|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

04-15-2009, 05:14
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Edit:
Ati letszi torold ezt a hozzaszolast 
Last edited by Durean; 04-15-2009 at 05:27..
|

04-15-2009, 05:23
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Durean
Szerintem egyaltalan nem lenne jo otlet ugyanolyan erosre megcsinalni mint egy gnomot vagy egy oriast.
|
Miért ne lehetne egészen jó sereggel, ha már másra nem lehet használni?
Egy gnóm/óriás emellett eléggé sokmindenre használható.

04-15-2009, 05:28
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Miért ne lehetne egészen jó sereggel, ha már másra nem lehet használni?
Egy gnóm/óriás emellett eléggé sokmindenre használható.
|
Mar at gondoltam amit irtam... de ugy latszik nem eleg gyorsan  
Last edited by Durean; 04-15-2009 at 05:31..
|

04-15-2009, 09:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Szerintem még mindig kevés lenne. Egy 70% barakkos gnóm néhány % templommal semmivel sem kiszolgáltatottabb/érzékenyebb/nagyobb odafigyelést igénylő ország, mint egy hulla. És még azt sem jelenteném ki, hogy egyértelműen drágább!
Az, hogy anonim módon lehet tolikkal/varikkal piszkálni, nmindenkit felbátorít. Egy orkot még ha lophatják is, sokszor visszatartó erő a nagy serege. A hulla akármilyen erős lenne sereggel, senkit nem érdekelne, a lopások/gyújtások/tűzgolyók csak úgy áradnának továbbra is (sőt, még jobban -bűnmegelőzés gyanánt  )
A hulla csak nyugalmi állapotban igénytelen, amúgy nem kevés figyelem szükséges. Nem kell a kajára figyelni -cserébe bejön jópár egyéb dolog, ami másik fajoknál kb elképzelhetetlen.
Egy 75% barakkos hullának legalább egy 70% barakkos gnóm támadóerejével fel kellene érnie A-ban. Lejjebbi szinteken pedig egy kb 45%-ossal. És ekkor még alig véd és nem koptathat.
Viszont ha nagy rezisztet kapna lopásra/ártóra, akkor már valóban igénytelen faj lenne. Ezért jobb ötletnek tartom Sütike ötletét az olcsóbb építésre. Lehet neki ártani, de aktivitással már ellensúlyozható ez a legfőbb hátránya.
|
Kiszámoltam az értékeket.
Egy 70%-os gnóm, teljes sereges , személyiség nélküli, az összes tábornokával, lefele, elittel megütne egy 801360 védőértékű elfet. Ez azt jelenti, hogy az elfnek 19,4%-os toronyíjával egyenértékű.
Ha, csak lóval támad, akkor 961632 támadóértékkel fog rendelkezni. Ebben az esetben egy 23,3%-os toronyíjas elffel lesz egyenértékű.
Egy 75%-os, öttábornokos, lefele ütős, személyiség nélküli hullára átszámolva ez azt jelenti, hogy 208%-nyi kitámadási bonusszal kell rendelkeznie. Azaz +108%-os kitámadási bont kapna.
Mind ezt 2400 hektárra számoltam ki.
Az érdekesség kép kiszámoltam, úgyis ha +30%-os barakk férőhellyel rendelkezne, akkor +60%-os kitámadási bon járna neki.
Amennyiben, csak a férőhelyeket akarnánk növelni abban az esetben 48, 6%-nyival kellene azt tenni.
Bár szerintem a férőhelyek bővítése, csak hátránnyal járnának a hullának. Ilyen a magasabb pontszám, és a több zsold is.
Gyújtás kompenzálására továbbra is jó ötletnek tartom a gyorsabb és olcsóbb házépítést.
A lentebbi szintekre vonatkozóan, pedig +34%-nyi kitámadási bon járna neki az általad felvettet javaslat alapján.
Last edited by BigPi2; 04-15-2009 at 09:36..
|

04-15-2009, 09:28
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by BigPi2
Az érdekesség kép kiszámoltam, úgyis ha +30%-os barakk férőhellyel rendelkezne, akkor +60%-os kitámadási bon járna neki.
Amennyiben, csak a férőhelyeket akarnánk növelni abban az esetben 48, 6%-nyival kellene azt tenni.
Bár szerintem a férőhelyek bővítése, csak hátránnyal járnának a hullának. Ilyen a magasabb pontszám, és a több zsold is.
|
legyen csak több a zsold, ha gabonára már nem kell költenie..
ha a házak férőhelyeit nem növeled, nem lesz magasabb a pontszáma.. 

04-15-2009, 09:33
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
legyen csak több a zsold, ha gabonára már nem kell költenie..
ha a házak férőhelyeit nem növeled, nem lesz magasabb a pontszáma.. 
|
Ez így van ezért még előnyben is lesz a többi országgal szemben mert alacsony pontszámon több hektárja lesz (van) mint egy átlag orinak, ezért is van folyamatosan írva hogy csak barakk férőhely növelés kell.
|

04-15-2009, 11:32
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Tehát maradjon a hulla célja a 4-5 szinten a betegség terjesztése és mazochizmus? 
|
Fogalmam sincs, ezt attól a 19%-nyi hullától kéne megkérdezni akik épp körülöttem lebzselnek. Gondolom mind mazochisták és igényesek. Vajh mi fog még kiderülni erről a fajról? 
|

04-15-2009, 13:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Fogalmam sincs, ezt attól a 19%-nyi hullától kéne megkérdezni akik épp körülöttem lebzselnek. Gondolom mind mazochisták és igényesek. Vajh mi fog még kiderülni erről a fajról? 
|
Mekkora mintából számoltad ezt a 19%-ot? Melyik szinten?
Ati: tudnál végülis mondani egy statisztikát, hogy szintenként mennyien vannak hullával?

04-15-2009, 14:35
|
Administrator
|
|
Activity: 16%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Ati: tudnál végülis mondani egy statisztikát, hogy szintenként mennyien vannak hullával?
|
Anarchot most nem számolok, anarchon kívül tehát:
5. szint: 13%
4. szint: 11%
3. szint: 6%
2. szint: 2%
1. szint: ... számokkal nem kifejezhető  )))))
|

04-15-2009, 15:51
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Mekkora mintából számoltad ezt a 19%-ot? Melyik szinten?
|
4/L derekán, 74 elemű mintából. Csak egyre-másra tűntek fel a hullák, gondoltam már megszámolom őket. Azóta is csodálkozom milyen népszerű.
Most meg hogy látok egy rendes statisztikát; az alsó szinteken minden 8. ori hulla, kezdek tartani mi lesz itt erősebb fajjal. A gondolkodás és megfontolás háttérbe fog szorulni a sok vakon támadással. Átlaghullára gondolok itt, nem a fórumozókra. 
Last edited by Princ; 04-15-2009 at 15:57..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|