Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-21-2008, 18:23
Remedy Remedy is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Topsy View Post
Arányosan növelem a kétszeresére Holnap vacsira kipróbálom
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
__________________
Remedy
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 01-21-2008, 18:32
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Székesfehérvár
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
Nem fogom elfelejteni, ha netán egyszer együtt buliznánk, csak citromhéj nélkül fogok sütit készíteni
__________________
Az egyetlen dolog, ami szükséges a Gonosz diadalához,
hogy a jó emberek ne tegyenek ellene semmit."
(Edmund Burke)

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2008, 09:20
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
De szerintem a reszelt citrom hejat hagyd ki belole. De ez csak szemelyes megjegyzes, attol irtozom, minden sutiben is...
pedig a reszelt citromhéj isteni ízt ad neki, és spec szeretem

De ízlések, és pofonok....
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2008, 08:44
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Almás-fahéjas finomság


Hozzávalók:

3 db alma,

2 db egész tojás,

10 dkg porcukor,

15 dkg liszt,

őrölt fahéj ízlés szerint,

1/2 citrom leve,

1 csomag vaníliás cukor



Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. kicsit állni hagyjuk, a levétől kifacsarjuk. A reszelt almához keverjük a többi hozzávalót. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és mint a tócsit kisütjük. A kisült finomságot vaníliás porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.

Jóétvágyat!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2008, 12:08
Remedy Remedy is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel View Post
Almás-fahéjas finomság


Hozzávalók:



1/2 citrom leve,
Na ez mar sokkal szimpibb!
__________________
Remedy
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2008, 07:51
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Na ez mar sokkal szimpibb!
Akkor hajrá! Kötényt elő, ingujjat feltűrni, és bevetni magad a konyhába!

Ma nem írok finomságot, nincs kedvem!
Reply With Quote
  #7  
Old 01-25-2008, 09:54
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Sajttal és baconnel göngyölt hús


Hozzávalók:

csont nélküli hús

sajt

bacon

tejföl

újhagyma



bors



Elkészítés: A húst kiklopfolom, sózom-borsozom. A sajtból vékony szeleteket vágok, a hús egyik végébe teszem, feltekerem úgy hogy a bacon már a hús alatt van, és így a hússal és a sajttal váltogatják egymást. Sütőben félkészre sütöm, majd leöntöm a tejföllel elkevert újhagymával. és készre sütöm. Sajtot lehet szórni rá.
Másik lehetőség, hogy paradicsomszósszal öntöm le, úgyis nagyon finom.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-02-2008, 15:30
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Székesfehérvár
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Túrógombóc ( kicsit macerásabb, mint az előző)

50 dkg tehéntúró, 7,5 dkg búzadara,2 tojás,egy csipet só, 1dl olaj, 25 dkg zsemlemorzsa, 2,5 dl tejfől

A túrót szitán áttörjük, gyengén megsózzuk, a buzadarát és a tojások sárgáját hozzáadjuk, eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjéket felverjük és ovatosan hozzákeverjük. Legalább félórát kell pihentetni ( én este szoktam összeállíani és másnap főzöm ki ).
Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk, enyhén sós vízben kifőzzük. Kb 15 percig kell főzni. Olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát és meghempergetjük benne. tejföllel meglocsoljuk.

egyéni tapasztalat, hogy kecsketúróból még finomabb.

Jó étvágyat!
__________________
Az egyetlen dolog, ami szükséges a Gonosz diadalához,
hogy a jó emberek ne tegyenek ellene semmit."
(Edmund Burke)

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:00.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu