Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Taktikai elemnek tartod, ha ütsz de 0 hekit foglalsz mert az ellenfeled elfokoz?
Igen, mert jó buli látni, hogy ha sok egységet halmozok föl, beverhetetlen vagyok. 2 3.64%
Igen,reális egy stratégiai játékban, hogy az emberek létszáma határozza meg a földfoglalást. 1 1.82%
Igen, én is ezt csinálom ha megtámadnak. 0 0%
Igen, mert ha a termelő orimhoz odafokoz egy hadi ország, másképp nem tudom megvédeni magam. 0 0%
Igen, ha van odafokozás, legyen elfokozás is, ezt tartom igazságosnak. 27 49.09%
Nem, mert kizárólag a pénztől függ, semmi köze a játékhoz. 6 10.91%
Nem, mert, ez még a lehetőségét is elveszi, hogy földet foglaljak 1M ponton. 1 1.82%
Nem, mert értelmetlenné teszi a játékot. 9 16.36%
Nem mert a stratégiai játékból , kereskedelmi játékot csinál. 4 7.27%
Nem tudom miről van szó... 5 9.09%
Voters: 55. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-18-2011, 22:24
csákány csákány is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 82%

Ja meg 3 an fölöttem a többi ori szabis volt a környéken
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-18-2011, 22:27
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by csákány View Post
Ja meg 3 an fölöttem a többi ori szabis volt a környéken
Nem tudom, hogy miért érzed fontosnak, hogy megoszd az eseményt egy pont erre nem illő topikban.
De köszönöm az elismerő szavakat: igen, a klán egyben van, ahogy az el lett tervezve.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 22:31
Member

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Nem tudom, hogy miért érzed fontosnak, hogy megoszd az eseményt egy pont erre nem illő topikban.
De köszönöm az elismerő szavakat: igen, a klán egyben van, ahogy az el lett tervezve.
Te hoztad föl ,h engem ,h vertél be én csak reagáltam,h mindenki értse.
Reply With Quote
Old 01-18-2011, 22:39
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

A témára koncentráljunk, ne múltbeli eseményeket tárgyaljunk hosszasan. Azt is lehet, de máshol, hogy a témával foglalkozóknak ne kelljen feleslegesen olvasniuk. Köszi.
Old 01-18-2011, 22:43
Member

Én be is fejeztem az off-ot
Reply With Quote
Old 01-26-2011, 23:19
NewJackCity NewJackCity is offline
Member

Longevity: 89%

én nem értem miért kell ezen lovagolni hogy alulrol van egy viszonylagos elonye a támadonak
ez egy nem fix fordulos játék
hanem egy "végtelenségig" zajlo valami
régen volt is egy szabály hogy pl a topklán morálja x-kör után romlott
nyilván nem ezt kéne visszahozni(nem véletlen lett kivéve)
viszont tény hogy egy nagyobb ori tobbet termel és tultermeli a kissebbet
tehát a kissebb alapbol hátránybol indul
ez régen rosszul volt szabályozva
most viszont sehogy nincs
sőt sajnos szerintem 1-2 regebbi szabálymodositásnál torténtek olyan változások amelyek a regebben jáccokat hozták előnybe
és ati nem vett figyelembe egy lényeges pontot
hogy a felfelé torekvo ujaknak van egy jogos elvárása
mégpedig az hogy sikeresek lehessenek ők is !!!
ne kelljen beletorodniuk hogy sose lesznek elsők
de még bizonyos régiokba is csak irtozat munkával tudnak bekerulni rengeteg idő alatt rengeteg órát belefektetve
gondoljatok bele ki fog egy olyan játékkal jáccani ahol nincs esély komolyabb sikerekre ?
mert egy gazdagabb/szervezettebb játékosréteg kisklánozgatva xarráuti azokat akik késobb kezdték és anyagilag nem állnak ugy
a régebben és jo stratégiával jáccoknak irtozat anyagi folényuk van az ujabbakkal szemben
igy igazábol nem is értem a sirás tárgyát hogy jaj mi lesz ha egy 20%-al kissebb ork rámfokoz vagy ráfokoz a torpénkre
szerintem ki kéne csak nyitni a szemunket hogy pont ezek miatt a dolgok miatt vagyunk egyre kevesebben
és sajnos ezért is haldoklik ez a játék
szerintem egy olyan megoldásra van szukség ami a legkevesebb mellékhatással jár
nem korlátozza a mozgásteret(fokozotávot)
és enged taktikázni hogy fokozással lehessen variálni, csokkenteni a veszteséget
de semmiképp nem nullára ahogy most van
szerintem nem kell torodni azokkal a hangokkal hogy jaj mi lesz ha rámfokoznak
szerintem még jot is tesz a játéknak ha az alulrol jovonek van egy kis előnye

Last edited by NewJackCity; 01-27-2011 at 00:36..
Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to NewJackCity For This Useful Post:
Old 01-27-2011, 00:24
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by NewJackCity View Post
nem idézem be, mert így is roppant hosszú lett... Bocsi érte.
Jack, képzeld el azt az esetet, amikor legyek én, egy kigyúrt ork te meg legyél egy 45/15-ös törpe. Nem vagyok az, de legyek. 215k pont közöttünk a különbség. Mivel úgyis fokoznom kell, több, mint egy millió egységet, ezért rakok az országba 95% barakkot meg 5% templomot meg 1 kocsmát, hogy a morált magasan tudjam tartani úgy, hogy üres vagyok. Így egy kicsit nő is a különbség, mert kiiktattam az embertényezőt a pontjaimból.

A törpe tudós:
45/15: 17,5k hektárral számoltam- az annyit tesz, hogy 491400 íjász, 2625 torony, 95% morál
Az ork tudós:
13k hektár, 642.200 ló vérszomjjal 95% morál

Az ork sereg kopását beleszámítva 5 tábornok kiküldésével is bő 1milla ponttal több a támadóerő, mint a védő. 7 tábornokra átszámolva 100k támadóerő-többletet belevéve 82% barakk elég a beütéshez. Tehát tarthatok házat, kocsmát és akár egységet is bent, morálromlás nélkül.

Rádfokozok, majd azonnal visszaesek 110k pontot. Alattad vannak szövetségeseid egészen tőlem 160k pontig. Tőled 110k pontra kerülök, az alattad lévő legalsó szövetségesedtől 50k-ra.

Hogy reagálod le, ha nem lehet 0 hektárt foglalni? Mennyit foglalok? Legyen 10%-a a maximálisnak, hogy mégis legyen valami. 100+ hektár körül.
Ha belegondolok, hogy ezzel egy nagy klánt lehet "szivatni", akkor értékelem a helyzetet:
átépülési költségek, választok egy olcsó nyersáras időpontot, nem olcsó, de nem is tétel annyira.
1milla egység. Ha az embernek elfogyott a kedvezményes fedezése, akkor az 2400 katona/ hektár. 1 milla egységből lehet fedezni 400felett De ha én pl valamiért pikkelek Rád, és a klánvagyon megengedi, akkor bármikor megtehetem 4x annyi árért.
Ha összepakolok 10milla egységet, amit erre akarok fordítani, akkor 6-7 számold ki, hogy hányszor tudlak beverni úgy, hogy egyszer sem tudsz vele csinálni semmit.
Főleg, hogy az alsó szövetségesed pl rámfokoz, de akkor millióan mehetnek rá tőlünk.

Vagy pedig mit lehet csinálni? Szétbontani az országot és újraépíteni. Erre szépen felszedjük a piacon az olcsó cuccot, majd megosztjuk veled jó drágán. Lehet még a katonák árának jó részét is visszaadja a klán.

Olyan megoldás kell, amitől nem lesz a játékban egy én nyertem gomb.

Egyébként a feljövő játékosoknak azért 500k pontig nem nagyon kell szembesülnie az elfokozás problémáival. Azért mostanában több ország is feljött nálunk 600k környékére, és bőven volt sikerélményünk. Ha valaki elfokoz egyszer, hát elfokozott. Mehetünk rá újra. Sokszor úgyse fog elfokozni. Tehát annyira nem érzem indoknak a szegény csóró játékosok feljutását. Az tény viszont, hogy rettentően sok pénz kell BÁRKINEK a feljutáshoz, így önmagában ezt nevezném meg sikerélmények hiányának.

Ami meg megint más, hogy a kisklánok persze, hogy nehéz feladat egy feltörekvő klánnak, de egy jól felépített szövetségnek azért nem teljesíthetetlen feladat.

Egészséges mennyiségű szó áramlott ki belőlem!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules