|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-11-2011, 08:52
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
nekem szimpatikus...  akkor ez így A-ban is számíthatna...
|
Igen, főleg az A miatt gondoltam, így ott az egyfős, kétfős klánok is élvezhetnék az előnyeit.
És akár a faji előnyöket még ebből le is lehet vonni, hogy a 2%-ból 1% legyen, és akkor a faji előnyöket se bolygattuk meg vele.
|

02-11-2011, 11:02
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szerintem országonként 1%, de max a mostani 3%.
Így egy "szövis" egyedülálló országnak is csak 1% lenne, mivel csak egyetlen ország felé menő seregeket kell felmérni.
Egy "félszövinek", ahol ketten vannak, 2% lenne, osszák fel egymás között. Itt nem egy ország felé menő seregeket kell a varázslóknak megkeresni, hanem 2 ország felé menőket, logikus hát a többletkészültség. 
|
Akkor ha már elmentünk ilyen irányba, akkor azt is be lehetne tenni, hogy a szabadságon levő szövisek se számítsanak bele a távolozásba, mivel az, aki egyedülálló szövis, az vállalta, hogy nem kap császári bónuszokat, ellenben ezt mégis megkapja, tehát nem MF előnyről beszélünk már.

02-11-2011, 11:03
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli
Akkor ha már elmentünk ilyen irányba, akkor azt is be lehetne tenni, hogy a szabadságon levő szövisek se számítsanak bele a távolozásba, mivel az, aki egyedülálló szövis, az vállalta, hogy nem kap császári bónuszokat, ellenben ezt mégis megkapja, tehát nem MF előnyről beszélünk már.
|
Attól, hogy szabis, attól még tagja a szövinek, és fel kell mérni, hogy megy-e felé sereg.
|

02-11-2011, 11:20
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Attól, hogy szabis, attól még tagja a szövinek, és fel kell mérni, hogy megy-e felé sereg.
|
De a szabisok felé fölösleges, mivel ha megy sereg, akkor se lehet mit csinálni, mert nem tud visszajönni szabiról a kötelező 72 óra miatt, helpet nem tud küldeni, ha meg nem megy, nincs miről beszélni... Ezek miatt lenne helye szerintem ott is a készüli csökkenésnek.

02-11-2011, 11:31
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli
De a szabisok felé fölösleges, mivel ha megy sereg, akkor se lehet mit csinálni, mert nem tud visszajönni szabiról a kötelező 72 óra miatt, helpet nem tud küldeni, ha meg nem megy, nincs miről beszélni... Ezek miatt lenne helye szerintem ott is a készüli csökkenésnek.
|
Nem felesleges, a szabisok fele is mehet sereg. Ha megy felé sereg, akkor azt valaki kiküldte -> az a valaki védtelenebb -> azt a valakit most be tudod támadni. Bőven van mit csinálni akkor is, ha szabis fele megy sereg.
Számomra ez ugyanolyan értékű, mintha nem lenne szabin.
|

02-11-2011, 11:36
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szerintem országonként 1%, de max a mostani 3%.
Így egy "szövis" egyedülálló országnak is csak 1% lenne, mivel csak egyetlen ország felé menő seregeket kell felmérni.
Egy "félszövinek", ahol ketten vannak, 2% lenne, osszák fel egymás között. Itt nem egy ország felé menő seregeket kell a varázslóknak megkeresni, hanem 2 ország felé menőket, logikus hát a többletkészültség. 
|
Ezt nem egeszen ertem. Mf-ek erositeserol volt szo, nem idiota szovetsegekrol, azokat mi a fenenek erositeni, amikor teljesen eletkeptelenek amugyis?  (A kivetelevel)
Ebbol a beirasbol szamomra az sem derul ki, hogy az mf ork, gnom mennyit kapna, es az mf nem ork, nem gnom mennyit?
|
|

02-11-2011, 11:45
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Ebbol a beirasbol szamomra az sem derul ki, hogy az mf ork, gnom mennyit kapna, es az mf nem ork, nem gnom mennyit?
|
MF? Igen. Az EGY országot jelent? Igen. Tuti nem ketten van az MF? Tuti. Akkor 1%-ba kerül neki. 
|

02-11-2011, 11:48
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
MF? Igen. Az EGY országot jelent? Igen. Tuti nem ketten van az MF? Tuti. Akkor 1%-ba kerül neki. 
|
Ertem, akkor ez tetszik. 

02-11-2011, 12:12
|
Administrator
|
|
|
|
Összefoglalva tehát a javaslatom erre a módosításra:
Ahány ország, annyi százalék, de maximum 3, mint most. Szövetségi formától függetlenül.
A faji maluszokon egy kicsit elgondolkoztam... Az alkalmazása (tehát nekik többe kerüljön, ahogyan most is) mellett szól, hogy mégiscsak az a faji sajátosságuk, és legyünk következetesek. Ellene szól, hogy viszonylag alap információról van szó, amihez célszerű lenne minél könnyebben hozzájutni.
|

02-11-2011, 12:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem felesleges, a szabisok fele is mehet sereg. Ha megy felé sereg, akkor azt valaki kiküldte -> az a valaki védtelenebb -> azt a valakit most be tudod támadni. Bőven van mit csinálni akkor is, ha szabis fele megy sereg.
Számomra ez ugyanolyan értékű, mintha nem lenne szabin.
|
Valóban...
A maluszos fajokhoz érdemben hozzászólni nem fogok, mert pro-kontra tudnék mondani pár érvet, annak meg semmi értelme. Ha már könnyítés lesz, nekem az ok, a vitát azokra bízom, akiknek ez szívügyük 
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|