|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

08-29-2008, 14:49
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ja ezek nem függetlenek, a korrigálást pedig még nem sikerült elvégeznem, sokat nem is agyaltam rajta...
Na az igazi feladat: 100lépéses játék, amennyit dobsz annyit lépsz. Előre és hátralépésre utasító parancs nincs a játékban.
Ha csapdára lépsz, akkor vesztettél.
Ha 1csapda van a játékban, hova kell rakni, hogy a legkisebb esélye legyen a játékosnak kiesni. Hova, hogy a legnagyobb? (Ezeket érdemes megtippelni.)
Ugyanez a feladat 2-6csapda esetén. (Amit ebből érdemes megtippelni az az 5legnehezebb, 6legnehezebb elrendezés, a többi szerintem nem triviális.
|
így elsőre, szinte minden gondolkodás nélkül azt mondanám, hogy egy csapda esetén, hogy a lehető legkisebb esély legyen a kiesésre én az első mezőre tenném a csapdát, a legnagyobbhoz pedig a 98.-ra - bár úgy érzem nem ártana rajta agyalnom 
De egy biztos tippem van: 6 csapda esetén, hogy a legkisebb esélye legyen célba érni az első 6 mezőre kell tenni  
u.i.: 6 oldalú testtel dobunk? 
|

08-29-2008, 14:59
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
u.i.: 6 oldalú testtel dobunk? 
|
Igen. Jó kérdés volt 
|

08-29-2008, 15:34
|
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
így elsőre, szinte minden gondolkodás nélkül azt mondanám, hogy egy csapda esetén, hogy a lehető legkisebb esély legyen a kiesésre én az első mezőre tenném a csapdát
|
Ugyan nem vagyok matekzseni, de akkor 1/6 esély van arra, hogy rálépsz, és sztem lehet ez kevsebb is...
Szerintem mindenképpen kijön az az eset, hogy a csapda előtti 6 mező egyikén állunk, és akkor 1/6 esély van arra, hogy olyat dobunk amivel előrefele lépve rálépünk, viszont, a legelején amikor indulsz, nem tudsz hátrafele lépni, viszont, minden más esetben igen, ezért, ha 1 csapda van, sztem tökmindegy hol van, csak ne az első 6 mezőn legyen
Szóljatok, ha hülyeséget mondok 
|

08-29-2008, 16:10
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Ugyan nem vagyok matekzseni, de akkor 1/6 esély van arra, hogy rálépsz, és sztem lehet ez kevsebb is...
Szerintem mindenképpen kijön az az eset, hogy a csapda előtti 6 mező egyikén állunk, és akkor 1/6 esély van arra, hogy olyat dobunk amivel előrefele lépve rálépünk, viszont, a legelején amikor indulsz, nem tudsz hátrafele lépni, viszont, minden más esetben igen, ezért, ha 1 csapda van, sztem tökmindegy hol van, csak ne az első 6 mezőn legyen
Szóljatok, ha hülyeséget mondok 
|
Hülyeséget mondasz.
Quote:
|
Előre és hátralépésre utasító parancs nincs a játékban.
|
Teljesen egyértelmű, hogy az első kivételével bármely mezőre 1/6-nál nagyobb eséllyel fogsz lépni. (Épp azért, mert az adott mező előtt 1-6mezővel biztos, hogy állni fogsz, és onnan minimum 1/6esélyed van rálépni, bármelyiken is állsz a 6közül.)
Akkor amit még ki lehet okoskodni: 5csapda esetén, mikor a legnehezebb bejutni a célba?
(1csapda esetén mikor a legnehezebb, az szerintem szintén érdekes, azt nem tudom, hogy csak úgy kitalálható-e  )
|
|
The Following User Says Thank You to Valezius For This Useful Post:
|
|

08-29-2008, 16:16
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
5csapda esetén, mikor a legnehezebb bejutni a célba?
|
ha 2-6 ig vagy 95-99ig van csapda. De szerintem ehhez nem kell sokat szorozgatni 
Steve`sfield (#324643)
|

08-29-2008, 16:19
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
ha 2-6 ig vagy 95-99ig van csapda. De szerintem ehhez nem kell sokat szorozgatni 
|
Tényleg nem kell, mert mint mondtam szorozgatással nem jött ki 
|

08-29-2008, 16:20
|
|
Member
|
|
|
|
szorozgatással neked az előző sem jött ki mert túlbonyolítottad 
Steve`sfield (#324643)
|

08-29-2008, 16:23
|
|
Member
|
|
|
|
Amúgy biztos kijönne, és mindössze 3 esetet kell nézni: 1-6, 95-99, mindenmás. Azért mindenmás, mivel nem dobásszámra megy hanem lépésszámra, így az addigi megtett út teljesen lényegtelen. Szerintem 
Steve`sfield (#324643)
|

08-29-2008, 17:31
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
szorozgatással neked az előző sem jött ki mert túlbonyolítottad 
|
Az nem túlbonyolítás volt, egyszerűen ellenőrizni akartam, hogy az jön-e ki, amit akartam. Aztán rájöttem, hogy en mtudom ellenőrizni 
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|