Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-25-2010, 14:03
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 23%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Én ezt még mindig soknak találom.
Nagyon sok embert nem fog érinteni, ez tény. De nem is kell, hogy sok embert érintsen. Elég, ha annyira beszűkíti, hogy a piacot nem tudja egymaga felborítani. Ráadásul most jön úgyis a piacozó személyiség, amivel vész esetén is kap egy kis plusz időt a "károsult", hogy valamit csináljon.
Old 02-25-2010, 14:06
Dus Dus is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Nagyon sok embert nem fog érinteni, ez tény. De nem is kell, hogy sok embert érintsen. Elég, ha annyira beszűkíti, hogy a piacot nem tudja egymaga felborítani. Ráadásul most jön úgyis a piacozó személyiség, amivel vész esetén is kap egy kis plusz időt a "károsult", hogy valamit csináljon.
Én úgy gondolom, hogy nem csak a piac felborítása, hanem maga az elv is fontos, hogy egy gombnyomással, meg 500 kör csücsüléssel ne tudjon még egyszer annyi vagyont összeszedni. A fajtánként 1 millió tekercs, meg a szumma 2,5 millió egység, a leírt módon + a max pénz és a rúna szerintem egy ésszerű korlát. Annál több pénz nem kell, így ne is adjunk annak, aki újrázik... szerintem.

Sokkal izgalmasabb lenne a játék, hogyha nem arról szólna sokszor, hogy kinek van több pénze, és ki veszi a tetemes mennyiségű egységet ki a piacról. Alsóbb csopikban ez sok háborút tönkretesz, vagy nagyon megkönnyít. És ezzel még mindig rengeteg pénzt össze lehet szedni, senkinek nem lehet hasfájása emiatt...
Reply With Quote
Old 02-25-2010, 14:24
Ati Ati is offline
Administrator

A körönként felvihető egységek nem tetszenek nekem még igazából... Mert nem mindegy, hogy 20 kör alatt újráz körönként 30ezer egységet, és abból nem veszik el semmi, vagy képez egyszerre 60ezret, és annak eltűnik a fele.

Ide azt hiszem, hogy inkább egy fajténkénti össz képzés alatt lévő szám lenne a jó. És erre a 200ezer egész szimpatikusnak tűnik. Per fajta, összesen képzés alatt.

Last edited by Ati; 02-25-2010 at 14:55..
Reply With Quote
Old 02-25-2010, 15:10
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 14%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Sokkal izgalmasabb lenne a játék, hogyha nem arról szólna sokszor, hogy kinek van több pénze, és ki veszi a tetemes mennyiségű egységet ki a piacról. Alsóbb csopikban ez sok háborút tönkretesz, vagy nagyon megkönnyít. És ezzel még mindig rengeteg pénzt össze lehet szedni, senkinek nem lehet hasfájása emiatt...
Dus, én nem akarlak megbántani, de Tőled fedezgető elf bunkeren kívül más orit még nem láttam. Ennek fényében nem hiszem, hogy van fogalmad arról, hogy egy aktív és háborúskodó szövinek mennyi lehet az átlagos "fogyasztása".

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 02-25-2010, 15:18
RRRrrr RRRrrr is offline
Member

Longevity: 81%

Szerintem aki összeírogat mondjuk fajtánként 200millió tekercset, az még soha, de soha nem használta "rendeltetésszerüen" az ujrázást, ugyhogy szerintem valahol jogos az amit Dus írt.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to RRRrrr For This Useful Post:
Old 02-25-2010, 15:34
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A körönként felvihető egységek nem tetszenek nekem még igazából... Mert nem mindegy, hogy 20 kör alatt újráz körönként 30ezer egységet, és abból nem veszik el semmi, vagy képez egyszerre 60ezret, és annak eltűnik a fele.

Ide azt hiszem, hogy inkább egy fajténkénti össz képzés alatt lévő szám lenne a jó. És erre a 200ezer egész szimpatikusnak tűnik. Per fajta, összesen képzés alatt.
Nekem ugyan majdnem egyforma a kettő, de ha már a tekiknél az egyértelműség volt a fontos, itt felmerülnének bennem olyan kérdések hogy ha van 300k továbbképzett rabszolgám, akkor mi lesz. Melyik körben képzettek vesznek el. Vagy mindegyikből egy pici? Esetleg csak a tolik. stb.
Világosabb ha körönként van limitálva.

Mondjuk fölvinni a 200k varit egyszerűbb lenne ha nincsen körlimit. Nem kell olyan sok újraképzés a maximum eléréséhez, ha van elég hely.

Last edited by Princ; 02-25-2010 at 15:40..
Reply With Quote
Old 02-25-2010, 15:38
RRRrrr RRRrrr is offline
Member

Longevity: 81%

szerintem ebben az esetben nyugodtan érvényesülhetne a már fogalommá vált "hasraütésszerűen" jelző
de télleg.
Reply With Quote
Old 02-25-2010, 15:41
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Nekem ugyan majdnem egyforma a kettő, de ha már a tekiknél az egyértelműség volt a fontos, itt felmerülnének bennem olyan kérdések hogy ha van 300k továbbképzett rabszolgám, akkor mi lesz. Elveszik az összes vagy megmaradnak a varik? Miért pont azok vesznek el amik, és miért nem a másikak. Ha minden egységesen csökkentve van, stb.
Ha itt is fajtánként lenne limitálva, de körönként, az világosabb lenne.
Itt is fajténkénti korlátra gondoltam, tehát nem merül fel problémaként, hogy miért a varázsók tűntek el, amikor én inkább áldoztam volna a katonákat. Ha a varázslóból van sok, akkor abból lesz kevesebb, ha a katonából van sok, akkor abból lesz kevesebb. Nem össz darabszámra, hanem fajtánkénti darabszámra gondoltam.

Pl minden körben képzel 30ezer katonát, az 20*30ezer = 600ezer. A maximum az (mondjuk) 200ezer, ezért a 600ezer képződő lovasból újraindulásnál csak 200ezret kapsz vissza. Vagy az elejéről, vagy a végéről le vannak vágva a feleslegek. Inkább a végéről, és akkor képzési sorrendben megmaradnak. Így megmarad az első kör 30ezre, a második kör 30ezre (60ezer eddig), a harmadik kör 30ezre (90ezer eddig), a negyedik kör 30ezre (120ezer eddig), az ötödik kör 30ezre (150ezer eddig), a hatodik kör 30ezre (180ezer eddig), a hetedik körből 20ezer (a 200ezres korlátot itt éred el, ezért innen 10ezer már eltűnik újrázáskor), és a következő körök végig nullát adnak.
Old 02-25-2010, 15:46
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Ez igy teljesen jónak tűnik, Tsobi javaslatát lehetne még hozzá venni, hogy szintenként növekedjen az újrázható mennyiség.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
Reply With Quote
Old 02-25-2010, 15:47
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Ez igy teljesen jónak tűnik, Tsobi javaslatát lehetne még hozzá venni, hogy szintenként növekedjen az újrázható mennyiség.
Ezt csak ugy tamogatom, ha a mostani a maximum, es a tobbit csokkented.
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules