Quote:
Originally Posted by NewJackCity
nem idézem be, mert így is roppant hosszú lett... Bocsi érte.
|
Jack, képzeld el azt az esetet, amikor legyek én, egy kigyúrt ork te meg legyél egy 45/15-ös törpe. Nem vagyok az, de legyek. 215k pont közöttünk a különbség. Mivel úgyis fokoznom kell, több, mint egy millió egységet, ezért rakok az országba 95% barakkot meg 5% templomot meg 1 kocsmát, hogy a morált magasan tudjam tartani úgy, hogy üres vagyok. Így egy kicsit nő is a különbség, mert kiiktattam az embertényezőt a pontjaimból.
A törpe tudós:
45/15: 17,5k hektárral számoltam- az annyit tesz, hogy 491400 íjász, 2625 torony, 95% morál
Az ork tudós:
13k hektár, 642.200 ló vérszomjjal 95% morál
Az ork sereg kopását beleszámítva 5 tábornok kiküldésével is bő 1milla ponttal több a támadóerő, mint a védő. 7 tábornokra átszámolva 100k támadóerő-többletet belevéve 82% barakk elég a beütéshez. Tehát tarthatok házat, kocsmát és akár egységet is bent, morálromlás nélkül.
Rádfokozok, majd azonnal visszaesek 110k pontot. Alattad vannak szövetségeseid egészen tőlem 160k pontig. Tőled 110k pontra kerülök, az alattad lévő legalsó szövetségesedtől 50k-ra.
Hogy reagálod le, ha nem lehet 0 hektárt foglalni? Mennyit foglalok? Legyen 10%-a a maximálisnak, hogy mégis legyen valami. 100+ hektár körül.
Ha belegondolok, hogy ezzel egy nagy klánt lehet "szivatni", akkor értékelem a helyzetet:
átépülési költségek, választok egy olcsó nyersáras időpontot, nem olcsó, de nem is tétel annyira.
1milla egység. Ha az embernek elfogyott a kedvezményes fedezése, akkor az 2400 katona/ hektár. 1 milla egységből lehet fedezni 400felett De ha én pl valamiért pikkelek Rád, és a klánvagyon megengedi, akkor bármikor megtehetem 4x annyi árért.
Ha összepakolok 10milla egységet, amit erre akarok fordítani, akkor 6-7 számold ki, hogy hányszor tudlak beverni úgy, hogy egyszer sem tudsz vele csinálni semmit.
Főleg, hogy az alsó szövetségesed pl rámfokoz, de akkor millióan mehetnek rá tőlünk.
Vagy pedig mit lehet csinálni? Szétbontani az országot és újraépíteni. Erre szépen felszedjük a piacon az olcsó cuccot, majd megosztjuk veled jó drágán. Lehet még a katonák árának jó részét is visszaadja a klán.
Olyan megoldás kell, amitől nem lesz a játékban egy én nyertem gomb.
Egyébként a feljövő játékosoknak azért 500k pontig nem nagyon kell szembesülnie az elfokozás problémáival. Azért mostanában több ország is feljött nálunk 600k környékére, és bőven volt sikerélményünk. Ha valaki elfokoz egyszer, hát elfokozott. Mehetünk rá újra. Sokszor úgyse fog elfokozni. Tehát annyira nem érzem indoknak a szegény csóró játékosok feljutását. Az tény viszont, hogy rettentően sok pénz kell BÁRKINEK a feljutáshoz, így önmagában ezt nevezném meg sikerélmények hiányának.
Ami meg megint más, hogy a kisklánok persze, hogy nehéz feladat egy feltörekvő klánnak, de egy jól felépített szövetségnek azért nem teljesíthetetlen feladat.
Egészséges mennyiségű szó áramlott ki belőlem!