Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-19-2008, 18:30
Grabi Grabi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

mivel alapvetően beefsteaket akartam csinálni, annál egy pöppet olcsóbb marhát nem is tudom mikor látok, az nekem megtiszteltetés
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-19-2008, 18:40
Grabi Grabi is offline
Member

kérésedre nyílvánosan válaszolok: én magam csak sütni szoktam szinte, talikra meg húst nem fogok elvinni, de egézséges édességet viszont lehet...

kövi talin- ami nem az ovis lesz az tuti- kéretik engem zaklatni h hozzak vmi finom ehetőt.
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
Reply With Quote
Old 01-19-2008, 19:45
cipu's Avatar
cipu cipu is offline
Junior Member

Longevity: 89%
Smile

SÖRBEN PÁCOLT SERTÉSOLDALAS

[u]Hozzávalók 4 személyre:[/U] 1.6 kg sertésoldalas, 75 dkg póréhagyma, 5 dkg sárgarépa, 2.5 dl sör, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 1 rozmaringág, só, bors, köménymag

Elkészítés: A húst megmossuk, és 8 darabra vágjuk. Megtöröljük, és mustárral bekenjük. Ezután mély tálba fektetjük, és leöntjük sörrel. Legalább 1órát pácoljuk, közben egyszer megfordítjuk. A húst a pácból kivesszük, sózzuk, borsózzuk. Tepsibe helyezzük, és előme-legített sütőbe toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 40 percig sütjük. Közben a páccal és kb. fél pohár vízzel apránként meglocsoljuk. A rozmaringot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A pórét és a sárgarépát a hús mellé dobjuk. Megsózzuk, és további 20 percig sütjük. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet pótoljuk. Meghintjük a rozmaring levelekkel, a mustármaggal és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe. A párolt zöldségeket a sült oldalas mellé kínáljuk. Rozskenyér és hideg sör illik hozzá.
Kiadósabb egytálételt kapunk, ha a póré és a sárgarépa mellé megtisztított, apró szemű burgonyát is dobunk.
Reply With Quote
Old 01-20-2008, 11:27
Toti Toti is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by cipu View Post
SÖRBEN PÁCOLT SERTÉSOLDALAS

[u]Hozzávalók 4 személyre:[/U] 1.6 kg sertésoldalas, 75 dkg póréhagyma, 5 dkg sárgarépa, 2.5 dl sör, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 1 rozmaringág, só, bors, köménymag

Elkészítés: A húst megmossuk, és 8 darabra vágjuk. Megtöröljük, és mustárral bekenjük. Ezután mély tálba fektetjük, és leöntjük sörrel. Legalább 1órát pácoljuk, közben egyszer megfordítjuk. A húst a pácból kivesszük, sózzuk, borsózzuk.
...
Rozskenyér és hideg sör illik hozzá.
)
Na most nagyon off leszek
Nem lesz kevés az a sör? azt még megértem, hogy locsolgatjuk a húst... De a torkunkat mivel locsoljuk? hideg vízzel?

Na meg a húsleöntés sörrel... egy kortyot kap a hús, kettőt mi. Na ez a 2,5 dl elég kevés ehhez a manőverhez.
Én pedig lesújtok majd Te reád hatalmas bosszúval...és rettentő haraggal...és amazokra is akik Testvéreim ármányos elpusztítására törnek! És majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr...amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!" / Ponyvaregény
Reply With Quote
Old 01-20-2008, 12:08
cipu's Avatar
cipu cipu is offline
Junior Member

Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Toti View Post
Na most nagyon off leszek
Nem lesz kevés az a sör? azt még megértem, hogy locsolgatjuk a húst... De a torkunkat mivel locsoljuk? hideg vízzel?

Na meg a húsleöntés sörrel... egy kortyot kap a hús, kettőt mi. Na ez a 2,5 dl elég kevés ehhez a manőverhez.
ha végig elovasnád akkor észre lehet venni a recept végén "HIDEG SÖR" illik hozzá. Az meg már ember függő ki mennyit iszik belöle. Valaki 2,5dl ,valaki 2,5 l sört iszik hozzá.
Reply With Quote
Old 01-21-2008, 08:59
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member

Longevity: 93%

Gyors és laza túrógombóc

Hozzávalók:

1 l tej

kb. 20-25 dkg búzadara

5 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1 kg túró

pirított zsemlemorzsa

cukor

fahéj

Elkészítés: A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citromhéjat, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy kézzel gombócokat formázhassunk belőle. Akár előző nap is el lehet készíteni. A zsemlemorzsát olajon vagy vajon megpirítjuk, cukrot, fahéjat keverünk hozzá, és megforgatjuk benne a túrógombócokat. Meleg cukros tejföllel, porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat!!

Megjegyzés: a hozzávalók mennyiségét arányosan csökkenthetjük, de sztem elfogy az a "pár" gombóc!
Reply With Quote
Old 01-21-2008, 18:20
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel View Post
Gyors és laza túrógombóc

Megjegyzés: a hozzávalók mennyiségét arányosan csökkenthetjük, de sztem elfogy az a "pár" gombóc!
Arányosan növelem a kétszeresére Holnap vacsira kipróbálom

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote
Old 01-21-2008, 18:23
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Topsy View Post
Arányosan növelem a kétszeresére Holnap vacsira kipróbálom
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
Old 01-21-2008, 18:32
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
Nem fogom elfelejteni, ha netán egyszer együtt buliznánk, csak citromhéj nélkül fogok sütit készíteni

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote
Old 01-22-2008, 09:20
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
pedig a reszelt citromhéj isteni ízt ad neki, és spec szeretem

De ízlések, és pofonok....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules