Szerintem egy hardwarediagnosztizáló progit 'olcsóbban' (kevesebb tárhellyel) megúszol, mint egy csicsás 3 gigás oprendszert.

Maradok a buherált sp2-es xp-knél, mindeféle segédprogram kütyüvel. Kisebb helyen elfér, kevesebb erőforrást vesz igénybe, és ha valami nagy gáz van, elég gyorsan vissza lehet pakolni a gépre mindent.

Vistát majd akkor, amikor lekattannak a vistamániáról, merthogy lehet, hogy te találtál vistás drivert, ami igy is van, mert vistás driver sok van, a baj, hogy egy huszárvágással leálltak a sima driverek fejlesztésével...
Meg amikor olyan laptopokat lehet kapni, amin rajta van egy ráégetett win vista, és olyan alkatrészek vannak benne, amihez csak vista driver létezik. Ismétlem: csak vista driver! Tehát még ha ügyes is vagy, és leírtod a vistát róla, és rátennél egy xp-t, rájössz, hogy rakhatod vissza a vistát, mert a gépedhez nem létezik semmilyen más driver.
Ez olyan szintű visszaélés a monopol helyzettel, hogy csoda, hogy még nem zárták be a mikrosoftot, és törölték a cégjegyzékből...
Ez egész egyszerűen szerintem CSALÁS. (Tudom: vegyél msámilyen laptopot...)
Mindenesetre az ilyen húzásai miatt kell okádanom mindentől, ami windóz..... Ez annyira egy gané dolog...
Mert nyilván, aki ért hozzá, nem vesz ilyen gépet... De a világon élő emberek 9%-ának van számítógépe. Annak a 9%-nak a 35%-a ért hozzá stabil felhasználóként (akik egy meglévő környezetben tudják mit hogyan kell csinálni, tehát mondjuk el tud navigálni biztonsággal egy windózon), a nem hóthülye 35%-nak kb a 20%-a ért hozzá olyan szinten, hogy esetleg nem csak pasziánszozni, meg drivereket telepíteni, meg e-mailozni, meg netezni tud, hanem ennél többet, ethát esetleg már buherálja a vindózt. Annak a 20%-nak az 1%-a ért hozzá annyira, amennyire érdemes, tehát több oprendszert is használ, képben van a hardware és a software fejlesztésekkel, és naprakész az információkészlete. Annak az 1%-nak az 1%-a már programnyelveket is ismer, és esetleg tud programozni azokon a nyelveken. Ennek az 1%-nak az 1%-a meg a teljesen kocka réteg, tehát a mammutcégek programozói, programfejlesztők, hackerek, krackerek, stb...
Szerintem nagyon sokan megvesznek olyan terméket, amivel megkötik a saját kezüket, de a nagy multicégeknek százezreket csorgatnak a zsebébe... A buta emberek kizsákmányolásában a mikroszoft meg az élen jár. Hányok tőlük.
Megtehetném, hogy eredeti vindózt használok, mert munkahelyemen keresztül igen olcsón hozzájuthatnék... De csakazért sem. Soha a büdös életbe nekem eredeti vindózom nem lesz. Ha eljutunk oda, hogy odaállítanak egy szoftverzsarut a gépem mellé napi 24 órára, akkor inkább kidobom a gépem.