|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

05-04-2010, 15:31
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Miert, nő nem lehet orvos? 
|
Egyik pszichológia szemináriumon is pont erről volt szó, hogy 'előítéleteink' vannak, azaz bizonyos dolgokat feltételezünk. Itt pl azt feltételezhettük, hogy nő nem lehet orvos.
Semmi rosszat nem jelent az, ha valaki nem jön rá elsőre, ez inkább pszichológiai, mint logikai játék.
|

05-04-2010, 15:35
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Egyik pszichológia szemináriumon is pont erről volt szó, hogy 'előítéleteink' vannak, azaz bizonyos dolgokat feltételezünk. Itt pl azt feltételezhettük, hogy nő nem lehet orvos.
Semmi rosszat nem jelent az, ha valaki nem jön rá elsőre, ez inkább pszichológiai, mint logikai játék.
|
Igazabol a kerdes is rosszul lett felteve. Hiszen ha azt valaszolom, hogy: a gyerek az orvos fia, akkor jot valaszolok, hiszen elozo mondatban le volt irva, es az effektive valaszt tudnom sem kell. Gondolom vmi olyasmit kellett volna kerdezni, hogy milyen rokona az orvos a fiunak... 

05-04-2010, 15:41
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Úgy tűnik én előbb feltételezem a melegházasságot, mint azt, hogy nő legyen az orvos 
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|
The Following 2 Users Say Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
|
|

09-06-2010, 14:06
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Egy hajón 100 rabot szállítanak egy börtönszigetre, ahonnan lehetetln megszökni. Életfogytiglan szabadságvesztésre itélték őket, de van egy lehetőségük a szabadulásra. A rabokat a börtönben ki szokták vinni sétálni az udvarba. Véletlenszerűen választják ki, hogy kit visznek ki sétálni, mindig egyszerre csak egyet. Ha valamikor egy rab biztosan meg tudja mondani, hogy már mindneki volt kint sétálni, akkor mindannyian szabaddá válnak. Az udvarban van egy lámpa, amelynek a kapcsolóját csak a rabok kezelhetik, amikor éppen sétálnak.A szigetre tartó hajón a rabok beszélgethetnek, kialakíthatnak valamilyen stratégiát, a szigeten azonban semmilyen módon nem értinkezhetnek., és nem látják a cellájukból a lámpát. Megszabadulhatnak-e?
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

09-06-2010, 14:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Egy hajón 100 rabot szállítanak egy börtönszigetre, ahonnan lehetetln megszökni. Életfogytiglan szabadságvesztésre itélték őket, de van egy lehetőségük a szabadulásra. A rabokat a börtönben ki szokták vinni sétálni az udvarba. Véletlenszerűen választják ki, hogy kit visznek ki sétálni, mindig egyszerre csak egyet. Ha valamikor egy rab biztosan meg tudja mondani, hogy már mindneki volt kint sétálni, akkor mindannyian szabaddá válnak. Az udvarban van egy lámpa, amelynek a kapcsolóját csak a rabok kezelhetik, amikor éppen sétálnak.A szigetre tartó hajón a rabok beszélgethetnek, kialakíthatnak valamilyen stratégiát, a szigeten azonban semmilyen módon nem értinkezhetnek., és nem látják a cellájukból a lámpát. Megszabadulhatnak-e?
|
Nekem ez olyan ismeros, lehet mar irtam ide, vagy vki mas. 

09-06-2010, 14:24
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nekem ez olyan ismeros, lehet mar irtam ide, vagy vki mas. 
|
Én nem tudom a megoldását, csak sejtem, hogy nem. De kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg így van-e, azért írtam ide. Lehet már volt, nem néztem.
|

09-06-2010, 14:32
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Én nem tudom a megoldását, csak sejtem, hogy nem. De kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg így van-e, azért írtam ide. Lehet már volt, nem néztem.
|
Meg lehet szabadulni. 

09-23-2010, 16:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Exponenciális egyenletrendszerhez kéne egy kis segítség:
2^(2x-2y)+2^(x-y)=2
2^(2x+1)+0,5^(2y-1)=5 .
Ez a két egyenlet van, de nemtudom rájönni a megoldására :/
Last edited by Redback; 09-23-2010 at 21:17..
|

09-23-2010, 20:58
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Exponenciális egyenletrendszerhez kéne egy kis segítség:
2^(2x-2y)+2(x-y)=2
2^(2x+1)+0,5^(2y-1)=5 .
Ez a két egyenlet van, de nemtudom rájönni a megoldására :/
|
Szinte biztos, hogy nyomdahibás.
Az első egyenletben legyen 2x-2y=a
Azaz 2^a+a=2.
A bal oldal két folytonos függvény összege. (Rajzoljuk le!)
Egyetlen olyan a érték van, amire ez igaz. De az is látszik, hogy analitikus megoldása nem lesz az egyenletnek. Emiatt valószínű a nyomdahiba.
Excellel a közelítő megoldás a=0,543
Ezt behelyettesítve a másik egyenletbe
2,914*4^y+1/2*1/(4^y)=5 alakú lesz, ami b=4^y behelyettesítéssel és felszorzással egy sima másodfokú egyenlet.
Tehát elvileg meg lehet oldani a feladatot, gyakorlatilag csak közelítő megoldás van.
|

09-23-2010, 21:18
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Szinte biztos, hogy nyomdahibás.
Az első egyenletben legyen 2x-2y=a
Azaz 2^a+a=2.
A bal oldal két folytonos függvény összege. (Rajzoljuk le!)
Egyetlen olyan a érték van, amire ez igaz. De az is látszik, hogy analitikus megoldása nem lesz az egyenletnek. Emiatt valószínű a nyomdahiba.
Excellel a közelítő megoldás a=0,543
Ezt behelyettesítve a másik egyenletbe
2,914*4^y+1/2*1/(4^y)=5 alakú lesz, ami b=4^y behelyettesítéssel és felszorzással egy sima másodfokú egyenlet.
Tehát elvileg meg lehet oldani a feladatot, gyakorlatilag csak közelítő megoldás van.
|
Én írtam el, bocsi. Már javítottam. Az első egyenletből kihagytam egy hatványozást.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|