|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

04-10-2008, 20:58
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Szerintem meg akár szabálysértés, akár bűntett, ne vállalj magadra egy bűncselekményt.
A későbbi életed során ez mindig egy adu lesz az ellenségeid kezében. Ez a "hogy is volt azzal a lopott benzines üggyel?..." kérdése. és persze akárhogy is kimagyarázod, mindig az lesz a vége, hyog te követted el, lévén hogy beismerted a tettet azzal, hogy kifizetted, hogy eltussold az ügyet.
Sajnos a pereskedés valóban többe kerül. De mérlegelj magadban, mi a fontosabb. Én nem vállalnám fel, akkor se, ha 2x anyniba kerül tisztára "mostnom" magam a vád alól.
Szerintem sokkal nagyobbat buknék, ha mondjuk 5 év múlva előásnák, hogy benzint loptam, és emiatt nem vesznek fel egy állásra, vagy épp kirúgnak, mint most bebizonyítani, hogy ártatlan vagyok.
Ha tényleg nem voltál ott, és tényleg senki nem vihette oda a kocsidat, akkor igenis védd meg magad!
|
Én is így gondolom.Ráadásul miveél ártatlan avygok, a perköltség a végén nem engem fog illetni. Csak az időm veszíthetem...de az is épp elég :[[
|

04-10-2008, 21:01
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Tudom. Én spec utálok bíróságra járni, de sajnos párszor muszáj volt. Eddig midnig nyertesen jöttem ki belőle, pénzt nem buktam... Csak éppen rengeteg időt. Amit soha többé senki nem fog tudni pótolni nekem. De legalább tiszta a lelkiismeretem. és senki nem tud előszedni valamit rólam késpőbb, ami miatt diszkriminálható lennék.
Mondjuk az én ügyeim nem ilyenek voltak, nekem nincs is kocsim. De pl motorom volt ,és ott volt egy olyanom, hogy egy fószer szabálytalanul kanyarodott, és emiatt frontálisan ütköztem vele motorral. Végül kiderült, hoy ő a hibás, de elég gáz volt a bíróságra járkálni, és nekem bizonygatni, hogy ártatlan vagyok... De most sokkal nyugodtabb vagyok, hogy így tettem akkor, és nem hátráltam meg.
|

04-10-2008, 21:41
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Én parkolási társaságnál szivtam meg. ráadásul görény módon átdátumozott képpel. Azért vagyok biztos az átdátumozással, mert elötte volt törve a kocsi, és az elején az új elemek totál feketék voltak még a fényképen szereplő dátum után majnem 1 hónapig. csak mivel ismerős csinálta a fényezést baráti alapon így nem tudtam papirral igazolni, hogy késöbb lett festve,
Amúgy ne izgulj, tuti csak egy félreértés. Tanuid vannak, szóval gond nem lehet. Amúgy Gee-vel egyetértek, ne menj a benzinkút közelébe sem a kocsival,biztos ami biztos.
(off de örülnék ha a kocsinkba csak 16k lenne egy telitank benzin  )

04-10-2008, 21:50
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
(off de örülnék ha a kocsinkba csak 16k lenne egy telitank benzin  )
|
60 literes full üresre a mai árakon 18k+ elkölthető, ez igaz... 
|

04-11-2008, 03:47
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
60 literes full üresre a mai árakon 18k+ elkölthető, ez igaz... 
|
Akár kisebbe is  Tankolták már meg a 45 literes Polómat 50 literrel...
Mikor megkérdeztem ez még is hogy? csak hebeget...
|

04-11-2008, 03:57
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Akár kisebbe is  Tankolták már meg a 45 literes Polómat 50 literrel...
Mikor megkérdeztem ez még is hogy? csak hebeget...
|
És befoltoztattad már a tankot? 
|

04-11-2008, 09:53
|
Member
|
|
|
|
A történet tovább bonyolódik.
Mára kiderült, ( az illetékes töltőállomás vezetőjével csevegtem 1 órát telefonon) hogy nem is biztos hogy új Opel Astra az érintett autó, elképzelhető hogy régi Opel Vectra. (de ebben sem biztos senki :O)
Mindenesetre nekem Astra-m van.
Az eset nem is 2007. 11. 03.-án, hanem 2007. 11. 02.-án történt (abban az időpontban sem lehettem ott, szerencsére erre is van jónéhány tanúm).
Továbbá mint kiderült az érintett autóról hiányzott a rendszámtábla  (Tudnám hogy akkor milyen adatok alapján azonosították? Csak böktek egyet a nyilvántartásban Opel-Opel alapon???    )
Ezen infók birtokában ismét felhívtam a kérdéses önkormányzat Jegyző asszonyát, mindezt közöltem vele, mire ő annyit tudott csak az esethez hozzászólni hogy " De kisasszony én az alapján küldtem Önnek a levelet amit a Mol Rt a tudomásunkra hozott..."
Nyilatkoznom kellett hogy ezen időpontban dolgoztam, mire ő munkáltatói igazolást kért. Erre közöltem vele hogy én vagyok saját magam munkáltatója, (ezen kb 10 percig nem tudott dűlőre jutni) majd megkért hogy igazoljam le a helyet és az időt ahol tartózkodtam....
És a végére még egy jópofa poén: a kútvezető szerint a töltőállomásokról készült videofelvételeket a számítógépes rendszer 30 napig őrzi, a felvétel már nincs meg. (???)
Tehát tökjó, ezek szerint készült egy videofelvétel valakiről, aki tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott, de mára már senki nem biztos sem a gépjármű típusában, sem a forgalmi rendszámában... de még az érintett időpont is kérdéses??? És a bizonyítékként felhasználható és az azonosításra alkalmas videofelvételt meg törlik???
Komolyan nem értem, normálisak ezek??? És mindez a 21. szd-ban, Magyarországon???
Ehhh.... :@
Úgy érzem hogy ez már kész röhej....
Folytatása következik.
Last edited by N.a.t.; 04-11-2008 at 09:59..
|

04-11-2008, 10:24
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by N.a.t.
A történet tovább bonyolódik.
Mára kiderült, ( az illetékes töltőállomás vezetőjével csevegtem 1 órát telefonon) hogy nem is biztos hogy új Opel Astra az érintett autó, elképzelhető hogy régi Opel Vectra. (de ebben sem biztos senki :O)
Mindenesetre nekem Astra-m van.
Az eset nem is 2007. 11. 03.-án, hanem 2007. 11. 02.-án történt (abban az időpontban sem lehettem ott, szerencsére erre is van jónéhány tanúm).
Továbbá mint kiderült az érintett autóról hiányzott a rendszámtábla  (Tudnám hogy akkor milyen adatok alapján azonosították? Csak böktek egyet a nyilvántartásban Opel-Opel alapon???    )
Ezen infók birtokában ismét felhívtam a kérdéses önkormányzat Jegyző asszonyát, mindezt közöltem vele, mire ő annyit tudott csak az esethez hozzászólni hogy " De kisasszony én az alapján küldtem Önnek a levelet amit a Mol Rt a tudomásunkra hozott..."
Nyilatkoznom kellett hogy ezen időpontban dolgoztam, mire ő munkáltatói igazolást kért. Erre közöltem vele hogy én vagyok saját magam munkáltatója, (ezen kb 10 percig nem tudott dűlőre jutni) majd megkért hogy igazoljam le a helyet és az időt ahol tartózkodtam....
És a végére még egy jópofa poén: a kútvezető szerint a töltőállomásokról készült videofelvételeket a számítógépes rendszer 30 napig őrzi, a felvétel már nincs meg. (???)
Tehát tökjó, ezek szerint készült egy videofelvétel valakiről, aki tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott, de mára már senki nem biztos sem a gépjármű típusában, sem a forgalmi rendszámában... de még az érintett időpont is kérdéses??? És a bizonyítékként felhasználható és az azonosításra alkalmas videofelvételt meg törlik???
Komolyan nem értem, normálisak ezek??? És mindez a 21. szd-ban, Magyarországon???
Ehhh.... :@
Úgy érzem hogy ez már kész röhej....
Folytatása következik.
|
Röhejnek, röhej. De tudod igazolni, hogy sem Te sem az autód nem volt ott a kúton, ők meg semmit. Innentől szerintem nem kérdéses az ügy.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

04-11-2008, 10:36
|
Junior Member
|
|
|
|
jah, innen kezdve nem kell rágódni az ügyön, csak finoman jelezni, hogy kedves szülekkel játszadozzanak, és az ember leányának van más dolga is, mint általa el nem követett dolgokra keressen alibit. Oszt felkérni őket, ogy ezetl ha gondjuk van telefonáljanak ők, mer' mér' te költsd a pénzed erre is.
/tiszta szenilis vagyok, úgy emlékeztem ide ma már írtam, de ezek szerint mégse nem.../
|

04-11-2008, 10:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by tdomo
Röhejnek, röhej. De tudod igazolni, hogy sem Te sem az autód nem volt ott a kúton, ők meg semmit. Innentől szerintem nem kérdéses az ügy.
|
Szerintem sem, de iszonyat bosszantó.
Ha azt nézem, hogy mennyi telefonszámlát fogok a hülyeségük miatt kifizetni... 
És akkor még nem is szóltam arról az egy kárbament napról,ami gyakorlatilag arról szólt hogy nyomozok valami után amit el sem követtem...és ami alatt sokkal fontosabb dolgokat kellett hanyagolnom...
És hiába tudom hogy tiszta a lelkiismeretem, a szégyenfolt ott van az eddig makulátlan hírnevemen (:P) , az egész polgármesteri hivatal (itt nálunk) úgy néz rám mint kecske a véres kardra... mások meg lesajnálnak vagy éppen kinevetnek, hogy hogy történhetett meg ez velem... 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|