Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-19-2007, 22:43
Reaktor Reaktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Na akkor a véleményem:

A klánbalépések földleadása, és a tragikus felfedezési módosítás ellehetetleníti azokat a törekvéseket, amik az A csúcsa felé visznek.

Itt vannak pl a kő fiai.
Agilis feltörekvő csapat, szerintem akarnak felfelé haladni, nem csak forogni.

Szeretnének a legjobbak lenni.

De nincs rá lehetőségük.

És Monro vedd észre, hogy a mostani fedezés mellett halvány esélyetek se lett volna az akkori toppot beérni.

Ha egy 1 milla pontos ori kilép és 2 szer lead földet az elképesztően sok, mert célpontja viszont allig van.
Nem tud 3-4 klánütést megcsinálni.

Vegyük már észre, hogy csatázva Pl A Kő Fiainak esélyük sincs beérni nemhogy a Pannont, de a Big Gunt se!!!

És nem most szembesülnek ezzel a problémával, hanem majd 10K heki környezetében.
Addigra már lesz fejenként 3-6 klánbalépésük, és többet vesztenek a leadással, mint amit a csata hozhat.

Nem kell eltörölni a lépés szankcióját, de kell valami kompromisszum, csökkentés, főleg magas hekin, ahol nem lehet visszafedezni.

És nem fix % ban kell meghatározni a maximumot, mert ne legyen annak is ugyanolyan kültsége aki 2szer többször lépkedett már.
Old 07-20-2007, 08:38
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Én még emlékszem amikor "büntetlenül" lehetett ki-be lépkedni klánba... Nem sírok, hogy elmúltak azok az idők annak ellenére sem, hogy több orink is volt akiknek 15-22%-ot kellett volna leadniuk és azon a hekin ez több lett volna mint a fellépési maximum hektár a 2B-ben!

Egyszóval a hideg futkos a hátamon, hogy bárki bárhonnan bárhová kilépjen-átlépjen-visszalépjen ingyen... A max 500 heki már jobb, de akkor inkább max 10% legyen, mert nem mindegy, hogy 3500 hekis orinak kerül 500 hekibe vagy 25000 hekisnek.
Nagyon nem szerettem azt az időszakot, amikor földleadás nélkül bárki bárhonnan bárhova léphetett. Azt gondoltam, ha csak ugyanoda léphet vissza valaki földleadás nélkül, ahonnan kilépett, akkor egy fix társaság fog ki-be lépkedni, így mindenki tudhatja, hogy kik tartoznak össze, ki hová léphet vissza.
Viszont javaslatom arra ösztönöz, hogy a nagyobb klán a kisebb klánoktól szerezzen földet. Pedig azt kéne ösztönözni, hogy a kisebb klánok a nagyobb klánokat támadják. Szóval már egyáltalán nem tetszik a javaslatom.
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 14:38
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Nagyon nem szerettem azt az időszakot, amikor földleadás nélkül bárki bárhonnan bárhova léphetett. Azt gondoltam, ha csak ugyanoda léphet vissza valaki földleadás nélkül, ahonnan kilépett, akkor egy fix társaság fog ki-be lépkedni, így mindenki tudhatja, hogy kik tartoznak össze, ki hová léphet vissza.
Viszont javaslatom arra ösztönöz, hogy a nagyobb klán a kisebb klánoktól szerezzen földet. Pedig azt kéne ösztönözni, hogy a kisebb klánok a nagyobb klánokat támadják. Szóval már egyáltalán nem tetszik a javaslatom.
OFF: Fegya, ha tudnék adnék egy zöldet. Nem elősször gyakorolsz önkritikát, mindem tiszteletem érte!

ON: ettől még a földeleadás mértékét nagyon magasnak tartom, ha 4-5x klánba lépsz mire lesz egy nagyorid onnantól tényleg irreális terület leadások jönnek ki, tehát nem tudsz tovább haladni. ezzel azért csak kéne kezdeni valamit.
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 19:58
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Reaktornak igaza van, nem is kicsit.
A legutóbbi ráállásunk az egyik elfünknek 6% földjébe került fedezési határ fölött. Ráadásul a támadás is elmaradt, de ez meg a mi problémánk.
Ha ingyenes ki-belépkedést nem is, valami könnyítést én is támogatnék, mert nem is olyan sokára bekövetkezik az a helyzet, hogy se egyéniben se klánban nem tudunk mozdulni, mert a belépések több földet visznek el mint ami az ütéssel szerezhető.
Nekem bejött az a javaslat is, hogy ha a saját klánjába lép vissza valaki csak felét adja le a császárnak mint ami járna, ugyanakkor számolódjon a belépések közé. Akár felénél kevesebbel is kiegyeznék.
Reply With Quote
Old 07-21-2007, 12:42
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Reaktor View Post
És Monro vedd észre, hogy a mostani fedezés mellett halvány esélyetek se lett volna az akkori toppot beérni.
Köszi, hogy nekem címzel valamit amihez nincs közöm. Ugyanaz a javaslatom lényege ami a te elképzelésed a megoldásra :

Quote:
Originally Posted by Reaktor View Post
Nem kell eltörölni a lépés szankcióját, de kell valami kompromisszum, csökkentés, főleg magas hekin, ahol nem lehet visszafedezni.

És nem fix % ban kell meghatározni a maximumot, mert ne legyen annak is ugyanolyan kültsége aki 2szer többször lépkedett már.
Sztem ez elvében semmiben nem különbözik ettől:

Quote:
Egyszóval a hideg futkos a hátamon, hogy bárki bárhonnan bárhová kilépjen-átlépjen-visszalépjen ingyen... A max 500 heki már jobb, de akkor inkább max 10% legyen, mert nem mindegy, hogy 3500 hekis orinak kerül 500 hekibe vagy 25000 hekisnek.
A max.10% nemegyenlő fix10%-al!
Reply With Quote
Old 07-21-2007, 13:01
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Nekem még mindig az az irány tetszik amit Fegya inditott el, 2 módositással.
1. hogy a belépések földvesztését alapjában csökkentsük. a 10% max sztem kevés lenne, mert ha az a max akkor azt 50.belépésre éri csak el, így 5-6 belépés szinte jelentéktelen veszteség lenne. Sztem elég lenne ha a mostani rendszert feleznénk, vagyis 0,5%-onként nőne.
Emmellett pedig Fegya ötletéből kiindulva, ha SZK-ról ugyanabba a klánba lépsz vissza ahonnan kiléptél akkor, a visszalépés költsége csak a fele legyen.

pl
7.belépésnél most 6% a veszteség
az ötletem szerint 3% lenne
és ha a saját klánodba lépsz vissza akkor csak 1,5%

Reply With Quote
Old 07-21-2007, 13:08
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Nekem még mindig az az irány tetszik amit Fegya inditott el, 2 módositással.
1. hogy a belépések földvesztését alapjában csökkentsük. a 10% max sztem kevés lenne, mert ha az a max akkor azt 50.belépésre éri csak el, így 5-6 belépés szinte jelentéktelen veszteség lenne. Sztem elég lenne ha a mostani rendszert feleznénk, vagyis 0,5%-onként nőne.
Emmellett pedig Fegya ötletéből kiindulva, ha SZK-ról ugyanabba a klánba lépsz vissza ahonnan kiléptél akkor, a visszalépés költsége csak a fele legyen.
Természetesen én sem így gondoltam.
Minden maradna ugy ahogy most van, de a 11. klánbalépés után nem növekedne tovább a földleadás mennyisége hanem 10% maradna egészen az 50.-ig. Én így gondoltam a max. 10%-ot.
Reply With Quote
Old 07-21-2007, 14:35
Serg Serg is offline
Member

Activity: 3%

Szerintem meg sok az a 10% pláne a nagy oriknál akár 2900 heki belépésenként ugyan honnan szerezne ennyit , pláne ha még vissza is akar menni a klánjába a kirándulás után!És még hozzátenném hogy nekem meg nem is nullázódott a klánbelépésem amikor feljöttem tehát az első belépésem is földembe került

Last edited by Serg; 07-21-2007 at 14:39..
Reply With Quote
Old 07-21-2007, 19:22
Reaktor Reaktor is offline
Member

Quote:
Természetesen én sem így gondoltam.
Minden maradna ugy ahogy most van, de a 11. klánbalépés után nem növekedne tovább a földleadás mennyisége hanem 10% maradna egészen az 50.-ig. Én így gondoltam a max. 10%-ot.
Nem tartom jó ötletnek sem azt, hogy maradjon 1% lépésenként a leadás, sem azt, hogy ugyanannyiba kerüljön a 11.ik klánbalépés, mint a 19-ik.

De az irányokban teljesen egyetértünk.
Old 10-14-2009, 15:06
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Javaslatom nem okozna olyan drasztikus változást, mint Monro szerintem jó javaslata az 1A alszövetség topicban (http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=139), így talán többen támogathatják.
Semmi drasztikus nincs benne
A meglévő problémák 90%-át orvosolná, de még úgy tűnik nem ért meg rá az 1A játékosállománya, hogy jó lehet ha nincs abszolut biztonság akár a legnagyobb klánban sem

Egyébként a klánszövetség ötlete nem is hasonlít a részklánokkal való játék lehetőségéhez és olyan nagyon messze áll harcos játékfelfogásomtól egy új mégnagyobb támadást szűkítő javaslat, hogy nem tudok elképzelni olyan módosítgatást amitől szimpivé válna Bocs Fegya pedig csípem az ötleteidet, sőt a részklános dolog is a te ötleted továbbfejlesztése volt.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules