|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

08-16-2007, 15:11
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by tdomo
Én pont úgy gondolkodtam, hogy felénk jön. 
Amúgy nem irigylem ezt a két kutatót. Mire bebizonyítják, hogy igazuk van...
|
Ha felénk jön, akkor valóban.  Akkor előbb itt van, minthogy azt látnánk, hogy elindul. De ettől ez még nem időutazás.
|

08-16-2007, 15:12
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
a fizika nagyrészt arról szól h honnan nézed, pl:
bent ülsz egy vonatban, akkor azt látod h a vonat áll és minden más mozog(persze tudod h ez nem így van)
de ha kívülről nézed látod is h a vonat mozog
mégjobb példa erre a vonatban feldobott labda, de azt már hosszabb leírni 
|

|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by tdomo
Én pont úgy gondolkodtam, hogy felénk jön. 
Amúgy nem irigylem ezt a két kutatót. Mire bebizonyítják, hogy igazuk van...
|
Ha feléds jön akkor ott lesz mar nálad mikor te meg azt láttad hogy elindult. Mondjuk ezt igy kapásból nem vágom 
|

|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem.
Előbb odaér, minthony azt látnám, hogy odaér.
Kivéve, ha marha messziről nézem, hogy elindul, és ahhoz is percek kellenek, hogy eljusson hozzám. De szerintem most azt feltételezzük, hgoy ott vagyunk a kilövőállomásnál, és nem egy másik galaxisból nézzük... 
|
Tegyük fel, hogya célállomáson állok, mondjuk 12:00-tól és azt beszéljük meg, hogy ő 13:00-kor fog elindulni felém. Az út legyen 400.000km.
A sebesség 400.000km/s.
A kérdés az, hogy mikor ér oda?
A normál fizika azt mondaná, hogy 14:00-kor. De ennek egyáltalán nem kell így lennie. Teljesen elképzelhetőnek tartom, ha a mostani elméletből az jön ki, hogy már 12:30-kor ott is van. 
|

08-16-2007, 15:18
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Tegyük fel, hogya célállomáson állok, mondjuk 12:00-tól és azt beszéljük meg, hogy ő 13:00-kor fog elindulni felém. Az út legyen 400.000km.
A sebesség 400.000km/s.
A kérdés az, hogy mikor ér oda?
A normál fizika azt mondaná, hogy 14:00-kor. De ennek egyáltalán nem kell így lennie. Teljesen elképzelhetőnek tartom, ha a mostani elméletből az jön ki, hogy már 12:30-kor ott is van. 
|
Nem tud előbb ott lenni, mint ahogy elindult. Meg is fiatalodik talán közben?
Mérheted máshogy az időt, és hathat rá útközben máshogy minden külső tényező, akár az öregedési folyamatokra is, de nem időutazol.
Voltak ilyen elméletek, hogy felmegy űrhajós a világűrbe, fentvan egy évig, és lejön, de itt közben nem egy év telt el, hanem 10. Máshogy hatott ott az idő, de ettől még nem utazott visszafele.
|

08-16-2007, 15:20
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Erőteljesen kételkedem, a hírben. de ha igaz, akkor majd én is veszek pár hiperhajtóművet egy kevéske naquada-ért
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez most is így van, amikor távoli naprendszereket nézel. A múltat látod, nem a jelent.
De a cikk azt mondta, hogy "Ebben az esetben egy űrhajós elméletileg még az elindulása előtt megérkezne a célállomásra.", ez az, ami számomra nem igazán értelmezhető.
|
Igaz ha lenne tényleges tudományos magyarázat akkor érteném,de egyelőre még a quantum alagutakról se halottam eddig. 
Ezt így én se nagyon tudom elképzelni. max a jövöbe utazást 
mert azt még az időparadoxon magyarázná. Az elmélet szerint, ha egy űrhajós elindul fénysebességgel és távolodik a földtől, majd visszafordulva fénysebbeséggel közeledik, akkor időparadoxon lép fel: míg az ürhajósnak csak hetek teltek el, addig a földön már évek-évtizedek. (lsd pl majmok bolygója)

08-16-2007, 15:22
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Ezt így én se nagyon tudom elképzelni. max a jövöbe utazást 
mert azt még az időparadoxon magyarázná. Az elmélet szerint, ha egy űrhajós elindul fénysebességgel és távolodik a földtől, majd visszafordulva fénysebbeséggel közeledik, akkor időparadoxon lép fel: míg az ürhajósnak csak hetek teltek el, addig a földön már évek-évtizedek. (lsd pl majmok bolygója)
|
Ez rengeteg módon megoldható. Így is, vagy hibernálással, vagy más módon. Ez azonban ELŐRE utazás, és nem visszafele.
|

08-16-2007, 15:26
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Nem értem hogy miért csak hetek telnek el neki mig a földön évek.
Attól még hogy en egy ferrarit vezetek és nem trabantot nem fiatalodok meg.
Adott idő alatt nagyobb távot teszek meg. Es ha 100 000 km t vezetek a ferrarival és kiszállok a végén fiatalabb vagyok mintha ha trabantattal tettem volna. De ez amiatt van hogy előbb odaérek.
|

08-16-2007, 15:29
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Alba
Nem értem hogy miért csak hetek telnek el neki mig a földön évek.
Attól még hogy en egy ferrarit vezetek és nem trabantot nem fiatalodok meg.
Adott idő alatt nagyobb távot teszek meg. Es ha 100 000 km t vezetek a ferrarival és kiszállok a végén fiatalabb vagyok mintha ha trabantattal tettem volna. De ez amiatt van hogy előbb odaérek.
|
Ez nem megfiatalodás. Máshogy érzékeled az időt, és a szervezetedre is máshogy hatnak a külső hatások. Lassabban öregszel, ennyi.
|

08-16-2007, 16:05
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Én valahogy ezeket a dolgokat nem tom sajna elképzelni:S:S
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|