Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #241  
Old 01-19-2008, 18:30
Grabi Grabi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bp.
Posts: 1,634
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

mivel alapvetően beefsteaket akartam csinálni, annál egy pöppet olcsóbb marhát nem is tudom mikor látok, az nekem megtiszteltetés
__________________
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #242  
Old 01-19-2008, 18:40
Grabi Grabi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bp.
Posts: 1,634
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

kérésedre nyílvánosan válaszolok: én magam csak sütni szoktam szinte, talikra meg húst nem fogok elvinni, de egézséges édességet viszont lehet...

kövi talin- ami nem az ovis lesz az tuti- kéretik engem zaklatni h hozzak vmi finom ehetőt.
__________________
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
Reply With Quote
  #243  
Old 01-19-2008, 19:45
cipu's Avatar
cipu cipu is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 68
Activity: 0%
Longevity: 89%
Smile

SÖRBEN PÁCOLT SERTÉSOLDALAS

[u]Hozzávalók 4 személyre:[/U] 1.6 kg sertésoldalas, 75 dkg póréhagyma, 5 dkg sárgarépa, 2.5 dl sör, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 1 rozmaringág, só, bors, köménymag

Elkészítés: A húst megmossuk, és 8 darabra vágjuk. Megtöröljük, és mustárral bekenjük. Ezután mély tálba fektetjük, és leöntjük sörrel. Legalább 1órát pácoljuk, közben egyszer megfordítjuk. A húst a pácból kivesszük, sózzuk, borsózzuk. Tepsibe helyezzük, és előme-legített sütőbe toljuk. 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 40 percig sütjük. Közben a páccal és kb. fél pohár vízzel apránként meglocsoljuk. A rozmaringot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A pórét és a sárgarépát a hús mellé dobjuk. Megsózzuk, és további 20 percig sütjük. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet pótoljuk. Meghintjük a rozmaring levelekkel, a mustármaggal és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe. A párolt zöldségeket a sült oldalas mellé kínáljuk. Rozskenyér és hideg sör illik hozzá.
Kiadósabb egytálételt kapunk, ha a póré és a sárgarépa mellé megtisztított, apró szemű burgonyát is dobunk.
Reply With Quote
  #244  
Old 01-20-2008, 11:27
Toti Toti is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Bp. Újpest
Posts: 549
Activity: 0%
Longevity: 98%
Default

Quote:
Originally Posted by cipu View Post
SÖRBEN PÁCOLT SERTÉSOLDALAS

[u]Hozzávalók 4 személyre:[/U] 1.6 kg sertésoldalas, 75 dkg póréhagyma, 5 dkg sárgarépa, 2.5 dl sör, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 1 rozmaringág, só, bors, köménymag

Elkészítés: A húst megmossuk, és 8 darabra vágjuk. Megtöröljük, és mustárral bekenjük. Ezután mély tálba fektetjük, és leöntjük sörrel. Legalább 1órát pácoljuk, közben egyszer megfordítjuk. A húst a pácból kivesszük, sózzuk, borsózzuk.
...
Rozskenyér és hideg sör illik hozzá.
)
Na most nagyon off leszek
Nem lesz kevés az a sör? azt még megértem, hogy locsolgatjuk a húst... De a torkunkat mivel locsoljuk? hideg vízzel?

Na meg a húsleöntés sörrel... egy kortyot kap a hús, kettőt mi. Na ez a 2,5 dl elég kevés ehhez a manőverhez.
__________________
Én pedig lesújtok majd Te reád hatalmas bosszúval...és rettentő haraggal...és amazokra is akik Testvéreim ármányos elpusztítására törnek! És majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr...amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!" / Ponyvaregény
Reply With Quote
  #245  
Old 01-20-2008, 12:08
cipu's Avatar
cipu cipu is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 68
Activity: 0%
Longevity: 89%
Default

Quote:
Originally Posted by Toti View Post
Na most nagyon off leszek
Nem lesz kevés az a sör? azt még megértem, hogy locsolgatjuk a húst... De a torkunkat mivel locsoljuk? hideg vízzel?

Na meg a húsleöntés sörrel... egy kortyot kap a hús, kettőt mi. Na ez a 2,5 dl elég kevés ehhez a manőverhez.
ha végig elovasnád akkor észre lehet venni a recept végén "HIDEG SÖR" illik hozzá. Az meg már ember függő ki mennyit iszik belöle. Valaki 2,5dl ,valaki 2,5 l sört iszik hozzá.
Reply With Quote
  #246  
Old 01-21-2008, 08:59
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Gyors és laza túrógombóc


Hozzávalók:

1 l tej

kb. 20-25 dkg búzadara

5 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1 kg túró

pirított zsemlemorzsa

cukor

fahéj



Elkészítés: A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citromhéjat, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy kézzel gombócokat formázhassunk belőle. Akár előző nap is el lehet készíteni. A zsemlemorzsát olajon vagy vajon megpirítjuk, cukrot, fahéjat keverünk hozzá, és megforgatjuk benne a túrógombócokat. Meleg cukros tejföllel, porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat!!

Megjegyzés: a hozzávalók mennyiségét arányosan csökkenthetjük, de sztem elfogy az a "pár" gombóc!
Reply With Quote
  #247  
Old 01-21-2008, 18:20
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Székesfehérvár
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel View Post
Gyors és laza túrógombóc



Megjegyzés: a hozzávalók mennyiségét arányosan csökkenthetjük, de sztem elfogy az a "pár" gombóc!
Arányosan növelem a kétszeresére Holnap vacsira kipróbálom
__________________
Az egyetlen dolog, ami szükséges a Gonosz diadalához,
hogy a jó emberek ne tegyenek ellene semmit."
(Edmund Burke)

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote
  #248  
Old 01-21-2008, 18:23
Remedy Remedy is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Topsy View Post
Arányosan növelem a kétszeresére Holnap vacsira kipróbálom
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
__________________
Remedy
Reply With Quote
  #249  
Old 01-21-2008, 18:32
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Székesfehérvár
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
Nem fogom elfelejteni, ha netán egyszer együtt buliznánk, csak citromhéj nélkül fogok sütit készíteni
__________________
Az egyetlen dolog, ami szükséges a Gonosz diadalához,
hogy a jó emberek ne tegyenek ellene semmit."
(Edmund Burke)

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote
  #250  
Old 01-22-2008, 09:20
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
pedig a reszelt citromhéj isteni ízt ad neki, és spec szeretem

De ízlések, és pofonok....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:33.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu