Túrógombóc ( kicsit macerásabb, mint az előző)
50 dkg tehéntúró, 7,5 dkg búzadara,2 tojás,egy csipet só, 1dl olaj, 25 dkg zsemlemorzsa, 2,5 dl tejfől
A túrót szitán áttörjük, gyengén megsózzuk, a buzadarát és a tojások sárgáját hozzáadjuk, eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjéket felverjük és ovatosan hozzákeverjük. Legalább félórát kell pihentetni ( én este szoktam összeállíani és másnap főzöm ki

).
Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk, enyhén sós vízben kifőzzük. Kb 15 percig kell főzni. Olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát és meghempergetjük benne. tejföllel meglocsoljuk.
egyéni tapasztalat, hogy kecsketúróból még finomabb.
Jó étvágyat!