Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-06-2011, 18:13
Kincses Kamra Kincses Kamra is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 15
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Ha már a húsos ételeknél járunk:

Brassói másként

Megcsináljuk a brassói apró pecsenyét a szokásos módon, de mielőtt levennénk a tűzről teszünk bele olivabogyót apróra vágva. Kicsit összesütjük.
A felkockázott krumplit (még nyersen) tepsibe tesszük, ízlés szerint tehetünk mellé egyéb zöldségfélét. Erre rátesszük a kész olivabogyós apró pecsenyét.
Be a sütőbe, amíg a krumpli meg nem sül.

Aki szereti az olivabogyót annak nagyon fog ízleni.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 04-06-2011, 18:26
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Azoknak ajánlom akik nagy ívben elkerülik a fogyókúrás ételeket!

Kolozsvári rakott káposzta

* 1 kg savanyú káposzta
* 1 kg darált sertés lapocka
* 1 bögre rizs (2,5-3 dl)
* 2 db nagy vöröshagyma
* 10-15 dkg füstölt kolbász
* 10-15 dkg füstölt szalonna
* 1 ek fűszerpaprika
* 1 kk öröltbors
* 1 kk örölt kömény
* 5-6 dl tejföl
* füstölt lé vagy csontlé (ha nincs kéznél, kockából is nagyon jó)
* zsír vagy napraforgó olaj
1. A savanyú káposztát gyorsan átmossuk hideg vízben, és pár kanál olajon megdinszteljük (vagy apróra vágott szalonnakocka zsírján).
2. A bögre rizst pici olajon felforrósítjuk, majd ugyanazon bögrével mérve, adunk hozzá két bögre forrásban lévő vizet, beleteszünk egy füstölt kockát, és puhára főzzük.
3. A darált húst az előzőleg megfonnyasztott hagymával együtt gyakran kevergetve puhára pároljuk.
4. Végén fűszerezzük: só, bors kömény, paprika. (A házias íz érdekében egy-két gerezd átnyomott fokhagyma is mehet bele).
5. Ezután már csak össze kell rakni az alapanyagokat rétegesen és megsütni.
6. A kivajazott tepsi aljára kerül egy réteg káposzta (egyharmad), rá egy réteg hús (kb. fele) és a húsra a kolbászkarikák. Végül rásimítjuk a rizst. A rizsre jön a 2. réteg káposzta, jól megtejfelezve! Majd kezdjük előlről a rétegeket. Legfelül káposzta legyen.
7. A maradék tejfellel jól befedjük, és egy kis szalonnakockával, apróra vágott kolbászdarabkákkal megszórjuk.
8. Aláöntjük a maradék füstölt levet, majd forró sütőbe tesszük. 20-25 percig lefedve pároljuk, és fedő nélkül sütjük még 15-20 percet, amíg kicsit megpirul.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kistigris For This Useful Post:
  #3  
Old 06-20-2011, 17:25
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Kertész saláta hozzávalók (8 személyre)

* 1 fej jégsaláta
* ½ fej káposzta
* 1 kisebb kígyóuborka
* 2 száll újhagyma
* 4 paradicsom

Kertész saláta öntet

* 4 dl joghurt
* 2 evőkanál paradicsom püré
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál mustár
* oreganó
* bazsalikom
* petrezselyem
* só

Kertész saláta készítése

A jégsala leveleit vágjuk nagyobb darabokra, a káposztát csíkozzuk fel, a kígyóuborkát és az újhagymát vékonyra karikázzuk, a paradicsomokat negyedeljük. Az egészet egy nagy tálba rakjuk, amiben a végén óvatosan összekeverjük. Külön tálban készítsük el az öntetet, amelyből mindenki ízlés szerint tehet a kertész salátájára.

Kertész saláta öntet: A joghurtot keverjük az olívaolajjal, a paradicsompürével, citromlével és a mustárral, majd ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és kevés sóval. Az öntet készítésekor vigyázzunk, nehogy túl híg legyen, akkor jó ha krémes állagú.

Kertész saláta tipp! Kertész saláta készítésekor nagyon fontos, hogy a felhasznált jégsaláta friss, ropogós legyen. Szintén fontos, hogy milyen öntettel készül a saláta, azonban ma már számtalan finom kész öntet létezik válasszunk ízlés szerint.

mi tettünk bele, retket, kaliforniai paprikát is.
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...

Last edited by Dragi; 06-20-2011 at 17:31..
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Dragi For This Useful Post:
  #4  
Old 06-20-2011, 17:35
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Töltött Cukkini

*
2 nagyobb cukkini
*
½ kg darált hús
*
1 zacskós rizs
*
1 tojás
*
5 dkg reszelt sajt
*
só, őrölt bors

Elkészítés:

1. A zacskós rizst megfőzzük. A megfőtt rizst elkeverjük a darált hússal, tojással, sózzuk és borsozzuk.
2. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, szivacsos magházát kanállal kikaparjuk. Nagyon enyhén a cukkini belsejét is sózzuk és borsozzuk. A tölteléket a magok helyére töltjük, megformázzuk.
3. Olajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá. Lefedve 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Utána a fedőt levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és még 15 percig pirítjuk.



Padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre: 2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg), 1 nagy fej vöröshagyma, fél dl olaj, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

a padlizsánt megmosom, héjastul karikákra vágom, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom. A padlizsán levét leszűröm, és szűrőben le is öblítem. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázom.
a felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való.
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Dragi For This Useful Post:
  #5  
Old 06-20-2011, 17:36
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Halpástétom

Hozzávalók:

* 1 doboz konzerv szardínia (olajos)
* 1 hagyma (kb. 4 cm átmérőjű)
* 125 g vaj
* 1,5 teáskanál mustár
* 3 kisebb savanyú uborka
* 3 szelet marinált pirospaprika
* 1 főtt tojás
* só
* bors

Elkészítés:

Az uborkát, a paprikát, a hagymát és a főtt tojást apró kockákra vágjuk, a halat villával összetörjük, majd mindent egy mélyebb tálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt egy lapos tányérra borítjuk, és paprikával, újhagymával, koktélparadicsommal díszítjük. Felszeletelt óriáskiflivel vagy bagettel szervírozzuk.
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
  #6  
Old 06-20-2011, 18:22
csabi's Avatar
csabi csabi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: widnes
Posts: 1,633
Activity: 0%
Longevity: 89%
Default

Quote:
Originally Posted by Dragi View Post
Kertész saláta hozzávalók (8 személyre)
8 személyre?? mindenki csak egy picit eszik?
__________________
"Holnapi előrejelzés: szitáló zsenialitás, heveny végítélet."
Reply With Quote
  #7  
Old 06-20-2011, 18:26
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by csabi View Post
8 személyre?? mindenki csak egy picit eszik?
persze, férjen a főételnek is
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
  #8  
Old 06-20-2011, 19:28
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Köszönöm Dragi, drága vagy
__________________
"Tiszteld őseidet,mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát."
Wass Albert
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kistigris For This Useful Post:
  #9  
Old 06-20-2011, 20:04
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by kistigris View Post
Köszönöm Dragi, drága vagy
semmiség
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:13.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu