|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

03-08-2010, 22:24
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dynosaur
én 50 fős seregekkel mentem...  nemár, hogy egy "üres" orira full sereggel kéne rámenni...
Amúgy én nem venném el a kedvét szegények. Látszik, hogy igyekszik, próbálkozik, csak nem jön össze Neki. Esetleg msn-en egy kis "real time" útbaigazítás biztos segítene rajta...  (de ezt jobb, ha nem tőlem kapja, mert nem sok jó dologgal, trükkel tudok szolgálni...  )
|
Pont amiatt küldtem rá egy nagy sereget, mert tudtam, hogy más is menni fog felé 
|

03-08-2010, 22:27
|
Senior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Amúgy én nem venném el a kedvét szegények. Látszik, hogy igyekszik, próbálkozik, csak nem jön össze Neki. Esetleg msn-en egy kis "real time" útbaigazítás biztos segítene rajta...  (de ezt jobb, ha nem tőlem kapja, mert nem sok jó dologgal, trükkel tudok szolgálni...  )
|
Én se, sőt írtam neki zöldet, hogy mire figyeljen.
Bízom benne, hogy nem fogják a következő párbajon is leverni 150 hekire.
|

03-08-2010, 22:30
|
Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Pont amiatt küldtem rá egy nagy sereget, mert tudtam, hogy más is menni fog felé 
|
hát asszem most rám lehetne mondani, hogy "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka..." mi?  bár a mai részemről nem volt ugyanolyan szoros, mint a múltkori...
Quote:
Originally Posted by Attila(:
Én se, sőt írtam neki zöldet, hogy mire figyeljen.
Bízom benne, hogy nem fogják a következő párbajon is leverni 150 hekire.
|
 Nekem is írhatsz egyet, ha gondolod...  Infóból, tanácsból sosem elég... 
|

03-08-2010, 22:43
|
 |
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Na én már be is fejeztem ezt a párbajt.
Kezdem nem élvezni, hogy olyanokkal játszom, akik még az alapvető dolgokkal sincsenek tisztában.
1. a támadó nem védi az országot
2. toli nélkül nem lehet játszani
3. vari nélkül nem lehet játszani
4. a földet nem elveszíteni kell, hanem megszerezni
5. OLVASS SÚGÓT!!!
|
Simán lehet játszani azért pár szempontod nélkül is 
|

03-08-2010, 22:51
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Nekem is írhatsz egyet, ha gondolod...  Infóból, tanácsból sosem elég... 
|
Na összecsaptam pár dolgot, de ezt ne vedd készpénznek.
Olyan nagy varázslatot nem írta neki se, de neked se tudnék.
A lényeg, hogy kétféle kezdés jöhet szóba itt az elején.
1.Kimész katonákkal ütni, és tolsz mellé íjat + tolit
2.Felkészülsz egy katonás támadásra, és tolsz védőt.
3.Egyszerű kezdés, amiben van egy alap 50-60 íj meg 120-130 vari, és elenyésző számban toli. (30-40)
Építés meg a kezdéstől függ, nyilván, ha mentél katikkal ütni nem fogsz 30 épületet felhúzni első körben, és figyeled azt akire mentél.
Ha közel van hozzád pontban, akkor alábontasz, de szerintem ezt se kell külön mondani.
Piacot kapásból lehet bontani, meg rakiból néhányat, esetleg ház/tanya.
Párbajon ugyanazok a dolgok műkődnek, mint a normál játékban, csak itt gyorsabban kell reagálni mindenre.
Pl., ha valakinek van x tolija, és lopni akarok tőle, akkor átképzek, vagy ráképzek a tolikra.
Ha valakinek van x íj az orijában, akkor oda is tudok átképezni, vagy ráképezni. Stb.
A végén nem feltétlenül kell full vari/toli/íj.
Tehát, ha van 1-2 sikeres ütés az még nem jelent győzelmet. (lásd a mostani párbajt)
A párbajos topicokat végig olvasva sok okos dolgot lehet találni, és sok taktikai megbeszélést.
Voltak itt már full tolis kezdések, ahol rögtön lopással lehet operálni.
Volt full varizás, és aztán viharozás keményen, és most van ez az első körben kizavarom a katikat téma.
Ezt lehet védeni védőkkel, és esetleg lehet tolni elegendő mennyiségű pacit, annak érdekében, hogy az ilyen „bátor” orikat beüsse az ember.
Építésről pár szót.
A kórház lényeges, hogy növekedjen a nép.
Könyvtár lényeges, hogy legyen haditeki, később hosszabb párbajon a más is fontos, de itt hadi a lényeg.
Templomból is kell vagy 8-10, hogy legyen rúna.
Torony a védelem miatt.
Kocsma meg toliknak, és a moráljavítása céljából is elfér pár kocsma.
Kovácsot meg úgy kell felhúzni, ahogy az ember akarja a sereget. Lehet számolgatni, hogy mikor akarunk pl. átképezni a 400-500 variból lóba, és ahhoz mennyi fegyó kell.
Ezt már jó előre ki kell gondolni, mert ha nincs fegyó, akkor nincs ütés.
Ezek még csak az alap dolgok voltak.
Azt hogy valaki ráérez a párbajokra, és jó párbajos lesz , azt nem lehet olvasni.
Valaki profi párbajos, és van olyan is, aki hiába nyomja már évek óta soha nem fog győzni, mint ahogy 1/A-ban se lehet mindenki nagykutya.
|
The Following 6 Users Say Thank You to J.Ati For This Useful Post:
|
|

03-08-2010, 22:53
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
Simán lehet játszani azért pár szempontod nélkül is 
|
Egy kezdő nem fog ezek nélkül játszani, és ne is zavard össze őket.
Az, hogy te elvagy vari nélkül az azért van, mert te már lenyomtál 1322 párbajt 
|

03-08-2010, 23:14
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Amit írtál az 1 órás párbajra gondoltad?
Mert ott nem biztos, hogy össze lehet hozni 4-500 varit, amit átképzel lóra, úgy, hogy még védelem/tolvaj és némi vari is maradjon
Arról nem is beszélve, hogy 400 lohoz kell 1.200 fegyver és akkor más egységed még nincs is...
Én javaslom a lutrikezdést is:
100 ijjas, 50 tolvaj, 100 vari
így lesz 110 vari/60 toli, amivel sok fősnél már bőven lehet lopkodni/gömbözni
építeni így szoktam: 2 kocsma, ha kiütnék az 1-et alólam, 14 templom, 8 kovács, 6 író, 5 kórház(annyi elég, 1 óráson úgyis sokáig 1.500 alatt a néped)
Intéző fontos, olyan 3 kör után le lehet rakni a tanyát alulra, úgyis pár 100 bála a fogyasztás, ami rakiból 10 körig is megoldható 0% tanyaműködéssel
sőt, ha sikerül lelopni vkit (ne embert lopjatok, mert elején jön 4-5-6, hanem rakit--->kaja, nyers, fém, fegyo miatt), akkor akár egész párbajon se gáz, ha tanya nem megy...
Lehet elején is ütni, 160 katona a min. az alatt ne menjetek ki
mindenképp alulról
a maradék 90 katonából én csinálnék 60 ijjast és 30 tolit, az ártó nem tényező
a 100 katonaképzést is elindítanám és az beér 09-re, mehet varinak
az ütő sereg (kb. 150 fő) óra 12-re otthon, mehet még vagy 70 ijjas és 80 vari
így lesz óra 21-re 214(213-212) hekid és 130 ijjad, 40 tolid és 190 vari
ez már elég jó, főleg, ha az ütés miatt te vagy az 1. mert akkor csak egy irányból lophatnak a 3. már nem nagyon férhet be a kis létszám miatt...
építésnél érdemes a sok ház, még ha nem is telik meg a végére, mert az nem növeli a néphiányt, de a pontod igen 
szép fokozatosan lehet növelni a védelemt minden téren, és figyelni a pontlistát, ha vkit oskat ütik, akkor valószínű gyenge védelem--> mehet gömb--->kis támadógyártás és menni rá
minden körben legyen távol így a tornyokat is le lehet tenni a 0%-os épületek közé...
végére esetleg lehet gyúrni 250-300 tolit, lelopni utsó percben a szomszédot népre
ha ügyes vagy, akkor 1 óráson bőven elég a győzelemhez 200 tornyos ijjas, 250 vari és 250-300 toli
én 1 óráson nem képeznék katonát már 45-től, legyen 5-6 kör, hogy jöjjön befelé a nép--->nőjön az értékem...
hirtelen ennyi jutott eszembe, most már alszok
Last edited by Pool; 03-08-2010 at 23:17..
Reason: Kétszer írtam ,hogy alszok :)
|
The Following 6 Users Say Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|

03-08-2010, 23:29
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
Amit írtál az 1 órás párbajra gondoltad?
|
Nem konkrétan, csak úgy általánosságban leírtam pár dolgot.
A srácnak kicsit bővebben kifejtettem zöldben, mert van egy olyan érzésem, hogy külsőt nem olvas.
A lutrikezdésed jó lehet, de szerintem sok a 100 íj az elején, és a 100 vari meg kevés, de ahány nép annyi szokás
Építésnél meg 12 templomnál nem tolok többet, még így is sok rúnám lesz, ha nem kell senkit viharozni. (tornyot meg látom nem építesz)
Intéző meg sokaknál elég kemény dió, de jó hogy azt leírtad, én zöldben már leírtam a srácnak, de elküldöm neki ezt a te hsz-ed is, hátha összehoz valamit következőre.
Last edited by J.Ati; 03-08-2010 at 23:37..
Reason: Zárójeles rész
|

03-09-2010, 09:40
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Nem konkrétan, csak úgy általánosságban leírtam pár dolgot.
A srácnak kicsit bővebben kifejtettem zöldben, mert van egy olyan érzésem, hogy külsőt nem olvas.
A lutrikezdésed jó lehet, de szerintem sok a 100 íj az elején, és a 100 vari meg kevés, de ahány nép annyi szokás
Építésnél meg 12 templomnál nem tolok többet, még így is sok rúnám lesz, ha nem kell senkit viharozni. (tornyot meg látom nem építesz)
Intéző meg sokaknál elég kemény dió, de jó hogy azt leírtad, én zöldben már leírtam a srácnak, de elküldöm neki ezt a te hsz-ed is, hátha összehoz valamit következőre.
|
tényleg a torony
abből 3 elég a 100 ijjnak
a 110 vari meg elég ahhoz, hogy ne ártózzanak át, ha meg igen, ott a pajzs
|

03-09-2010, 09:46
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Következő 1 órás párbajon, ha még olyan időpontban lesz, amikor tudok menni, leírom majd ide, hogy minden körben mit csináltam, mit értem vele, mit láttam a többieknél stb (a végén másolom ide)
persze, ha érdekel vkit
|
The Following 4 Users Say Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|