Quote:
Originally Posted by Betelgeuse
Melyik lett volna az az időpont ami megfelelő lett volna? Szerintem nincs olyan autós akihez ne jutott volna el a hír.. Így legalább ma mindenki megtudta és holnaptól mehet élesben. Pont ezért nem büntettek meg érte senkit. Ez egy katasztrófahelyzet nem olyan amiről hetekkel előtte lehet tudni.
|
Nem megy élesben, hiszen a törvény nem ad lehetőséget a büntetésre.
Nincs olyan autós, akihez ne jutott volna el a hír? Ja bocs. Akkor biztos nem autóztam ma. Vagy már megint a fránya telepatikus-vevőmmel volt a gond.
Még szerencse, hogy olyannal voltam ma, akivel már eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha valaki nem tudna erről. Váltig állította, hogy ilyen nem lehet, minden embertől elvárható, hogy valamilyen formában hírekhez jusson. Mit ad isten, hazajöttünk, és nem tudott róla, hogy szabályszegtünk.
Én továbbra is azt gondolom, hogy ha reggel, utazás előtt direkt tájékozódik az ember, mert tudja, hogy tájékoztatási fokozatban van a szmogriadó, és megállapítja, hogy nincs továbbra sem teljes riadó, akkor nem normális dolog, hogy egyszercsak bejelentik, anélkül, hogy arról életszerű helyzetben a lakosság jelentős részének esélye legyen tudni.
Aki valahova el akart menni, az 11 előtt már valószínüleg elment, hiszen korán sötétedik, ha bármit szeretne csinálni, akkor ennél előbb kell indulni. Ha elment valahova, 11-nél előbb szinte biztos, hogy nem ért haza, hiszen ahhoz nagyon-nagyon-nagyon korán kellett volna kelnie. Ha egy család elmegy piknikezni, akkor a családi beszélgetések helyett kötelező rádiót hallgatni, és mindenkinek csöndben maradni, hátha épp most rendelik el a szmogriadót?

Ez lenne egy életszerű helyzet? Én kétlem.