|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

05-10-2008, 22:51
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Okos, bocs de nem ellenőrzöm az integrálás eredményét, az elv a lényeg 
|

05-13-2008, 14:21
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Végigfutottam az emelt szintű értettségi feladatokat. Most volt rá időm. 
Úgy látom, hogy sokkal egyszerűbben megoldhatóak maximális pontra, mint a régi (természettudományi egyetemekre készült) összevont érettségi-felvételi feladatok. A régieket a tanultak alapján jó logikával meg lehetett oldani és a tanyagon felüli ismeretek a megoldásban viszonylag kis segítséget jelentettek. A mostaniban viszont egy kis többlet ismeret jelentősen leegyszerűsíti a feladatok megoldását. Így azok a tanulók, akik jobb középiskolákból írnak emelt szintü érettségit és ezáltal a tananyagon felüli ismeretekre tesznek szert, sokkal nagyobb előnyben vannak, mint a régebbi felvételik esetében. Ezt arra alapozom, hogy elővettem a régi feladatsorokat és az utolsó feladatok most is alaposan meggondolkodtatnak, míg a mostani feladatsor nem okozott gondot. A mostani feladatsort annak idején nem tudtam volna megoldani. Egy icike-picike határérték számításiban szerzett gyakorlat, valamint a differenciálás és a függvényvizsgálat közötti kapcsolatokra vonatkozó néhány alapvető tétel ismerete triviálissá teszi a magas pontszámú feladatok megoldását. Szerintem nincs ez így jól. Vagy csak rosszul látom a dolgot?
|

05-13-2008, 14:54
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
Végigfutottam az emelt szintű értettségi feladatokat. Most volt rá időm. 
Úgy látom, hogy sokkal egyszerűbben megoldhatóak maximális pontra, mint a régi (természettudományi egyetemekre készült) összevont érettségi-felvételi feladatok. A régieket a tanultak alapján jó logikával meg lehetett oldani és a tanyagon felüli ismeretek a megoldásban viszonylag kis segítséget jelentettek. A mostaniban viszont egy kis többlet ismeret jelentősen leegyszerűsíti a feladatok megoldását. Így azok a tanulók, akik jobb középiskolákból írnak emelt szintü érettségit és ezáltal a tananyagon felüli ismeretekre tesznek szert, sokkal nagyobb előnyben vannak, mint a régebbi felvételik esetében. Ezt arra alapozom, hogy elővettem a régi feladatsorokat és az utolsó feladatok most is alaposan meggondolkodtatnak, míg a mostani feladatsor nem okozott gondot. A mostani feladatsort annak idején nem tudtam volna megoldani. Egy icike-picike határérték számításiban szerzett gyakorlat, valamint a differenciálás és a függvényvizsgálat közötti kapcsolatokra vonatkozó néhány alapvető tétel ismerete triviálissá teszi a magas pontszámú feladatok megoldását. Szerintem nincs ez így jól. Vagy csak rosszul látom a dolgot?
|
nincs olyan kikötés, hogy csak a tananyagban szereplő tételeket, képleteket lehet használni?
egyébként nekem sem tűnt nehéznek ez az emelt szintű feladatsor.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

05-13-2008, 15:44
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
nincs olyan kikötés, hogy csak a tananyagban szereplő tételeket, képleteket lehet használni?
egyébként nekem sem tűnt nehéznek ez az emelt szintű feladatsor.
|
Ha van az nevetséges 
|

05-21-2008, 17:20
|
Member
|
|
|
|
Aki tanult differenciál egyenletet megoldani és van kedve egy kicsit feleleveníteni a tudását:
y'+y^2=x^2-2x
|

05-21-2008, 17:24
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Aki tanult differenciál egyenletet megoldani és van kedve egy kicsit feleleveníteni a tudását:
y'+y^2=x^2-2x
|
atyaég... a legegyszerűbb az lenne, ha Mapple-be bemásolnám az egyenletet. 
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

05-21-2008, 18:03
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
|
A tudásod kellene feleleveníteni, nem egy másodpercenként milliónyi diff. egyenletet megoldó programot lealacsonyítani ilyen semmi munkára 
|
The Following User Says Thank You to sasa For This Useful Post:
|
|

05-21-2008, 18:07
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Nekem csak Maplem van, ez valami továbbfejlesztett változat? 
|

05-21-2008, 20:32
|
Junior Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
y'+y^2=x^2-2x
|
Még soha nem oldottam meg differenciál-egyenletet(nem is próbáltam), csak deriválni meg integrálni tok kissé, de most tettem egy próbát, kapva a kínálkozó lehetőségen:
y=-x+1
Ugye ez a megoldás? 
Tudom, h tudjátok.
|

05-21-2008, 22:55
|
Member
|
|
|
|
Akkor egy egyszerűbb feladat. Nem tudom a megoldását, de a végeredmény 40 perc.
A test 10 perc alatt 100 °C-ról 60 °C-ra hült le. A környező levegő hőmérsékletét 20 °C-on tartják. Mikor hül le a test 25 °C-ra?
Last edited by tulip; 05-22-2008 at 05:42..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
|
|
Posting Rules
|