|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

05-25-2009, 10:30
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ildee
Miért ne? 
Ha jól számoltam még így sem lenne túl ütős a hulla, igaz csak 5ös szintre számoltam.
|
aha aztán minden szintre kapja a + hadi bónuszt és aztán über szuper kafa ori lesz 1/A-ra 100% barakkos orival    Köszönjük Emese  na jó nem 100 csak 85% barakk 15% torony 
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|

05-25-2009, 10:49
|
Junior Member
|
|
Longevity: 83%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :))
|
Teljesen jó lenne. Alig kellene átépítened a foglaltat ha kitámad és minimum föld alá ütöd 3 kecses sereggel.
Remélem érzitek az iróniát. Muszáj voltam ideírni mert úgy tűnik nem mindenki.
Last edited by Barbara; 05-25-2009 at 11:04..
|

05-25-2009, 11:07
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Jó ég, már varázslós hullánál tartunk
Sajnos olybá tűnik nekem, hogy ennek a topic-nak kevés értelme van, mert mindegyik javaslat a feledés homályába merül, akár jó volt, akár idétlen.
Szerintem egyetlen hét alatt össze lehetne szedni a jó javaslatokat, megvitatni, majd berakni a játékba, mégis évek óta van egy élőhalott faj, amit jó játékos csak viccből választ... (Persze most fontosabb a MUD-ot tuningolni  de azért majd eljöhetne a hullák ideje)
Viszont ha valaki mégis javaslatokkal áll elő, jobb ha tisztában van az alapelvekkel: Többször meg lett mondva, hogy az élőhalott ne tudjon se varázsolni, se lopni.
Mivel Ati így döntött, így felesleges billentyű-koptatás minden más variáció.
Persze ezek mellett nehéz egy változatosan játszható fajt csinálni a hullából, hogy ne csak annyiból álljon a játék, hogy 80% barakk, aztán uccu neki.
Jó lenne az eddigi ötleteket egy csokorba szedni, hátha lesz valami foganatja, és ezzel elkerülnénk, hogy naponta újabb szálon kezdjen el izzani a játékostársak agya, és még a végén a legjobb tolis faj válik belőle
Amik nekem tetszettek ötletek:
- Üres helyeken több elférő lakosság.
- Haderő vagy támadóerő valamilyen mértékű növelése.
- Rá nyitott térkapunk keresztüli szövetségeseknek való ártás, ráadásul anonim módon, kiküszöbölése, pl. a rá nyitott térkapukon keresztül a szövetségeseire irányuló ártó tolvajakció csak 30%-os hatásfokú, vagy a hullától való lopásért is járjon hírnév, de csak tized annyi, és mindig negatív előjelű, így ki lehetne deríteni ki lopkod.
- Állandó Teljes krónika (a halottak szelleme megsúgja a csatákat  )
- A csatában elhulló egységeket ne sima katonaként kapja meg, hanem úgy, ahogy azok elhullottak (lovasokat lovasként, stb.).
- Mészárlás esetén is kapja meg az elhulló egységeket.
Persze volt még millió más ötlet, szerintem jó volna, ha állást foglalnánk melyek jók, melyek kukába valók.
|

05-25-2009, 11:42
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Jó ég, már varázslós hullánál tartunk
Sajnos olybá tűnik nekem, hogy ennek a topic-nak kevés értelme van, mert mindegyik javaslat a feledés homályába merül, akár jó volt, akár idétlen.
Szerintem egyetlen hét alatt össze lehetne szedni a jó javaslatokat, megvitatni, majd berakni a játékba, mégis évek óta van egy élőhalott faj, amit jó játékos csak viccből választ... (Persze most fontosabb a MUD-ot tuningolni  de azért majd eljöhetne a hullák ideje)
Viszont ha valaki mégis javaslatokkal áll elő, jobb ha tisztában van az alapelvekkel: Többször meg lett mondva, hogy az élőhalott ne tudjon se varázsolni, se lopni.
Mivel Ati így döntött, így felesleges billentyű-koptatás minden más variáció.
Persze ezek mellett nehéz egy változatosan játszható fajt csinálni a hullából, hogy ne csak annyiból álljon a játék, hogy 80% barakk, aztán uccu neki.
Jó lenne az eddigi ötleteket egy csokorba szedni, hátha lesz valami foganatja, és ezzel elkerülnénk, hogy naponta újabb szálon kezdjen el izzani a játékostársak agya, és még a végén a legjobb tolis faj válik belőle
Amik nekem tetszettek ötletek:
- Üres helyeken több elférő lakosság.
- Haderő vagy támadóerő valamilyen mértékű növelése.
- Rá nyitott térkapunk keresztüli szövetségeseknek való ártás, ráadásul anonim módon, kiküszöbölése, pl. a rá nyitott térkapukon keresztül a szövetségeseire irányuló ártó tolvajakció csak 30%-os hatásfokú, vagy a hullától való lopásért is járjon hírnév, de csak tized annyi, és mindig negatív előjelű, így ki lehetne deríteni ki lopkod.
- Állandó Teljes krónika (a halottak szelleme megsúgja a csatákat  )
- A csatában elhulló egységeket ne sima katonaként kapja meg, hanem úgy, ahogy azok elhullottak (lovasokat lovasként, stb.).
- Mészárlás esetén is kapja meg az elhulló egységeket.
Persze volt még millió más ötlet, szerintem jó volna, ha állást foglalnánk melyek jók, melyek kukába valók.
|
Ezzel én is egyetértek, hogy már volt elég megbeszélés 50 oldalon keresztül és már csak össze kellene szedni az értelmes javaslatokat.
Egy kicsit furcsa, hogy hullára nyitott térkapun magát a hullát normálisan lehet lopni, amíg a szövetségeseit csak kevesebb hatásfokkal.
Régebben, ha jól emlékszem, volt egy olyan ötlet: aki hullától lopkod kapjon kis mértékű betegséget. Ez azért lett elvetve, mert akkor nem lehetne kideríteni hogy valójában melyik ország beteg. Vagy támadás előtt gyorsan lopni egy hullától... jó nagy szívatás 
Esetleg lehetne egy olyat, hogy aki hullától lop vagy hullán keresztül lop akkor a tolvajai pl. 1%-ban meghalnak. Függetlenül hogy sikeres vagy sikertelen volt-e a lopás.
Továbbra is fent tartom az 1 tábornokos ötletemet, mivel " önálló gondolkodásra szinte képtelenek..."
|

05-25-2009, 17:27
|
 |
Junior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
|
Off:
Hajrá! Sok sikert hozzá! 
|

05-25-2009, 21:36
|
Member
|
|
|
|
Üdv mindenkinek!
Nemrégen végigjátszottam az 5x et egy hullával 4 fős szövetség tagjaként.
Összeforrott jó szövi volt, csapatmunka minden téren.
Megosztanám a tapasztalataimat.
A szint alján semmi baj, minden ellenféllel megbrkóztunk.
Játéktudással, és csapatmunkával ki tudtam egyensúlyozni a hulla gyengéit.
Országom felépítése a következő volt.
25% ház
10% torony
60-63% barakk
10-20 db!! nem % bank.
Lovasíjjász felállásban nyomtuk 3 hadis (mellettem volt 2 óriás is) és egy tolis-varis félelf.
Problémák amikkel találkoztam.
Legnagyobb problémám az volt, hogy amikor fent a csoport tetején normálisan felépített szövivel találkoztunk egyszerűen nem tudtam átütni (a két másik hadisunk seregeivel együtt) az ellen íjj elites gnómjait.
Ezek nem kigyúrt tanyafree extrém hadisok voltak, hanem olyan 8-9% templom kocsma is volt bennük, na meg tanya.
Na akkor most hogy is van?
Tolizni nem tud, varizni se tud, ártózzák, lopják, gyujtják, és még úgy üt mint egy kislány???
Na ez így nagyon nincs rendben!
Legfontosabb orvosolandó problmák!
A haditeki, és a lakóteki hiánya hatványozottan sújtja.
Amit megnyer a tanyákon elveszti a szükséges házakon.
A védelem varázslat, és a haditeki együttes hiánya magas hekin földraktárrá teszi. Az nem tudja beverni aki nem akarja (a Pestis nem elrettentő 1500 heki körül.
Hatalmas taktikai hátrány, hogy nem tud távolbanézni, és Őt mindenki gömbözi éplistázza távollévőzni 1 tolival, varival.
Első felindulásból a tolvajok ellen a következő ötletem van:
Aki kaput nyit rá, vagy belop hozzá, annak a tolvajai fertőzzék meg Pestissel az országot. így már nem gyujtogatná boldog-boldogtalan szórakozásból.
Tudom, hogy ez erősen hangzik, de gondoljátok csak át egy Hulla szemszögéből. Beleüt egy gnóm gnóm félelf óriás szövibe. 3 an gyujtják naphosszat.
Katonai erősítése is mindenképp szükséges, de nem ilyen szintenkénti bónusszal, mert ez butaság.
A többi faj se változik a szintek miatt.
|
|

05-26-2009, 06:04
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
[...]
Első felindulásból a tolvajok ellen a következő ötletem van:
Aki kaput nyit rá, vagy belop hozzá, annak a tolvajai fertőzzék meg Pestissel az országot. így már nem gyujtogatná boldog-boldogtalan szórakozásból.
Tudom, hogy ez erősen hangzik, de gondoljátok csak át egy Hulla szemszögéből. Beleüt egy gnóm gnóm félelf óriás szövibe. 3 an gyujtják naphosszat.
Katonai erősítése is mindenképp szükséges, de nem ilyen szintenkénti bónusszal, mert ez butaság.
A többi faj se változik a szintek miatt.
|
Ez szerintem is jó lenne, de nem rég írta valaki, hogy mire adna ez lehetőséget...
Jön feléd egy sereg, amit nem tudsz megfogni, jó lopsz 2-őt a hullától, aztán beteg lesz máris az, aki támadott...És nyugodtan lehet keresztbe is menni...Ekkor Neked újra kezdődne az a max 5 körös betegséged, Ő meg kapna annyit, amennyi hekije van...nos, ez kicsit zavaró így
Vagy legyen külön számolva a tolvajok által, és a hadsereg által hazahozott betegség...
|

05-26-2009, 08:06
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Ez szerintem is jó lenne, de nem rég írta valaki, hogy mire adna ez lehetőséget...
Jön feléd egy sereg, amit nem tudsz megfogni, jó lopsz 2-őt a hullától, aztán beteg lesz máris az, aki támadott...És nyugodtan lehet keresztbe is menni...Ekkor Neked újra kezdődne az a max 5 körös betegséged, Ő meg kapna annyit, amennyi hekije van...nos, ez kicsit zavaró így
Vagy legyen külön számolva a tolvajok által, és a hadsereg által hazahozott betegség...
|
ezt nem értem... miért max 5 körös betegség lenne újra kezdve?
|

05-26-2009, 08:38
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Szerintem nincs azzal baj ha hullától lehet lopni. Mit csinálnának szegény egy kocsmás óriások hullák nélkül ha néphiányuk lesz 
Inkább azt kéne valahogyan akadályozni, hogy a hulla tkán szövitől ne lehessen lopni.
De e lényeg hogy erősíteni kell a haderőt, a lopás sztem mellékes.
|

05-26-2009, 09:58
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
|
Az egy körös sereg megfertőzhetését nem tartom jó dolognak. de katasztrófának sem. Lentebbi szinteken elszabadulhatna a bioterror rendesen 
Talán lehetne egy olyan megoldás is, hogy a hullát lopkodó tolvajok csak egy kör késéssel fertőzik meg az anyaországot.
A támadó sereg sem azonnal fertőz, csak a hazaérkezése után.
És ezek az újítások egyéb érdekes taktikákat is eredményezhetnek.
Egy beteg hadistól nem lopna az ellen embert, mert az őt lopó tolvajok is hazavinnék a bacilust.
Egy szöviháborúban rengeteg új taktikai elem születhetne ebből.
kitaláltam még egy hajmeresztő dolgot.
A Hulla sikeresen beüt valahová, akkor a célpont országot megfertőzi.
Ha a hulla szövije megtalálja tolikkal, hogy ki lopkodja, (és a lopás útjáni fertőzés nem kerül bevezetésre) akkor a hulla átvihetne némi ajándékcsomagot a tolvajnak, ha sereggel sikeresen támadja.
|
|
Posting Rules
|