Jó ég, már varázslós hullánál tartunk
Sajnos olybá tűnik nekem, hogy ennek a topic-nak kevés értelme van, mert mindegyik javaslat a feledés homályába merül, akár jó volt, akár idétlen.
Szerintem egyetlen hét alatt össze lehetne szedni a jó javaslatokat, megvitatni, majd berakni a játékba, mégis évek óta van egy élőhalott faj, amit jó játékos csak viccből választ... (Persze most fontosabb a MUD-ot tuningolni

de azért majd eljöhetne a hullák ideje)
Viszont ha valaki mégis javaslatokkal áll elő, jobb ha tisztában van az alapelvekkel: Többször meg lett mondva, hogy az élőhalott ne tudjon se varázsolni, se lopni.
Mivel Ati így döntött, így felesleges billentyű-koptatás minden más variáció.
Persze ezek mellett nehéz egy változatosan játszható fajt csinálni a hullából, hogy ne csak annyiból álljon a játék, hogy 80% barakk, aztán uccu neki.
Jó lenne az eddigi ötleteket egy csokorba szedni, hátha lesz valami foganatja, és ezzel elkerülnénk, hogy naponta újabb szálon kezdjen el izzani a játékostársak agya, és még a végén a legjobb tolis faj válik belőle
Amik nekem tetszettek ötletek:
- Üres helyeken több elférő lakosság.
- Haderő vagy támadóerő valamilyen mértékű növelése.
- Rá nyitott térkapunk keresztüli szövetségeseknek való ártás, ráadásul anonim módon, kiküszöbölése, pl. a rá nyitott térkapukon keresztül a szövetségeseire irányuló ártó tolvajakció csak 30%-os hatásfokú, vagy a hullától való lopásért is járjon hírnév, de csak tized annyi, és mindig negatív előjelű, így ki lehetne deríteni ki lopkod.
- Állandó Teljes krónika (a halottak szelleme megsúgja a csatákat

)
- A csatában elhulló egységeket ne sima katonaként kapja meg, hanem úgy, ahogy azok elhullottak (lovasokat lovasként, stb.).
- Mészárlás esetén is kapja meg az elhulló egységeket.
Persze volt még millió más ötlet, szerintem jó volna, ha állást foglalnánk melyek jók, melyek kukába valók.