Quote:
Originally Posted by Ati
A témához visszatérve...
Lévén, hogy már a végén járunk, még bármi egyéb gondolat az eddigieken felül?
|
Engem az Árnyak erősítése érdekelne. Továbbra is a lakosok x% és a tolvajok y%-a lesz a mérvadó az erősítésnél? Mert ugye, ha pl. egy 18% házzal rendelkező felest tartunk példa kedvéért 1000 hekin, 180 házban elfér 12600 lakos, aminek a 40%-a 5040, ahhoz legalább 30% kocsmát (300db) kellene tartani, amiben befér 16800 toli, hogy a maximális +5040 tolierőt megkaphassa. De korábban arról volt szó, hogy azért lesz erősítve az Árnyak, hogy kevesebb kocsmára legyen szüksége. Szóval ez az arány érdekelne, mivel ezzel meg lesz valamilyen szinten határozva, hogy hány % kocsmát ésszerű tartania. Például, ha maradna a 40% a lakosok és a toliknál a 30%-ról 60%-ra lenne növelve az érték akkor elég lenne 15% kocsma hogy ugyan úgy megkaphassa az 5040 tolvajerő értéket és már ezzel is erősítve lenne a feles.
A másik kérdés, hogy továbbra is véd majd az Árnyak a toliakció ellen? Mert ha igen és még erősítés is kap, ráadásul ott a tisztánlátás, akkor szóba jöhetne, hogy csak a támadóerejét növelje az Árnyak. Gondolom ez most elég népszerűtlen javaslatnak tűnik, mivel egy feles sem szereti ha kitekizik

Bár szerintem ettől még színesebb lenne a játék

Viszont a példával élve és folytatva az előző gondolatmenetet az árnyak erősítése miatt +60%-ot kap támadásra, míg védekezésere 60%+30%-ot a tisztánlátással. Viszont így sehogy sem lehet majd tolikkal ártani a felesnek, még ha 0-ra van tolva a készültsége akkor se. Tudom az ember faj témája nem idevaló, viszont megemlíteném, hogy a másik jelenleg életképtelen tolis faj így totál ki lesz golyózva, viszont ha nem védené a felest az Árnyak akár választható is lehetne, mivel az ember készültségét nem lehet lecsökkenteni varikkal és akár 30% kocsmát is tarthat, és szintén sokkal-sokkal színesebb lenne a hódító!
(az is lehet hogy egyáltalán nem így működik majd az Árnyak, de nem volt semmilyen konkrétum leírva így csak ötleteltem...)