,hogy a támadó ori "ossza el" a zsákmányt!
Esetleg Cece javaslata még amit szívesen látnék, miszerint a segítségnyújtás arányában részesedjenek az orik. Ezzel azért lehetne "játszani" és segíteni a kevésbé hadis szövijeinket.
|

12-16-2006, 19:50
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Én úgy gondolom, hogy Solaris ezt a verziót alapvetően nem így képzelte el.
Alapból szerintem úgy, hogy a szövik több sereggel egyszerre csapódásakor a zsákmányon fifti-fifti elosztoznak.
És nem úgy, hogy 1 csapódáskor a támadásban részt vett szövetségesek osztoznak egységesen.
A 2 nem ugyanaz...
Míg az előző pusztán a foglalás mértékét osztja el azért, mert az új szabály következtében az első csapódó még alulról üt a többi meg felülről, míg a másik elgondolás egy - az eddigi 8 éves alapokat - teljesen más szemszögbe helyező megoldást kínál.
Én az első megoldást támogatom, a másodikat nem, pontosan monro érvei miatt.
|

12-16-2006, 20:16
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Alapból szerintem úgy, hogy a szövik több sereggel egyszerre csapódásakor a zsákmányon fifti-fifti elosztoznak.
|
Hát ezt nehezen tudom elképzelni, hogyan lehetne leszabályozni úgy, hogy 1 sereg esetében ne így legyen
Hogy képzeled el ezt? Megy 5 sereg és foglal 500 hekit. Mindenki kap 125 hekit a javaslat szerint. Ha meg 1 sereg megy akkor Szövi1 kap 70 hekit és a többiek 10-10-10-et?
Last edited by monro; 12-16-2006 at 20:23..
|

12-16-2006, 20:39
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Hát ezt nehezen tudom elképzelni, hogyan lehetne leszabályozni úgy, hogy 1 sereg esetében ne így legyen
Hogy képzeled el ezt? Megy 5 sereg és foglal 500 hekit. Mindenki kap 125 hekit a javaslat szerint. Ha meg 1 sereg megy akkor Szövi1 kap 70 hekit és a többiek 10-10-10-et?
|
Igen. Így...
Alapból Sol asszem azért vetette fel, hogy ha már ilyen elcseszett a rendszer, akkor legalább a hadisok maradhassanak együtt... Tehát egyszerre csapódáskor ugyanolyan mértékben kapjanak hektárt. Ő szerintem belső struktúrán nem tervezett változtatást (bár jó lenne, ha elmondaná) 
|

12-16-2006, 21:45
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Igen. Így...
Alapból Sol asszem azért vetette fel, hogy ha már ilyen elcseszett a rendszer, akkor legalább a hadisok maradhassanak együtt... Tehát egyszerre csapódáskor ugyanolyan mértékben kapjanak hektárt. Ő szerintem belső struktúrán nem tervezett változtatást (bár jó lenne, ha elmondaná) 
|
Ő kifejezetten azt mondta, hogy a részesedés legyen nagyobb a nem támadó felek javára.
|

12-16-2006, 22:00
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ő kifejezetten azt mondta, hogy a részesedés legyen nagyobb a nem támadó felek javára.
|
Solaris
Junior Member Belépés dátuma: 06-11-29
Üzenet: 30
------
vagy ha már ennyire meggyőzhetetlen vagy akkor legalább azt látsd be h ez a szövik, klánok működésére de leginkább együttmozgására milyen rossz hatással van.
Akkor már legalább az legyen módosítva h a szövitagok ne 10%-ot kapjanak a foglalásból hanem jóval nagyobbat. Az ideális nyílván az lenne ha egyenlő arányban kapnának. Ez biztosítaná h a szövi nem szakad szét és 1-1 orit sem ütnének 16 sereggel.
(de ez meg valszeg más miatt okozna problémát.)
...bár ez az A problémáit nem oldaná meg.
Valóban, akkor sorry...
Én ezt nem támogatom 
|

12-16-2006, 22:40
|
Member
|
|
|
|
nem egeszen jo 5let a mindenki ugyanannyit kap elve, hiszen teljesen el lehetne felejteni a felfedezest. a hadisok ellatnanak mindenkit folddel es nem lennenek elorebb mint a tobbiek. mindemellett hiaba "viszi" a tobbieket is - a tolist es a varist is - azok effektive ugysem adnak bele soxor semmit, azaz 0 sereggel is reszt vehetnek a foldszerzesben. ez igy eleg durvanak tunik. kisse le1szerusiti az egeszet.
Last edited by Smooth Scroller; 12-16-2006 at 22:42..
|

12-17-2006, 11:06
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
És nem úgy, hogy 1 csapódáskor a támadásban részt vett szövetségesek osztoznak egységesen.
A 2 nem ugyanaz...
Míg az előző pusztán a foglalás mértékét osztja el azért, mert az új szabály következtében az első csapódó még alulról üt a többi meg felülről, míg a másik elgondolás egy - az eddigi 8 éves alapokat - teljesen más szemszögbe helyező megoldást kínál.
Én az első megoldást támogatom, a másodikat nem, pontosan monro érvei miatt.
|
Itt van az igazság. Lehet h nem ezt írtam de erre gondoltam. (Mondtam h már akkor kissé nehézkes az értelmes fogalmazás  ..)
Tehát:
Az h mindenki egyenlő arányban kapjon(4es szövinél 25% mindenkinek) na igen kényelmes lenne de sosem menne át és alapjaiban változtatná meg a játékot. Ezt sztem el is lehet felejteni.
Aránynövelés: Én 10%-re emlékszem, ezen éppen még lehetne növelni....
Legalább is sztem Atis kis %-ot esetleg normál érvek mellett lehet h emelne.
Azt h a támadó állíthassa be a %-ot. Érdekes dolog még akár jó is lehetne, de eléggé ki kell fejteni h mit hogyan. Ez még esetleg a mostani 10%-on belül is működhetne h pl 3 szövi megy 1 támadó és 2 segítség. 10% szövi segítséggel számolva az 80% a támadónak és 10-10% a segítőknek, összesen 20%. Azt h ezt a 20%ot lehessen variálni bizonyos min. és max értékek között pl 5%-15% ebben látok lehetőséget, de ezt részletesebben kell kifejteni.
Alapvetően viszont arra gondoltam (és Kisbér ezt fejtette ki) h a támadó szövi seregek kapnának fifti-fifti arányban és a többiek annak a 10%-át.
|

12-17-2006, 11:09
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Solaris
Itt van az igazság. Lehet h nem ezt írtam de erre gondoltam. (Mondtam h már akkor kissé nehézkes az értelmes fogalmazás  ..)
Tehát:
Az h mindenki egyenlő arányban kapjon(4es szövinél 25% mindenkinek) na igen kényelmes lenne de sosem menne át és alapjaiban változtatná meg a játékot. Ezt sztem el is lehet felejteni.
Aránynövelés: Én 10%-re emlékszem, ezen éppen még lehetne növelni....
Legalább is sztem Atis kis %-ot esetleg normál érvek mellett lehet h emelne.
Azt h a támadó állíthassa be a %-ot. Érdekes dolog még akár jó is lehetne, de eléggé ki kell fejteni h mit hogyan. Ez még esetleg a mostani 10%-on belül is működhetne h pl 3 szövi megy 1 támadó és 2 segítség. 10% szövi segítséggel számolva az 80% a támadónak és 10-10% a segítőknek, összesen 20%. Azt h ezt a 20%ot lehessen variálni bizonyos min. és max értékek között pl 5%-15% ebben látok lehetőséget, de ezt részletesebben kell kifejteni.
Alapvetően viszont arra gondoltam (és Kisbér ezt fejtette ki) h a támadó szövi seregek kapnának fifti-fifti arányban és a többiek annak a 10%-át.
|
Ebben az esetben viszont éb értettem félre. Így nem tetszik a dolog...
|

12-17-2006, 11:11
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ebben az esetben viszont éb értettem félre. Így nem tetszik a dolog...
|
Az egyenlő arányú földelosztás nem menne át.
A szöviknek kényelmes lenne, de nem menne át...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|