|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-13-2007, 20:56
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Többek között igen azért is de gondolj bele.
Ati 2 dolgot írt: egyik ha minden szintre érvényesül, akkor valszeg 5,4,3-ban a minimum heki a max lenne és így semmi eredmény. Ha a minimum túlmehetne a maxon annak sincs sztem értelme. Ha pl 2-ban felmegy valaki 2400 hekire, akkor 2040 hekinél lenne a minimum, most 5-ben is menjen fel eddig?
|

08-13-2007, 21:54
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by zulu master
Többek között igen azért is de gondolj bele.
Ati 2 dolgot írt: egyik ha minden szintre érvényesül, akkor valszeg 5,4,3-ban a minimum heki a max lenne és így semmi eredmény. Ha a minimum túlmehetne a maxon annak sincs sztem értelme. Ha pl 2-ban felmegy valaki 2400 hekire, akkor 2040 hekinél lenne a minimum, most 5-ben is menjen fel eddig?
|
A minimum természeresen a csoportmaximumon menne túl, mert csak így van értelme. Ez szerintem elég jól véd a földleadás ellen. Pillanatnyilag úgy látom, hogy csak úgy lehetne kijátszani, hogy alsóbb szinten, amikor szigorodnak a feltételek, akkor átadja a földjét egy "barátnak", töröl, majd újraindul. Ha a "barátnak" is sok lesz már a top köre, akkor az visszaadja a földet és ő töröl.
Egér a sajton... (#3744)
|

08-14-2007, 09:46
|
 |
Member
|
|
|
|
A sugó szerint:
Quote:
A második és első szinten egy plusz feltétellel bővül a fellépés illetve 5. szintre való fordulás: minimális föld. Ez minden ország esetében egyedi érték, a valaha mért legnagyobb földterületed 85%-a. Ha országod területe ez alá esik, akkor a fellépési feltételeknek nem felelsz meg, és országod területét mindenképpen növelned kell.
|
Szerintem elég jól védene a földleadás ellen, ha ezt a szabályt kiterjesztenénk minden szintre. Ebben a szabályban nincsen benne, hogy a minimális föld nem mehet a maximális föld fölé. Csak úgy van értelme kiterjeszteni az alsó szintekre ezt a szabályt, ha a minimális föld a maximálisan felvihető föld fölé mehetne.
Egy 5-s szinten lévő 3000 hekin termelő ország feljutási táblázata így nézne ki:
Megnevezés---- Követelmény- Teljesítve-- Besorolás
játékidő------ 1.000 kör--- 6.000 kör--- MEGFELEL
Minimális föld 2.550 hektár 3.000 hektár MEGFELEL
Maximális föld 600 hektár-- 3.000 hektár NEM MEGFELELŐ
...
Ha lebont 2400 hekit, akkor a táblázat így módosul:
Minimális föld 2.550 hektár 3.000 hektár MEGFELEL
Maximális föld 600 hektár-- 600 hektár-- MEGFELEL
Ha viszont beütik és a területe 2550 hektár alá esik, akkor csak úgy tud továbblépni, ha megnöveli területét 2550 hekire.
Engem egyáltalán nem zavarna egy ilyen táblázat. De ha valakit nagyon zavar, akkor a "Maximális föld" helyett "Maximális beépített föld"-et kell írni és máris semmi zavaró sincs benne.
Egér a sajton... (#3744)
Last edited by -Fegya-; 08-14-2007 at 20:34..
Reason: Arwyl helyesbítésének átvezetése
|

08-14-2007, 12:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Fegya! Írod hogy 700 heki. Nem 600 heki a max 5. szinten?
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|

08-14-2007, 15:21
|
Junior Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Szerintem nem kanyarodtunk el annyira, csak elsőre nem értettem mire gondolta Fegya. Végül is amint mondasz igaz, ez nekem is eszembe jutott már anno be is akartam írni csak valamiért kimaradt.
Akkor is ilyen formában nem tartom jónak, mert mondom, ha 2-ben pl 4000 hekire megy fel valaki akkor onnantól már 5-ben is 3400 heki-re kötelezően fel kelljen mennie?
Annyit tartok logikusnak, ha ez szintfüggő lenne vagy pl 1 és 2 egyben mint most, de a többi már szintfüggő. Azaz ha 5-ben 3000 hekire megy fel valaki akkor onnantól 5-ben 2550 minimum hektáron léphet fel, de 4-re ez már nem érvényes csak az ottani minimum föld. Nem tudom ez mennyire járna plusz erőforrásigénnyel, de szerintem nem sokkal.
Erről mit gondolsz Fegya?
Last edited by zulu master; 08-14-2007 at 15:35..
|

08-14-2007, 15:23
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by zulu master
Szerintem nem kanyarodtunk el, épp ellenkezőleg pont arról van szó, csak elsőre nem értettem mire gondolta Fegya.
Akkor is ilyen formában nem tartom jónak, mert mondom, ha 2-ben pl 4000 hekire megy fel valaki akkor onnantól már 5-ben is 3400 heki-re kötelezően fel kelljen mennie?
Annyit tartok logikusnak, ha ez szintfüggő lenne vagy pl 1 és 2 egyben mint most, de a többi már szintfüggő. Azaz ha 5-ben 3000 hekire megy fel valaki akkor onnantól 5-ben 2550 minimum hektáron léphet fel, de 4-re ez már nem érvényes csak az ottani minimum föld. Nem tudom ez mennyire járna plusz erőforrásigénnyel, de szerintem nem sokkal.
Erről mit gondolsz Fegya?
|
Szintlépésnél miért ne "nullázódhatna"? 
Azaz negyedik sznten, ha 600-ról lépek, 450-ről kezdene emelkedni.
|

08-14-2007, 20:32
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Kezdünk kicsit elkanyarodni a témától. A topic témája mégegyszer: "Túl sok idő a topban"
Más témákkal kapcsolatos beszélgetéseket más (a megfelelő) témába írjátok. Köszönöm.
|
Ati, a topicnyitódban szerepelt ez:
Quote:
Originally Posted by Ati
4.Legyen mindenhol minimum föld, ahogy most az A-ban és B-ben van. Ezzel kapcsolatban vannak a legnagyobb aggályaim, hiszen jelenleg a minimum föld nem lehet több, mint a fellépési határ. Ez a módosítás ebben a formában nem érne el semmit. A minimum föld maximum fölé emelése viszont hogy is mondjam csak, elég "érdekesen" nézne ki. 
|
Ezek után úgy gondolom, hogy a minimum földdel kapcsolatos támogató okfejtéseim ide tartoznak.
Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme
Fegya! Írod hogy 700 heki. Nem 600 heki a max 5. szinten?
|
Igazad van, javítom a táblázatban.
Quote:
Originally Posted by Valezius
Szintlépésnél miért ne "nullázódhatna"? 
Azaz negyedik sznten, ha 600-ról lépek, 450-ről kezdene emelkedni.
|
Én ezt természetesnek vettem és ezért nem is igazán értettem zulu master aggodalmait.
Egér a sajton... (#3744)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|