|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
|
View Poll Results: Melyiket támogatnád?
|
|
Megnövelt lépéshatárok az alsóbb csoportokban
|

|
2 |
4.17% |
|
1/A teljesen kihagyható
|

|
3 |
6.25% |
|
1/A az első fordulás után kihagyható
|

|
3 |
6.25% |
|
Nehezített fordulás B-ből
|

|
4 |
8.33% |
|
Könnyített fordulás A-ból
|

|
12 |
25.00% |
|
Maradjon ahogy van
|

|
15 |
31.25% |
|
Valami más megoldást kell keresni
|

|
9 |
18.75% |

11-25-2009, 12:31
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Fantasztikus ötlet, hogy az amúgy is rémunalmas 2k kör helyett 3k körig ücsörögjünk B-ben...
|
vagy lehet fordulni A-ból és akkor csak 2k kör az egész... kapizsgálod már a lényegét látom. pont az a lényege,hogy azt a pár országot kivéve aki A-ban tényleg játszik magas hekin és úgyse fogja leforditani, a többiek inkább A-ból fordulgassanak, és ezzel megmozgatva picit a top30környékét is.

11-25-2009, 12:37
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 12%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
vagy lehet fordulni A-ból és akkor csak 2k kör az egész... kapizsgálod már a lényegét látom. pont az a lényege,hogy azt a pár országot kivéve aki A-ban tényleg játszik magas hekin és úgyse fogja leforditani, a többiek inkább A-ból fordulgassanak, és ezzel megmozgatva picit a top30környékét is.
|
És hogy veszed rá azokat a játékosokat, akiknek egyébként idejük vagy kedvük nem engedi az aktív A-s játékot, hogy fellépjenek oda és az egyre lehetetlenebbnek tűnő 1k kör alatt leforduljanak, megmozgatva ezzel a top30 környékét is? 
|

11-25-2009, 14:07
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
|
Szerinted mit fogunk választani, 3k kör ücsörgést B-ben, vagy 8 ori tápolását A-ban? Mert tegyük fel, hogy ennyi klántársunk van most 2/B-ben. A földleadásról, szk alatt lepergő topkörökről, tartalék seregben tartásának lehetetlenségéről nem is beszélve.
A B-ből való fordulás szerintem most tökéletes.
Amit el tudok képzelni, hogy azok, akik bejelölik, hogy hosszútávon szeretnének A-ban játszani, azok nem számítanak bele a top30-ba. Ezt bejelölni pedig azért érdemes, mert ha valaki nem jelöli be, az a fordulásért játszik, tehát 2000 top kör után a nép morálja elkezd csökkenni, és így rákényszerül, hogy vagy leforduljon, vagy bejelölje, hogy maradni szeretne hosszabb távon. A jelölés visszavonható, de ekkor életbe lép a morálromlás, szóval aki hosszabb távon tervezett maradni, mégis úgy dönt, hogy lefordulna, az megteheti.
Így kétféleképpen is ki lenne írva a helyezés (összes játékos/helyezés, lefordulásért játszó játékos/köztük való helyezés)
A több személyiséges játékosoknak pedig így A-ban is a személyiségük számának megfelelő top%-t kell teljesítenie.
De meglehet, hogy ennek az ötletnek is van bőven buktatója, nekem úgy tetszik az egész rendszer, ahogy most van.
|
|
The Following User Says Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
|
|

11-25-2009, 17:37
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Amit el tudok képzelni, hogy azok, akik bejelölik, hogy hosszútávon szeretnének A-ban játszani, azok nem számítanak bele a top30-ba. Ezt bejelölni pedig azért érdemes, mert ha valaki nem jelöli be, az a fordulásért játszik, tehát 2000 top kör után a nép morálja elkezd csökkenni, és így rákényszerül, hogy vagy leforduljon, vagy bejelölje, hogy maradni szeretne hosszabb távon. A jelölés visszavonható, de ekkor életbe lép a morálromlás, szóval aki hosszabb távon tervezett maradni, mégis úgy dönt, hogy lefordulna, az megteheti.
|
Nekem tetszik maga az elv, de az anarchosok egyszerűbben lerendezték a dolgot avval, hogy bizonyos hektárszám fölöttiek D-ben nem számítanak a 30%-ba.

11-25-2009, 17:42
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Nekem tetszik maga az elv, de az anarchosok egyszerűbben lerendezték a dolgot avval, hogy bizonyos hektárszám fölöttiek D-ben nem számítanak a 30%-ba.
|
Legnagyobb értékű ország: A Farm (#121647) 1/A 1.690.051
Anarchista csoportban: kuc-kuc (#240189) 2/D 29.243.265
Van azért különbség az anarch és a normál között.
|
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

11-25-2009, 17:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Legnagyobb értékű ország: A Farm (#121647) 1/A 1.690.051
Anarchista csoportban: kuc-kuc (#240189) 2/D 29.243.265
Van azért különbség az anarch és a normál között.
|
Szerencsére. 
Vagyis itt más felelne meg, nem az előző szint max hektárának tizenötszöröse.
Last edited by Princ; 11-25-2009 at 18:10..
|

11-26-2009, 02:35
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Szerinted mit fogunk választani, 3k kör ücsörgést B-ben, vagy 8 ori tápolását A-ban? Mert tegyük fel, hogy ennyi klántársunk van most 2/B-ben. A földleadásról, szk alatt lepergő topkörökről, tartalék seregben tartásának lehetetlenségéről nem is beszélve.
|
ő kinek adod le a földet??? vagy szépen leütsz 30x 0-át hátha felkerekit 1hekire???  Te kimondtad. azt,hogy A-ból fordulnál ezzel. földet nem tudsz leadni, mert ott a baráti malusz. a vagyon meg tök mind1, mert ígyis úgyis a klánban marad, lentről is feljut, csak max egy fellépő szövin keresztül,úgyis ez nem oszt nem szorozz. így is úgyis ott van fent. seregben miért ne tudnál tartalékot tartani??? azt a legkönnyebb pénzé tenni. és nem látom az összefüggést.
Remy ha újra meg újra elkell érni a top30-at akkor sztem nagyobb a mozgás A-ban, mert nem ül 100elf egyforma hekin a top30 határán, hanem fordul-felmászik-fordul. és ha ezek lefordulnak, akkor pedig máris nem lesz olyan magas a top határ sem és teljesithetetlen. ráadásul akkor a klánok pontszáma is többet változna, így a kisebb klánok, akiknek nincs ismeretség vagy pénz költséges ráállásra is könnyebben probálkozhatna klánütéssel.
Emmellett ha lefordulnának ezek, akkor megszünne az összefüggő elf mocsár és a top30% határa is csökkenne, vagyis ami siránkozásra adott itt okot az megszünne mind2 részről.ha pedig alacsonyabb a tophatár, máris teljesithető lenne.
Quote:
|
|
Ez meg sok mindent nem oldana meg. ami a problémát okozza az,hogy ott ücsörögnek egy rakáson fedezgetve az elfek, közel egyforma hekin egymás elöl tolva felfele a tophatárt, mert mind nem fér bele, és eszükbe sincs lefordulni A-ból. ezekután bejelölné mind, és semmi nem változna, illetve egyik sem jelölné be, ha úgy nem mennek a topköreik.
Last edited by Kutyuleee; 11-26-2009 at 02:38..
|

11-27-2009, 10:48
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Így kétféleképpen is ki lenne írva a helyezés (összes játékos/helyezés, lefordulásért játszó játékos/köztük való helyezés)
A több személyiséges játékosoknak pedig így A-ban is a személyiségük számának megfelelő top%-t kell teljesítenie.
De meglehet, hogy ennek az ötletnek is van bőven buktatója, nekem úgy tetszik az egész rendszer, ahogy most van.
|
Sztem is hiába lesz 3k kör a B-ban, attól még az inaktív elfek továbbra is a biztos ücsörgést választják majd.
Talán ez járható út, amit írtál, hogy szét kellene választani azokat akik hosszú távon vannak 1A-ban és akik csak fordulni szeretnének. Az önkéntes bejelölés nem jó, mivel ha mindenki bejelöli akkor 0 heki lesz a top határa.
Egy kicsit módosítottam az ötletedet. A hódító rendszere számolná ki, hogy aktív A-s játékos vagy-e vagy sem. Az számítana aktív játékosnak akinek a legutolsó sikeres kláncsatája kevesebb, mint X kör ideje volt. És B-ből csak az fordulhatna, akinek van A-ban aktív országa.
Tehát a B-ből forgás feltétele lenne, hogy legyen aktív A-s országod, végül is a B-ből forgás azért lett bevezetve, hogy akik hosszú távon szeretnének A-ban tartózkodni, azok is játszhassanak több országgal.
Egyelőre csak az ötletet vetem fel, hogy elfogadható-e!? Mert van itt sok részletkérdés: csak kláncsata számít, vagy egyéni is. Csak a támadó-kláncsata számít, vagy bármilyen kláncsata -- mivel az elf szövik is tudnak védeni. X értéke...
Már látom előre mit fogok kapni az inaktív elfektől, de nekem ez ennyit megér, ha normalizálódik a top határa...
|

11-27-2009, 19:38
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Egy kicsit továbbfejlesztettem, bár nem tudom érdemes volt-e, mivel még senki se reagált az előzőre sem!?
-Sikeres kláncsata után kapnának aktív pontokat (AP) a klántagok. pl 2000-et.
-Viszont minden körben 1-el csökkenne az értéke.
-B-ből csak az fordulhat, akinek az A-s országa rendelkezik AP ponttal (>0)
Ez talán azért lenne jobb, mivel egy csendes, kláncsata mentes időszak, a korábban összegyűjtött pontokkal áthidalható lenne. Mivel több kláncsatával halmozódik a pontok száma.
|
|
The Following User Says Thank You to RicsiPi For This Useful Post:
|
|

11-27-2009, 21:28
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by RicsiPi
Sztem is hiába lesz 3k kör a B-ban, attól még az inaktív elfek továbbra is a biztos ücsörgést választják majd.
Talán ez járható út, amit írtál, hogy szét kellene választani azokat akik hosszú távon vannak 1A-ban és akik csak fordulni szeretnének. Az önkéntes bejelölés nem jó, mivel ha mindenki bejelöli akkor 0 heki lesz a top határa.
Egy kicsit módosítottam az ötletedet. A hódító rendszere számolná ki, hogy aktív A-s játékos vagy-e vagy sem. Az számítana aktív játékosnak akinek a legutolsó sikeres kláncsatája kevesebb, mint X kör ideje volt. És B-ből csak az fordulhatna, akinek van A-ban aktív országa.
Tehát a B-ből forgás feltétele lenne, hogy legyen aktív A-s országod, végül is a B-ből forgás azért lett bevezetve, hogy akik hosszú távon szeretnének A-ban tartózkodni, azok is játszhassanak több országgal.
Egyelőre csak az ötletet vetem fel, hogy elfogadható-e!? Mert van itt sok részletkérdés: csak kláncsata számít, vagy egyéni is. Csak a támadó-kláncsata számít, vagy bármilyen kláncsata -- mivel az elf szövik is tudnak védeni. X értéke...
Már látom előre mit fogok kapni az inaktív elfektől, de nekem ez ennyit megér, ha normalizálódik a top határa...
|
egy személyes klán vagyok, elf. Hogy üssek szerinted? hiénázni nem fogok, akkor inkább sosem kell egy hülye kettes normálban
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|