|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Szerinted lehessen-e kevesebb hektáron szintet lépni, mint amennyid lépéskor van?
|
Eddig lehetett, most már ne lehessen.
|

|
4 |
7.69% |
Lehessen, ahogy eddig: az építés alatti területek vesszenek.
|

|
21 |
40.38% |
Lehessen, de könnyebben, mint eddig: az üres területek vesszenek.
|

|
27 |
51.92% |

12-10-2007, 13:52
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Alba
Nem értem hogy miert adna le bárki is földet. Ha valaki ne makar a topban jatszani mert az élményt keresi nem menjen oda. De ne mhiszem hogy előnyös ha gyengebb országok közé bevágunk egy anyagilag tekercsileg egységileg is sokkal jobban álló országot.
|
igen ez teljesen jó gondolat.
fenn termel 1000 kört egy szövi, írogat tekit, bankozik stb.
úgygondolják megunták a termelést, mindenféle anyagi vonzat nélkül leadnak fejenként 3-400 hekit, és bekerülnek olyan országok közé, akik fele kakora területen termeltek eddíg, és baromi nagy hátrányban vannak a következő szinten, mint a fentről jött szövi.
amelyik szövi ilyen módon előnyökre akar szert tenni, az áldozzon be ebben az esetben 1200-1600 hektárnyi területet építéssel, vagy
meg se tehesse.
|

12-10-2007, 15:22
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?s=5b34c9b6e90e9611b902a0a6da8a0ebd&u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
A második esetben, ha nem tud ellépni, mert nincs meg a topp köre, akkor nem teljesíti a lépés feltételeit, leütik őket elvesztik a hekit.
de azzal nem érvelnék, hogy csak azért, hogy mindenki fel tudjon lépni a következő szintre , azért csináljunk módósításokat.
ha nem való a következő szintre, mert nem készült fel, egyszerűen nem lép fel. ez eddíg is benne volt a játékban.
|
A második eset nem érdekel speciel.  Aki nem tud ellépni, annak totál mindegy, hogy mennyibe kerülne, ha el tudna.
Aki viszont el tud lépni, az teljesítette az adott szint feltételeit!!! Akár tetszik, akár nem, a szabályok értelmében ő tökéletesen helyt állt az adott szinten, mert bement a top-ba, és eltöltötte a játékban az 1000 kört, meg a topban a 336-ot (vagy mennyit kell, legalább 2 féle minimum TOP kör van. Lényegtelen most!)
A lényeg, hogy aki el tud lépni, az el tud lépni. Az megcsinálta a szintet!
El tud menekülni? Miért ne tudna? eddig is el tudott. Ha fellép, akkor ksiebb hekin lesz, de kigyúrva? Akkor most tud játszani, vagy nem tud játszanI? 800 hekin kigyúrt ori, 1000 hekin béna? Szerintem ez nem így van.
Tény, hogy könnyebb lesz leadni a földet.
De továbbra is fenntartom, hogy ez nem 100%, hogy a következő szint összföldjének csökkenéséhez vezet! Mert mint mondtam is, inkább vigyen fel az 1000 hektár helyett 800-at, mint egyet se.
Egyébként a probléma én úgy gondolom, hogy inkább a 2/B - 1/A között lehet, esetleg 3. szint - 2/B, mert hogy ha az 5. szintet vesszük alapul, ahol 600 heki a max, akkor aztán olyan tök mindegy, hogy levernek-e valakit 1000-ről, vagy sem, mert mindegy hogy mennyi hekije lesz bármelyik szövetségnek, akkor is maximum 4*600 hekit tudnak felvinni. Sőt,ha van 2 szövi 600-on ,és az egyik benyomja a másikat hekire, és az egyik szövi lesz mondjuk 4*550-en, a másik meg 4*650-enen, és az első szövi fellép, akkor kifejezetten kevesebb föld megy a 4. szintre.
De ezek meg olyan kicsi hektárok, hogy szerintem nem túl sok jelentősége van, illetve 4. szint alján ütni is lehet, és a fedezés is fillérekbe kerül.
Szóval én még mindig nem látom olyan vészesnek, hogy "ingyen" tud leadni.
Mert aki lépni tud, ismétlem, az teljesítette az adott szint összes feltételét. Márpedig akkor hosszú ideig nem verték ki őket a TOP-ból. Tehát valószínűleg lesz lóvéjuk arra, hogy bontsanak, építkezzenek, és így adják le a földet.
Ezzel szemben viszont a következő szintre kifiejezetten csóróbbak is lesznek, nem csak kisebbek.
Ha már mindenképpen fizetni kell érte, akkor legyen ára. Pl 1 üres hektár leadása kerüljön 5. szinten 50.000 aranyba, és akkor ha van 200 üres hekid, akkor 10 milla minusz.
2. szinten mondjuk legyen már 500.000 arany, és ha ott lenyomsz mondjuk 200 hekit, akkor 100 milla.
|

12-10-2007, 15:30
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?s=5b34c9b6e90e9611b902a0a6da8a0ebd&u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
amelyik szövi ilyen módon előnyökre akar szert tenni, az áldozzon be ebben az esetben 1200-1600 hektárnyi területet építéssel, vagy
meg se tehesse.
|
Ha ezt a második szinten teszi meg, akkor:
1.200 * 500.000 = 600.000.000
1.600 * 500.000 = 800.000.000
Egyébként meg bármi megteheti, hogy 1000 kört termel. Tehát aki nem termel, hanem szintet lép amint tud, az vállalta, hogy kevesebb a pénze, mint aki unatkozott hónapokig. Merthogy ahhoz hogy valaki bankkal pénzt termeljen, semmi nem kell, még belépés se, csak egy VIP. Aztán hetente egyszer ránéz az országra kiüríteni belőle a ~4,3 milliárdot. Aztán megint rá se néz az országra egy hétig.
Ha ez valakinek nem jön be, akkor ne csinálja, aki ezt meg játéknak nevezi, hát élvezze ezt.
800 milla meg azért normál csoportban pénznek számít. Akkor is, ha nem egy vagyon,de aazért már pénz.
|

12-10-2007, 15:59
|
 |
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Valamilyen szinten ez a földvesztés is a "játék nem rendeltetés szerű használata" kategóriába tartozik szerintem, hisz a játék alapvető lényege hogy felfelé törünk, és ne visszafejlődjünk. Ennek ellenére mindenképp azt mondom, hogy maradjon benn mint lehetőség, de ne lehessen korlátlanul élni vele. Új szabályokat, számokat behozni feleslegesnek tartok, nyerspiac a saját mennyiségi korlátaival és áraival megfelelő szabályozó.
Satovári Klán (#327287)
|

12-10-2007, 22:01
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
A második eset nem érdekel speciel.  Aki nem tud ellépni, annak totál mindegy, hogy mennyibe kerülne, ha el tudna.
Aki viszont el tud lépni, az teljesítette az adott szint feltételeit!!! Akár tetszik, akár nem, a szabályok értelmében ő tökéletesen helyt állt az adott szinten, mert bement a top-ba, és eltöltötte a játékban az 1000 kört, meg a topban a 336-ot (vagy mennyit kell, legalább 2 féle minimum TOP kör van. Lényegtelen most!)
A lényeg, hogy aki el tud lépni, az el tud lépni. Az megcsinálta a szintet!
El tud menekülni? Miért ne tudna? eddig is el tudott. Ha fellép, akkor ksiebb hekin lesz, de kigyúrva? Akkor most tud játszani, vagy nem tud játszanI? 800 hekin kigyúrt ori, 1000 hekin béna? Szerintem ez nem így van.
Tény, hogy könnyebb lesz leadni a földet.
De továbbra is fenntartom, hogy ez nem 100%, hogy a következő szint összföldjének csökkenéséhez vezet! Mert mint mondtam is, inkább vigyen fel az 1000 hektár helyett 800-at, mint egyet se.
Egyébként a probléma én úgy gondolom, hogy inkább a 2/B - 1/A között lehet, esetleg 3. szint - 2/B, mert hogy ha az 5. szintet vesszük alapul, ahol 600 heki a max, akkor aztán olyan tök mindegy, hogy levernek-e valakit 1000-ről, vagy sem, mert mindegy hogy mennyi hekije lesz bármelyik szövetségnek, akkor is maximum 4*600 hekit tudnak felvinni. Sőt,ha van 2 szövi 600-on ,és az egyik benyomja a másikat hekire, és az egyik szövi lesz mondjuk 4*550-en, a másik meg 4*650-enen, és az első szövi fellép, akkor kifejezetten kevesebb föld megy a 4. szintre.
De ezek meg olyan kicsi hektárok, hogy szerintem nem túl sok jelentősége van, illetve 4. szint alján ütni is lehet, és a fedezés is fillérekbe kerül.
Szóval én még mindig nem látom olyan vészesnek, hogy "ingyen" tud leadni.
Mert aki lépni tud, ismétlem, az teljesítette az adott szint összes feltételét. Márpedig akkor hosszú ideig nem verték ki őket a TOP-ból. Tehát valószínűleg lesz lóvéjuk arra, hogy bontsanak, építkezzenek, és így adják le a földet.
Ezzel szemben viszont a következő szintre kifiejezetten csóróbbak is lesznek, nem csak kisebbek.
Ha már mindenképpen fizetni kell érte, akkor legyen ára. Pl 1 üres hektár leadása kerüljön 5. szinten 50.000 aranyba, és akkor ha van 200 üres hekid, akkor 10 milla minusz.
2. szinten mondjuk legyen már 500.000 arany, és ha ott lenyomsz mondjuk 200 hekit, akkor 100 milla.
|
ne haragudj, de nem tzudom végig olvasni a hozzászólásod.
tele van olyan tévedéssel, ami miatt nem sok értelme van.
rögtön az eleje:
"Ha fellép, akkor ksiebb hekin lesz, de kigyúrva? Akkor most tud játszani, vagy nem tud játszanI? 800 hekin kigyúrt ori, 1000 hekin béna? Szerintem ez nem így van."
de pont így van.
ha 800 hekin full be van építve, akkor az nem egyenlő az 1000 hekin 200 üressel álló országgal. kicsit több az a 20 vagy nem tom hány % + épület , mint az összes személyiség tulajdonságai együtt véve.
kicsit gyengébbnek érzem az 1000 hekis országot, mint a 800 asat.
igenis ne menekülhessen el a csoportból úgy , hogy földveszteség éri csak, ami a császáré lesz, nem a játékosoké
dönthessen vagy ellép 1000 hekin, gyengébben, vagy megvárja amíg beütik, és úgy lép fel, vagy megpróbál alúlról vissza vágni, vagy átépít és úgy lép fel.
"Ezzel szemben viszont a következő szintre kifiejezetten csóróbbak is lesznek, nem csak kisebbek.
a szintek nem arról szólnak, hogy mindenki meneküléssel, stb akárhogyan végig tudja evickélni valahogy, hanem hogy egyre jobban megtanuljon játszani felfelé.
még is végig olvastam , de kár volt.
a pénzes része inkább a vicc topicba való.
amikor szöviről beszéltem oszd vissza 4 el a hektár számokat.
200 milla jön ki akkor maximum/ ori. vicc

Last edited by Hóhér; 12-10-2007 at 22:05..
|

12-10-2007, 22:18
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
én meg azt nem értem, ha hem érted miért erőlteted?

|
Igazad van... ahol nincs ott kár keresni 
|

12-11-2007, 00:12
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
igen menekülés, mert 200 üressel fel tud lépni 200 hekivel kevesebb területre
ugyanolan kigyúrtan, mintha fullosan lépne.
azaz meg van a menekülési lehetősége csak alcsonyabb szintre, hoyg fel tud lépni kicsit kevesebb hekin, de kigyúrt orival. közben az a szövi aki esetleg fogllkaozott azzal, hoyg meggyengítse a menekülő szövit ott marad anélkül, hogy beüthette volna őket földre a gyengítés végén, mert azok inkább a levesbe engedték el a földet, sem mint az ellenséges szövinek adták volna.
valóban úgy gondolom, sokan választanák ezt a lehetőséget, semmint más szövinek adja le a földet.
ha ezt valaki nem érti meg, azzal sajna nem tok mit kezdeni.
az üres területek meg szerintem nem azért vannak a játékban, hogy csak úgy meglehessen szabadulni tőle.
|
Ákos tudom, hogy neked sérthetetlen orid van, és hiába támad meg bárki sikeresen akkor se hullik egy épületed se,sőt ha foglalsz akkor minden heki beépitett, méghozzá pont úgy ahogy szeretnéd, de nem mindenkinek van ilyen tápos az orija...
Könnyedén lehet kiszállni szövi háborúból nyertesen 10%üres hekivel is. Amúgy mindenki leadhatná a hekit, így mindenki egyenlő esélyel lenne... eddig a gazdag tudta csinálni a szegény nem. hogy egy példát hozzak K és L piaca között van amikor több mint 10x-es diferencia van. És ezt a hátrányt alanyi jogon élvezi minden olyan ember aki normál mailes. nem azért mert béna, vagy mert vesztes, csak mert "rossz helyre született az országa". sztem ez az ami nem fair, hogy K-ből egy nem mrdos szövi aki nem akar hónapokig épitkezni kénytelen sok üressel lépni egy olyan csoportba ahol többségben olyan orik vannak akik fullosak. a heki leadásával áldozatot is hoz hogy lentebbről kell felmásznia. Persze milyen jó ez a profiknak, mert minden csopit "büntetlenül" végigverhetnek. de gondoljál bele, hogy hány vérprofi van a játékban, aki ezt bármikor megcsinálja, és ezzel szemben hány játékos játszik??? Arányaiban, a nemprofik járnának jól. Ráadásul a különböző nyersi piacu csopik játékosai is egyenlő esélyekkel léphetnének erős orival.

12-11-2007, 09:47
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Meg csak terelni sem kell szerintem hogy gazdag legyen egy ori.
Mondju kvagyok G ben 2000 hekin. Ergo nem is sok. Es gondolok egyet és csak 500 hekin lépek.Eladom a felsleges sereget vagy képtzsre teszem. És ha 2000 hekin ne mis volta pénem 500 on már lesz. Persze ez ritka mivel 2000 hekin mar eleve gazdag lesz ori.
Es olyanok közé kerül akiket lehet hogy levertek. Majd a védelem utan kap a csoprto alja még1 pofont a fellépőktől.
|

12-11-2007, 13:36
|
Member
|
|
|
|
Ugyanakkor semmi garancia arra hogy akik ott lesznek melletted 500 hekin nem rendelkeznek úgyanúgy tartalékokkal mint te, vagy nem ügyesebb játékos nálad, és nem fog téged szépen lecsapkodni. Mindenkinek a saját felelősége vállalja ezt a 'kockázatot'. Aki nem meri nem vállaja, ez már nem az ötödik szintről szól, ahol többségében kezdő játékosok játszanak, hanem olyanokról akik bizonyítottak már hogy megállják fentebbi szinteken is a helyüket.
|

12-11-2007, 14:03
|
Member
|
|
|
|
Azert az kijelenthető hogy aki jól játszik az mondjuk nem 500 hekin lép fel a 3G be.
Leget elsiklottam felette, de ha van minimumheki akkor hogy tundék kevesebben lépni???Még ha akarok is
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|