|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-25-2010, 14:03
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Én ezt még mindig soknak találom.
|
Nagyon sok embert nem fog érinteni, ez tény. De nem is kell, hogy sok embert érintsen. Elég, ha annyira beszűkíti, hogy a piacot nem tudja egymaga felborítani. Ráadásul most jön úgyis a piacozó személyiség, amivel vész esetén is kap egy kis plusz időt a "károsult", hogy valamit csináljon.
|

02-25-2010, 14:06
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nagyon sok embert nem fog érinteni, ez tény. De nem is kell, hogy sok embert érintsen. Elég, ha annyira beszűkíti, hogy a piacot nem tudja egymaga felborítani. Ráadásul most jön úgyis a piacozó személyiség, amivel vész esetén is kap egy kis plusz időt a "károsult", hogy valamit csináljon.
|
Én úgy gondolom, hogy nem csak a piac felborítása, hanem maga az elv is fontos, hogy egy gombnyomással, meg 500 kör csücsüléssel ne tudjon még egyszer annyi vagyont összeszedni. A fajtánként 1 millió tekercs, meg a szumma 2,5 millió egység, a leírt módon + a max pénz és a rúna szerintem egy ésszerű korlát. Annál több pénz nem kell, így ne is adjunk annak, aki újrázik... szerintem.
Sokkal izgalmasabb lenne a játék, hogyha nem arról szólna sokszor, hogy kinek van több pénze, és ki veszi a tetemes mennyiségű egységet ki a piacról. Alsóbb csopikban ez sok háborút tönkretesz, vagy nagyon megkönnyít. És ezzel még mindig rengeteg pénzt össze lehet szedni, senkinek nem lehet hasfájása emiatt...
|

02-25-2010, 14:24
|
Administrator
|
|
|
|
A körönként felvihető egységek nem tetszenek nekem még igazából... Mert nem mindegy, hogy 20 kör alatt újráz körönként 30ezer egységet, és abból nem veszik el semmi, vagy képez egyszerre 60ezret, és annak eltűnik a fele.
Ide azt hiszem, hogy inkább egy fajténkénti össz képzés alatt lévő szám lenne a jó. És erre a 200ezer egész szimpatikusnak tűnik. Per fajta, összesen képzés alatt.
Last edited by Ati; 02-25-2010 at 14:55..
|

02-25-2010, 15:10
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 14%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Sokkal izgalmasabb lenne a játék, hogyha nem arról szólna sokszor, hogy kinek van több pénze, és ki veszi a tetemes mennyiségű egységet ki a piacról. Alsóbb csopikban ez sok háborút tönkretesz, vagy nagyon megkönnyít. És ezzel még mindig rengeteg pénzt össze lehet szedni, senkinek nem lehet hasfájása emiatt...
|
Dus, én nem akarlak megbántani, de Tőled fedezgető elf bunkeren kívül más orit még nem láttam. Ennek fényében nem hiszem, hogy van fogalmad arról, hogy egy aktív és háborúskodó szövinek mennyi lehet az átlagos "fogyasztása".
|

02-25-2010, 15:18
|
Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
Szerintem aki összeírogat mondjuk fajtánként 200millió tekercset, az még soha, de soha nem használta "rendeltetésszerüen" az ujrázást, ugyhogy szerintem valahol jogos az amit Dus írt.
|
The Following User Says Thank You to RRRrrr For This Useful Post:
|
|

02-25-2010, 15:34
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A körönként felvihető egységek nem tetszenek nekem még igazából... Mert nem mindegy, hogy 20 kör alatt újráz körönként 30ezer egységet, és abból nem veszik el semmi, vagy képez egyszerre 60ezret, és annak eltűnik a fele.
Ide azt hiszem, hogy inkább egy fajténkénti össz képzés alatt lévő szám lenne a jó. És erre a 200ezer egész szimpatikusnak tűnik. Per fajta, összesen képzés alatt.
|
Nekem ugyan majdnem egyforma a kettő, de ha már a tekiknél az egyértelműség volt a fontos, itt felmerülnének bennem olyan kérdések hogy ha van 300k továbbképzett rabszolgám, akkor mi lesz. Melyik körben képzettek vesznek el. Vagy mindegyikből egy pici? Esetleg csak a tolik. stb.
Világosabb ha körönként van limitálva.
Mondjuk fölvinni a 200k varit egyszerűbb lenne ha nincsen körlimit. Nem kell olyan sok újraképzés a maximum eléréséhez, ha van elég hely.
Last edited by Princ; 02-25-2010 at 15:40..
|

02-25-2010, 15:38
|
Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
szerintem ebben az esetben nyugodtan érvényesülhetne a már fogalommá vált "hasraütésszerűen" jelző 
de télleg.
|

02-25-2010, 15:41
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Nekem ugyan majdnem egyforma a kettő, de ha már a tekiknél az egyértelműség volt a fontos, itt felmerülnének bennem olyan kérdések hogy ha van 300k továbbképzett rabszolgám, akkor mi lesz. Elveszik az összes vagy megmaradnak a varik? Miért pont azok vesznek el amik, és miért nem a másikak. Ha minden egységesen csökkentve van, stb.
Ha itt is fajtánként lenne limitálva, de körönként, az világosabb lenne.
|
Itt is fajténkénti korlátra gondoltam, tehát nem merül fel problémaként, hogy miért a varázsók tűntek el, amikor én inkább áldoztam volna a katonákat. Ha a varázslóból van sok, akkor abból lesz kevesebb, ha a katonából van sok, akkor abból lesz kevesebb. Nem össz darabszámra, hanem fajtánkénti darabszámra gondoltam.
Pl minden körben képzel 30ezer katonát, az 20*30ezer = 600ezer. A maximum az (mondjuk) 200ezer, ezért a 600ezer képződő lovasból újraindulásnál csak 200ezret kapsz vissza. Vagy az elejéről, vagy a végéről le vannak vágva a feleslegek. Inkább a végéről, és akkor képzési sorrendben megmaradnak. Így megmarad az első kör 30ezre, a második kör 30ezre (60ezer eddig), a harmadik kör 30ezre (90ezer eddig), a negyedik kör 30ezre (120ezer eddig), az ötödik kör 30ezre (150ezer eddig), a hatodik kör 30ezre (180ezer eddig), a hetedik körből 20ezer (a 200ezres korlátot itt éred el, ezért innen 10ezer már eltűnik újrázáskor), és a következő körök végig nullát adnak.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

02-25-2010, 15:46
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Ez igy teljesen jónak tűnik, Tsobi javaslatát lehetne még hozzá venni, hogy szintenként növekedjen az újrázható mennyiség.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

02-25-2010, 15:47
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Ez igy teljesen jónak tűnik, Tsobi javaslatát lehetne még hozzá venni, hogy szintenként növekedjen az újrázható mennyiség.
|
Ezt csak ugy tamogatom, ha a mostani a maximum, es a tobbit csokkented. 
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|