Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-30-2008, 18:04
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
A katmorált én is olyan konzervatív módon értelmezem ahogy Betelgeuse. Akkor nő, ha nagyobb lesz egy ponttal, mint addig volt. Van orim, ahol hetek óta 95%, és ott a zöld nyíl mellette felfele.
Igen, ez igy van. 95% folott mar nagyon nehezen mozdul meg a moral felfele, ha egyszer beallt, onnan csak lefele valo mozditassal, vagy utessel(vedessel) lehet feljebb tornazni.
Old 01-30-2008, 18:52
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Nos megszületett a helyes megoldás Remytől...

A morál egyből elindul, nem kell 24 kört várni a zöldnyilacska megjelenik, ha minden klappol.
Egységnek nem kell benn lennie ez megint butaság, simán megindul a morál mint a lift felfelé. 1 db kocsmánál is , ha nem jön be képzés !!!!

Mint írtam, itt a morál 89 %volt , vagyis 95-ig gond nélkül fel megy lengetés nélkül is.

Az, hogy a főmenü csak 95% ot mutat, még nagy eltéréseket okozhat, magasabb hektáron.
Nem mindegy hogy 95,01 % vagy 95, 99 % morálod van, de a főmenü ugyanazt mutatja. Lehet, hogy te csak 24 kör múlva érzékeled a változást, de a hód mindíg két tizedes értékkel számol, vagyis EMELKEDIK a morál, csak nem látod.

A kezdő játékosok, ritkán használják az intézőt. Ha egy országban nem működnek a kocsmák, akkor nem hatnak a katonai morálra sem. Jelen esetben is ez történt.

Lehet hogy én béna vagyok, de többször is előfordult velem, hogy beállítom a helytartóval a gabona mennyiséget, mindent belövök, és még is éhezek körökön át, eltelik van amikor 10 kör is mire rájövök hogy azért , mert a tanyák nem működnek, és a tanácsadóban ugye a gabona fogyasztásnál ezt nem vevődik figyelembe.

Grt Remy
Old 01-30-2008, 19:37
csakegygnóm csakegygnóm is offline
Junior Member

Longevity: 89%

sziasztok én is egy kezdő vagyok ezért kérdezem hogy mi az a lengetés?
Egyébbként én gnóm hadisként megyek folyamatosan a hullákat fosztani és semmi gond a morálommal.
Old 01-31-2008, 02:33
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by csakegygnóm View Post
sziasztok én is egy kezdő vagyok ezért kérdezem hogy mi az a lengetés?
Egyébbként én gnóm hadisként megyek folyamatosan a hullákat fosztani és semmi gond a morálommal.
Ha nem jut zsoldra pénz, akkor leesik a katmorál. Ha utána megint kapnak, annyirea örülnek neki, hogy felmegy a morál. (minél lejjebb volt annál magasabbra mondjuk)

Aztán egyesek lengetésnek nevezik azt is, ha piacra teszed az egységeidet, így 1kocsmára kevesebb katona jut, ami szintén katmorál növekedést idézhet elő.

Vannak helyzetek, amikor bizony gond adódhat az ember moráljával például óriás varázslóként.
Old 01-31-2008, 02:52
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Aztán egyesek lengetésnek nevezik azt is, ha piacra teszed az egységeidet, így 1kocsmára kevesebb katona jut, ami szintén katmorál növekedést idézhet elő.
Akkor egyesek butak, mert ez nem lengetes, leven csak egy iranyba mozdul a kat moral. A lengetes pedig ugye ket iranyu mozdulat. Ezert ez a kifejezes erre teljesen rossz, es felrevezeto.
Old 01-31-2008, 03:08
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Vannak helyzetek, amikor bizony gond adódhat az ember moráljával például óriás varázslóként.
vagy ha elmész ünnepelni éjjel, és szét verik az oridat közben

Remy most is igazad van
lengetésnek nem nevezném, ha csak 1 irányba mozdul el.
Old 01-31-2008, 05:43
csakegygnóm csakegygnóm is offline
Junior Member

Longevity: 89%

köszi ez a pénzes dolog egész jó ötlet veszek egy csomó tekit a piacról 0 ra elköltöm a pénzem majd pár kör múlva eladom
Old 01-31-2008, 07:22
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Végigolvastam. Nem gondoltam volna, hogy a nem működő kocsma nem emeli a katmorált. Mindig tanul az ember...

A morállal kapcsolatban van egy problémám. Korábban is hallottam, itt a fórumon is több helyen olvastam, hogy a magas (95% feletti) lakossági morál mellett a katonai morál lassabban esik. Én viszont úgy tapasztalom, hogy a magas lakossági morál nem befolyásolja a katonai morált. Mi az igazság?
Egér a sajton... (#3744)
Old 01-31-2008, 08:32
BigPi BigPi is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Végigolvastam. Nem gondoltam volna, hogy a nem működő kocsma nem emeli a katmorált. Mindig tanul az ember...

A morállal kapcsolatban van egy problémám. Korábban is hallottam, itt a fórumon is több helyen olvastam, hogy a magas (95% feletti) lakossági morál mellett a katonai morál lassabban esik. Én viszont úgy tapasztalom, hogy a magas lakossági morál nem befolyásolja a katonai morált. Mi az igazság?
Ati azt mondta, hogy a lakosági morál, csak akkor befolyásolja katonait, ha az 70-es alá megy.

Azt hiszem nyitok egy új témát a többfunkciós épületek müködéséről.
Old 01-31-2008, 08:56
Paliking Paliking is offline
Member

Longevity: 92%

Idézet a súgóból:

A katonai morált csökkenti:
Ha a közhangulat 70% alatti.
Ha a közhangulat 50% alatti.
Ha a közhangulat 30% alatti.
Ha a közhangulat 10% alatti.
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules