Quote:
Originally Posted by siQ
Nem személyeskedés, de elég hülye példákat hozol a mondvacsinált érved mellett, amiben igazából nincs érv, legalábbis én még nem láttam benne érvet. Te mindössze annyit mondassz, hogy semmi sem változzon, de sosem érvelsz, hogy a jelenlegi rendszer miért jó.
A jelenlegi tábornok szemcsi rendszer:
- mindenki kap +1 tábornokot.
- a kiküldött tábornokok száma ad egy bónuszt a támadásodhoz.
Vegyünk két esetet: összes tábornokkal támadok, 1-et otthon hagyok.
Orknál 10% vs. 20% a bónusz.
Gnómnál 6% vs. 7%
Másnál 7% vs 8%
Az összes többi ilyen bónusz úgy működik a játékban, hogy egységes szorzót ad minden fajnak. Pl: 10%-al többet termelsz, vagy 5%-al több a tekid. Niylván a 10% többlet bányánál Törpénél jelent a legnagyobb emelést, de ez minössze azt jelenti, hogy a Törpe eddig is többet termelt, ezért többet jelent neki a +10% is.
Na ezek után igazságtalan egy olyan szemcsi, ahol Orknál 10%.. másnál 1% bónuszt kapsz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orkot erősíti a legjobban. Magyarázd el akkor, hogy miért is logikus ez és miért tetszik neked így? Ilyenerővel lehetne a Varázsló szemcsinél, hogy az Orknak +1%-ot ad Óriásnak meg 2%-t.(az elvet fenntartva)
Amit javaslunk nem venné el az Orktól a jelenlegi nagyobb erősitést, csak az 1-10 arányt mondjuk 6-10, 7-10 aránnyá módositaná az egyenlőség nevében.
|
Látom az értő olvasás itt sem megy egészen. Sehol nem írtam ugyanis egy szóval sem, hogy egyet értek a jelenlegi rendszerrel. Sőt, még csak nem is utaltam rá... Szóval már itt bukta a szép kis írásod.
Csakis annyit írtam (igaz, ezt sem szó szerint), hogy attól még, mert erősítünk rajta, az 5 tábornok ne adjon többet, mint másnál 5 tábornok.
És igen, semmilyen érvem nem volt csak az "ennyi erővel..." dolog. És igen, mondvacsinált érvek, ugyanis azt írtam amit Dynosaur érvelt, és azzal hoztam fel példákat.
Quote:
Originally Posted by siQ
Ez is ugyan olyan marhaság szerintem mint a többi hasonlatod. Nem az a lényeg, hogy fajokat összehasonlitgass. Azt kéne észrevenned, hogy ez a topic arról szól, hogy egy igazságtalan rendszert igazságossá tegyünk valamelyest.
|
Ehhez pedig csak egy apró megjegyzés, ami nem számít bele semmilyen indoklásba.
Tehát ne hasonlítgassak össze fajokat, de Ti fajok alapján más bónuszokat adnátok a személyiségnek, mert egy fajnak túl sokat ad. Értem.
Quote:
Originally Posted by Dynosaur
Milyen érv volt ugyanaz?  Milyen összehasonlítási pontot találsz Te az ork 7 tábijában, és az óriás 6 tábijában? Jahh, hogy tábi a neve?? Nevetséges! 
|
Az ork 7 és az óriás 6 tábija nem volt a legtökéletesebb, de ugyan azon az alapon volt, mint amit Te írtál: annyit érveltél, hogy ő rááldozott egy szemet. Én is ennyit érveltem. Látod, mekkora butaság??
Quote:
lool... Mi alapján választottad ki a fajodat amivel játszol? Nem hasonlítottad össze a többivel legalább fejben?? 
|
Aha. Szóval hasonlítsam össze a fajokat, de egy személyiségnél ne is vegyük figyelembe a faji hátrányokat. Értem...
Quote:
és ez azonos körülmények mellett (mindkét ország tábornok szemet vesz fel) meg is marad! Vagy úgy gondolod, hogy mivel annyira erős ez a faji hátrány, ezért a gnóm a tábi szemet fel sem veheti, mert Neki muszáj a többi orinál egy szemmel kevesebbel rendelkzenie?? 
|
Nem rendelkezik a gnóm egyel kevesebb szemmel. Neki ez a faji hátránya. Ha ezt a faji hátrányt csak egy személyiség tud kompenzálni, kompenzálja. De ne legyen erősebb 5 tábornok, mint másik 5.
Quote:
erre csak annyit tudok mondani, hogy NEVETSÉGES! De sajnos valahogy mégsem tudok nevetni rajta...  Egyszerűen nonszenszek az állításaid!
|
Látod-látod. Pedig ugyan azon a kijelentésen alapulnak: "mert áldozott rá egy szemet". Nem ismerős??
Quote:
Szóval akkor szerinted is csak az orknak éri meg felvenni? Köszönjük az egyetértést, mi is pont ezért szeretnénk növelni a többi faj bónuszát erre vonatkozóan.
|
Tehát Te is a többi faj bónuszád szeretnéd növelni?? Köszi az egyetértést. Én is pont ezt szeretném, de úgy, hogy 5 tábornok ne legyen erősebb másik 5 tábornoknál, mert az totálisan logikátlan.
Quote:
Most ez komolyan kell??  Nézd meg fenn a szavazást, azt ne mondd, hogy Nálad a nem van felül!! Hihetetlen!!! 
|
Igen, komolyan, mert látom nem is érted, hogy én miről írok. Mert nem arról, hogy ne erősítsük a szemet az orkon kívül a többi fajnál, hanem, hogy ne úgy, hogy 5 tábornok erősebb legyen, mint másik 5.
Kérem mostantól csak az reagáljon az írásaimra, aki elolvasta, felfogta, és érti. A kényszeres lefelé mutató kezek pedig senkit nem hatnak meg, engem sem.