Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-11-2006, 15:49
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Ha szintlépés előtt szabizol egy hétvégét, akkor előre lebontasz 72 épületet, amit majd nem akarsz magaddal vinni, és nincs semmi probléma. Szabin úgyse termelnél
Gondold vegig.
Felertem 100 topkor alatt 600 hektarra. Van meg 236 korom, amit muszaj eltoltenem. Tulajdonkeppen meg alig jatszottam a topban, kotelezo jelleggel el kell itt toltenem tobb mint 2x annyi idot mint amennyit eddig toltottem, de megis, ha feljebb utom magam, akkor buntetest kapok ha leszabizok. Szerintem ez sehogyse jo igy, a normalis jatekmenetet bunteti, korlatozza, raadasul nemis evek v. honapok, hanem mar hetek multan. Pedig egyaltalan nem ez a cel, hanem epp a jatekmenet egyes reszeinek konnyebbe tetele. Ezzel a modositassal nem az kap lehetoseget a top tetejerejutasra, aki jol jatszik, keveset volt adott csoportban, hanem az, aki allandoan raer, es nincs szuksege ra hogy neha szabadsagra menjen.
Bar nem is ertem, korabban is arrol volt szo, hogy a topos kotelezo 336 kor letelte utan johetne foldcsokkenes, maskepp azokat is erinti a buntetes, akik miatt be akarjuk vezetni
TFH. 9. szemelyiseghez top1-be akarok jutni. Ez 1000 hektaron van a pelda kedveert. 600 hektartol ha szabira mereszelek menni, csokken a foldteruletem akkor is, ha meg akar a top30-ban sem vagyok benne? Ezt igy kiforratlannak gondolom kicsit..
Sponsored Links
Old 09-11-2006, 16:00
Colony Colony is offline
Member

Longevity: 99%

Én is úgy emlékszem, hogy az eredeti felvetésben úgyhangzott, hogy a lépésnek megfelelő országokra vonatkozik. Ergó min 336 Top körrel rendelkezők.
Viszont az érem másik oldala, hogy a 335- körben leszabizhatsz korlátlan időre az addig elért területen. (viszont nem tudom ezt ki játszaná ki?)

Szerintem amig nincs meg a lépés feltétele semmilyen hektár csökkenés ne legyen!!!
Old 09-11-2006, 16:12
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 13%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by [Qpe_] View Post
Gondold vegig.
Felertem 100 topkor alatt 600 hektarra. Van meg 236 korom, amit muszaj eltoltenem. Tulajdonkeppen meg alig jatszottam a topban, kotelezo jelleggel el kell itt toltenem tobb mint 2x annyi idot mint amennyit eddig toltottem, de megis, ha feljebb utom magam, akkor buntetest kapok ha leszabizok. Szerintem ez sehogyse jo igy, a normalis jatekmenetet bunteti, korlatozza, raadasul nemis evek v. honapok, hanem mar hetek multan. Pedig egyaltalan nem ez a cel, hanem epp a jatekmenet egyes reszeinek konnyebbe tetele. Ezzel a modositassal nem az kap lehetoseget a top tetejerejutasra, aki jol jatszik, keveset volt adott csoportban, hanem az, aki allandoan raer, es nincs szuksege ra hogy neha szabadsagra menjen.
Bar nem is ertem, korabban is arrol volt szo, hogy a topos kotelezo 336 kor letelte utan johetne foldcsokkenes, maskepp azokat is erinti a buntetes, akik miatt be akarjuk vezetni
TFH. 9. szemelyiseghez top1-be akarok jutni. Ez 1000 hektaron van a pelda kedveert. 600 hektartol ha szabira mereszelek menni, csokken a foldteruletem akkor is, ha meg akar a top30-ban sem vagyok benne? Ezt igy kiforratlannak gondolom kicsit..
Semmiképpen nem a szabadság támogatása a cél. Ez mindigis vesszőparipám volt.
Old 09-11-2006, 16:14
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Colony View Post
Én is úgy emlékszem, hogy az eredeti felvetésben úgyhangzott, hogy a lépésnek megfelelő országokra vonatkozik. Ergó min 336 Top körrel rendelkezők.
Viszont az érem másik oldala, hogy a 335- körben leszabizhatsz korlátlan időre az addig elért területen. (viszont nem tudom ezt ki játszaná ki?)

Szerintem amig nincs meg a lépés feltétele semmilyen hektár csökkenés ne legyen!!!
Egyetertek.
Aki 335-nel leszabiz, az nem lesz behozhatatlanul magasan.
Old 09-11-2006, 16:16
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Semmiképpen nem a szabadság támogatása a cél. Ez mindigis vesszőparipám volt.
Ezzel is egyetertek, de szerintem ne ess at a "paripa" masik oldalara..

Valamilyen szinten legyen meg a lehetoseg a bunti nelkuli szabira, maskepp aki nem tud ejjelnappal jatszani, annak eselyei tovabb romlanak. A jatek most is ugy van kialakulva, hogy az eredmenyessegben nagyon nagy szerepe van annak, ki mennyit tud gep elott lenni. Ugy gondolom, nem kene meg ezzel is novelni a szakadekot.
Old 09-11-2006, 16:17
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Gondold vegig.
Felertem 100 topkor alatt 600 hektarra. Van meg 236 korom, amit muszaj eltoltenem. Tulajdonkeppen meg alig jatszottam a topban, kotelezo jelleggel el kell itt toltenem tobb mint 2x annyi idot mint amennyit eddig toltottem, de megis, ha feljebb utom magam, akkor buntetest kapok ha leszabizok. Szerintem ez sehogyse jo igy, a normalis jatekmenetet bunteti, korlatozza, raadasul nemis evek v. honapok, hanem mar hetek multan. Pedig egyaltalan nem ez a cel, hanem epp a jatekmenet egyes reszeinek konnyebbe tetele.
Nézd a fellépési határ fölé menni nem kötelező. Ha fölémész akkor ezt vállalod és ennyi. Nincs ebben semmi kiszúrás senkivel. Mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek, ha te mész szabira ha más, mindegy. Nyugodtan szabizhatsz ha épp a határon vagy. Csak megszokás kérdése...

Az egyetlen igazi problémája a dolognak a kis kékszámosok akiknek fölé kell menni, hogy teljesítsék a fellépésük feltételeit... Erre a problémára valóban érdemes lenne előre felkészülni és nem akkor módosítgatni amikor a kis kék 7-esek bajban lesznek.
Old 09-11-2006, 16:19
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Colony View Post

Ezzel a javaslat értelmetlenné válik, hiszen továbbra is iszonyat nagy országok lesznek a topban, normál játékkal behozhatatlanul.
Old 09-11-2006, 16:20
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Nézd a fellépési határ fölé menni nem kötelező. Ha fölémész akkor ezt vállalod és ennyi. Nincs ebben semmi kiszúrás senkivel. Mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek, ha te mész szabira ha más, mindegy. Nyugodtan szabizhatsz ha épp a határon vagy. Csak megszokás kérdése...
Ha igy gondolkodunk, akkor a fellepesi hatarig menni sem kotelezo, kezdjuk a buntetest fellepesi hatar -100 hekitol, vegulis lehet alatta is szintetlepni..
Ez a gondolatmenet szerintem mellekvagany.
Old 09-11-2006, 16:22
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ezzel a javaslat értelmetlenné válik, hiszen továbbra is iszonyat nagy országok lesznek a topban, normál játékkal behozhatatlanul.
Szerintem nem lesznek, amelyek most nagy orszagok, reg megvan a 336 koruk, amelyek meg nem, azok nem lesznek 336 kor alatt iszonyat nagyok es behozhatatlanok, ahogy irtam is feljebb. A javaslat inkabb attol ertelmetlen, hogy csak szabin csokken a fold, mint szinten emlitettem feljebb, hatalmas orszagok tamagocsiznak az 5. csoportok topjaban, a moralmodul ellenere, es szabizas nelkul.
Old 09-11-2006, 16:25
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Szerintem nem lesznek, amelyek most nagy orszagok, reg megvan a 336 koruk, amelyek meg nem, azok nem lesznek 336 kor alatt iszonyat nagyok es behozhatatlanok, ahogy irtam is feljebb. A javaslat inkabb attol ertelmetlen, hogy csak szabin csokken a fold, mint szinten emlitettem feljebb, hatalmas orszagok tamagocsiznak az 5. csoportok topjaban, a moralmodul ellenere, es szabizas nelkul.
Lecserélődik egyszer a top, hirtelen ezek visszajönnek szabiról, és feljutnak haver országok, akik megbeszélt ütésekkel 335 topkör alatt fent vannak. Ez a megoldás kifejezetten a csalást támogatja, azon túl, hogy az eredeti probléma továbbra is megmarad. Ez teljesen értelmetlen.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules