|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Tesztelés Külön fórum a tesztelőknek |

04-26-2009, 12:02
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Nem tudom, hogy ez így normális-e, de egy 70 HP-val rendelkező medvére 82-t kellett rásebeznem, hogy meghaljon!
Eddig is észrevettem párszor, hogy túl sokáig bírják a mobok, de most konkrétan kiszámoltam.
|
Quote:
És 82 sebzés jön ki összesen.
A medvének 70 élete volt.
|
Most nem számolom össze pontosan, de amit figyelbe kell venned, az az, hogy a 70 életet az első kör UTÁN írja ki, tehát:
Quote:
Megrúgod a medvét. 4 életerőt sérült.
Megvágtad a medvét. 2 életerőt vesztett.
Kivéded a medve támadását.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Medve
|
Ezek még a kiírás előtt történtek, vagyis nem 70-től, hanem 70+4+2+2-ről indult a maci, az már 78.
A végén pedig az utolsó körben nulla után is még se bezheted (azok nélkül is meghalna, de már lendületben vagy, és sebzed):
Quote:
A csatáért 90 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A medve élettelenül esik a földre.
Megvágtad a medvét. 4 életerőt vesztett.
A medve megkarmolt. 12 életerőt vesztettél.
|
Ha 82-t számoltál össze, és a fentiek alapján 78-ról indult, akkor itt egyedül egy +2 pontos vágás van, ami a duplatámadás része. Ha ez nincs, akkor is meghal, mert nulla lesz, de ez a csata körének része, úgyhogy ezt még bevitte.
|

04-26-2009, 12:18
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Most nem számolom össze pontosan, de amit figyelbe kell venned, az az, hogy a 70 életet az első kör UTÁN írja ki, tehát:
Ezek még a kiírás előtt történtek, vagyis nem 70-től, hanem 70+4+2+2-ről indult a maci, az már 78.
A végén pedig az utolsó körben nulla után is még se bezheted (azok nélkül is meghalna, de már lendületben vagy, és sebzed):
Ha 82-t számoltál össze, és a fentiek alapján 78-ról indult, akkor itt egyedül egy +2 pontos vágás van, ami a duplatámadás része. Ha ez nincs, akkor is meghal, mert nulla lesz, de ez a csata körének része, úgyhogy ezt még bevitte.
|
Világos, köszi!
|

04-26-2009, 12:36
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Ati: és amikor a mobnak van pl.: 2 életereje és abban a tickben még megrugom egyszer 3 ép-re sebezve, akkor miért támad még vissza a köv. körben?
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|

04-26-2009, 13:33
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Phoenix
Ati: és amikor a mobnak van pl.: 2 életereje és abban a tickben még megrugom egyszer 3 ép-re sebezve, akkor miért támad még vissza a köv. körben?
|
Abban a körben még visszatámad. Ez kicsit fura lehet, hogy tudod, hogy leütötted nullára, és meg fog halni, de még utolsó erejéből megsebez. Terrorista egér... 
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

04-26-2009, 12:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Nekem nem világos. Azt értem hogy körökre osztott csatáról van szó és ezért az utolsó körben lehetnek felesleges ütések, de azt nem hogy az elejére hogy kerülhetnek 'bemelegítő' ütések.
|

04-26-2009, 12:50
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Nekem nem világos. Azt értem hogy körökre osztott csatáról van szó és ezért az utolsó körben lehetnek felesleges ütések, de azt nem hogy az elejére hogy kerülhetnek 'bemelegítő' ütések.
|
Úgy, hogy az első körben nem látod célpontként, hanem csak "körváltáskor" jelenik meg, de akkor már sebződött!
Ezt megértettem, sőt, kis is tapasztaltam.
De amit Főniksz ír, azt én sem értem továbbra sem. Hogy [0] élettel miért megy le még egy kör.
|

04-26-2009, 13:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Úgy, hogy az első körben nem látod célpontként, hanem csak "körváltáskor" jelenik meg, de akkor már sebződött!
|
Csak ennek a fantasy világnak a jellemzője hogy támadok de nem látom a célpontot, vagy tudod ezt érzékeltetni vmi valós világbelivel?
|

04-26-2009, 13:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Csak ennek a fantasy világnak a jellemzője hogy támadok de nem látom a célpontot, vagy tudod ezt érzékeltetni vmi valós világbelivel?
|
Tudom.
Előttem áll 2 fószer, az egyiket képen akarom vágni.
Elindítom az öklömet.
Addig, amíg nem ér oda az öklöm az arcához, addig nem ütöttem meg... Hiszen abban a pillanatban lesz megütve, hogy a feje és a kezem között fellép a hatás-ellenhatás törvénye.
Ebben a pillanatban van realizálva a célpontom, hogy én melyiket is akartam megütni.
A valós életben ez egy azon pillanatban történik, de ez egy számítógépes program, ahol lefutási sorrend van.
Tehát előbb kapja meg a sebzést, és csak utána jelenik meg.
Mondjuk ez szemmel nem észrevehető gyorsasággal történik meg.
Tehát a te (meg az én, és mindannyiunk) szemszögéből nézve mindegy, hogy "körváltás" kezdetén mi a helyzet, és hogy az hogy fut le, mert mi a végét látjuk.
Tehát mindegy, hogy az első kör így zajlik le:
körváltás kezdete - kiírja a maci életét, majd beviszi a sebzést, és a sebzést levonja az életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör
vagy így:
körváltás kezdete - kiírja a sebzést, levonja a maci valós életéből, kiírja a lecsökkent életet - körváltás vége - új kör
Mert te szemmel csak annyit látsz, hogy kijelölöd a célpontot, rányomsz, hogy megtámadod, és a következő pillanatban már a csökkentett életét látod, meg hogy megütötted X sebzéssel...
De amikor ezt látod, az már az 1. kör vége, és rögtön a 2. körben vagy.
Ez olyan, mint a katonaképzés például. Ott is 20%-kal látod indulni, holott nem annyiról indul, mert ha megfigyeled, eltelik egy kis idő, mire 20% lesz az állapot...
Mert annyi történik, hogy amint megnyomod a "kiképzés" gombot, azonnal elképzi a katonát 0%-ról 10%-ra, és utána körváltás... Itt indul az új kör. Az a bizonyos "idő" a gomb megnyomása, és a kiírt 20% között...
Te már csak azt látod, hogy ennek a "fantomkörnek" a végén 10%-ról felmegy 20%-ra az állapot. És máris indul a 3. kör, ahol majd 20-ról 30-ra változik...
Remélem Ati, jól magyaráztam.
Last edited by [HTPA]GeeForce; 04-26-2009 at 13:23..
|
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|

04-26-2009, 13:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Az ÉP pontok körüli kavarra megoldás, hogy az észleléssel már csata előtt meg tudod nézni az ellen ÉP-jét 
Ati: szval megrúgom a medvét és rámdöl? 
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|

04-26-2009, 12:52
|
 |
Member
|
|
|
|
Ati, amennyiben van egy 4-es szintű hajóm amire szerelek 2 evezősort, és 2 vitorlát.
Képzek 9 matrózt:
- akkor melyik fog működni, az evezősorok fullon és egy vitorla
- vagy két vitorla és egy evezős sor a többi matróz meg ejtőzik?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|