|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Földleadás gátlása (részleteket találsz a 19. oldalon, lap alján)
|
Minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld + baráti mallusz
|

|
51 |
51.00% |
Anarchista csoportba áthelyezés
|

|
22 |
22.00% |
J.K.SZ. bejelentő
|

|
26 |
26.00% |
Újrázási lehetőségek lekorlátozása
|

|
14 |
14.00% |
Földvesztés
|

|
20 |
20.00% |
Katonai morál romlása
|

|
16 |
16.00% |
Gyújtogatás erősödése
|

|
20 |
20.00% |

06-09-2007, 22:04
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Kénytelen vagyok kiforgatni, mert mondasz valamit, ami szerinted egyértelmű "bizonyíték", és mellékelsz egy receptet, amit bárki meg tud csinálni, hogy mi az, ami mellett máris nem beszélünk csalásról.
Ha az, hogy valakit megtámadok, jksz, és az, hogy valakit meggömbözök, és csak utána támadom meg, nem jksz (jajj szegény hullánkak), akkor ezentúl mindenki gömböz egyet támadás előtt, mert úgy kell támadni.
Ez mire lenne jó?
A javaslatban egész pontosan mi a célja? Hogy fogyjon a varikészültség és a rúna, és a hullák ne támadhassanak? Mert akkor innentől ez lesz, hiszen ez az, amivel jksz-mentesen lehet támadni, mindenki tudja, és így támad.
Mást nem látom, hogy ez elérne, vagy hogy bármilyen szinten ez "bizonyíték" lenne, vagy lehetne.
|
Ha felhozod a hullát, én még nem láttam olyan mf hullát (azért mf, mert nem kaphat infót) aki ne közel full sereggel támadna egy számára ismeretlen célpontot...
Én nem mondom hogy a földleadás bizonyitható mert a legtöbb esetben sajnos nem, még akkor sem ha nyilvánvaló  de arra szeretnék utalni, hogy vannak esetek amikor igen is van rá bizonyiték!
Amúgy én is inkább egy olyan szabályozás híve vagyok ami kiszüri a földleadásokat,minthogy akár pakolgassák át a szabályosan játszó orikat.
Last edited by Kutyuleee; 06-09-2007 at 22:07..
|

06-09-2007, 22:07
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
nem ezt mondtam ne forgasd ki az irásom. akkor nyiltan kérdezek rá.
Ati neked elég bizonyiték ha látod hogy valaki "vaktában" ütött ki egy orira 5 minimális sereggel???
|
ha gömb nélkül megy, lehet hogy csak a morálját akarja belengetni,mert alacsony neki...
ilyenkor szokás jó sokszor kiküldeni kis seregeket ...
mindezt gömb nélkül...
esetleg erre bizonyíték...
|

06-09-2007, 22:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
ha gömb nélkül megy, lehet hogy csak a morálját akarja belengetni,mert alacsony neki...
ilyenkor szokás jó sokszor kiküldeni kis seregeket ...
mindezt gömb nélkül...
esetleg erre bizonyíték...
|
nah de 9körrel feljebb???  

06-09-2007, 22:09
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Megömbözök valakit/felmérem máskép-> észreveszem hogy üres az országa-> kitámadok rá 5sereggel->a célpont néz egy távolt->beszabizik esetleg
ez egy olyan eset ahol szerintem nem igazán lehet bizonyitani a megbeszélt ütést, (beismerésen, zöldben megbeszélésen kivül)
de ha nincs felmérés csak vaktában küldök ki rá 5 kis sereget, az már sztem bizonyiték és nem lenne benne senki a szórásban, mert vagy jksz, mert megbeszélt ütés, vagy jksz, mert máshonnan kapott információt
|
Esetleg még:
- hulla
- látja króninkában, hogy mineki őt támadja, és pontosan tudja, hogy akkor be fog menni minden serege
Ez nem bizonyító erejű.
Quote:
3. eset, amikor a topba valaki támad 10+x körre a támadott fél nézi is a távolt, látja a sereget.kiüriti az országát és szabizik.
|
Egy termelőnek mi mást kellene csinálnia? Barakkja nincs, felépíteni addig nem tud már barakkokat, viszont ha egyszer leütik, és továbbra is üthető marad, akkor nincs megállás, onnantól mindenki őt üti.
Ez teljesen normális, ez semmire nem bizonyíték.
Quote:
4. eset, amikor egy 10+xkörre lévő üres orit támadnak,távolt néz és látja hogy jön felé 5 mini hadtest
kitudná védeni a támadást mert lenne pénze és ideje átépiteni és venni kb 400ijászt, amivel háritaná már a támadást, de ehelyett szabizik.
|
Ennyi erővel minden támadást lehet a Hódítóban védeni, mert biztos mindenkinek lenne ideje és pénze, soha senki nem építene olyan országot, amit be lehet ütni, és soha senki nem hagyna ki egyetlen távolbanézést se, és főleg nem rontana el soha semmit.
Quote:
Sztem ezek az esete mindegyikében van bizonyiték. az utolsónál kiemelném hogy kis seregekről van szó amit fillérekből tudna védeni.
|
Úgyhogy ha azt állítod, hogy minden felsorolt eset 100%-os, és nincs benne semmiféle olyan, hogy ártatlan országok kerülnek át, akkor ez egy nagyon felelőtlen kijelentés. Ha ezek bizonyítékként lennének így ebben a formában kezelve, akkor az áthelyezések 90%-a teljesen normális támadások miatt következne be. Tény, hogy lenne benne kb 10%, ami esetleg valóban csalás. A 90%, aki szintén átkerült, ennek szerinted mennyire örülne?
|

06-09-2007, 22:12
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Ha felhozod a hullát, én még nem láttam olyan mf hullát (azért mf, mert nem kaphat infót) aki ne közel full sereggel támadna egy számára ismeretlen célpontot...
|
A hangsúly itt az "ismeretlen célpont". Mi alapján mondod bárkire azt 100%-osan, hgy nem ismeri a célpontját? Csak mert nem tudta begömbözni? Csak mert még sose támadta? Támadta az előző országát, pontosna tudja, hogy béna játékos, és csak lovakat tart, minimális sereggel akár 5x is be tud menni. Nem kell se felmérni, se ismernie, látja a nevét, felismeri, hogy igen, ez a fickó bizony múlt héten törölt, mert mindenki őt támadta. Most is támadható.
Mi alapján mondod azt, hogy számára az a célpont ismeretlen volt?
|

06-09-2007, 22:16
|
Administrator
|
|
|
|
Valahonnan innen forrósodott fel a téma, és jött elő, hogy minden ilyen 100%-os bizonyíték, úgyhogy idéznék egy másik topicból egy beírást:
Quote:
Originally Posted by Gyula
Néztem ma egy teljes krónikát, láttam hogy voltak 5 sereges ütések, szerintem ez 3-4napos országoknál nem lehetetlen, a saját példámbol indulnék ki, én is regiztem orit, meg épitem az épületeket meg képzem az egységeket, de nem veszem túl komolyan, mert első sorban a sorszám miat regiztem, ha valaki komolyan foglakozik az országával, akkor engem be tud ütni öt sereggel jksz nélkül is most.
|
Egyébként itt kiemelném, hogy a legtöbb rövidfordulós játékban az első ütések teljesen vaktában történnek, és mivel mindenki most kezdett a németben, ezért itt is hasonló a helyzet, hiszen pontosan tudod, hogy a másiknak kb milyen serege lehet. Az vagy védő, vagy más. Teljesen felesleges gömbözgetni, nagyobb az esélye annak, hogy más.
|

06-09-2007, 22:20
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
nah de 9körrel feljebb???  
|
angolban egy elfemet így csinált ki egy szövi..
nem tudtak beverni több mint 9 körről ...
elkezdtek kis seregeket küldeni rám..
az ő moráljuk az egeket verte párnap múlva, az enyém meg kis emelkedés után visszább zuhant , mint amennyin volt...
onnantól nem tudtam védeni a seregüket...
ha ki akartam volna velük cseszni, kiteszem direkt az íjaimat?
beengedem őket?
és mehet mindenki anarchba??
mostantól szerinted akkor, ha nekem van egy egyszemélyiségű országom, amit nem sajnálok, rám jön egy ellenségem, kipakolok mindent, és valakinek szólok, hogy jelentsen már fel
azt megy mindenki anarchba ??

nem rossz
Last edited by Hóhér; 06-09-2007 at 22:23..
|

06-09-2007, 22:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Valahonnan innen forrósodott fel a téma, és jött elő, hogy minden ilyen 100%-os bizonyíték, úgyhogy idéznék egy másik topicból egy beírást:
|
Nekem nem innen indult a téma, hanem G-ben láttam egy notorikus esetet...
Picit elharapodztam én is belátom, engem sikerült meggyözni, hogy beismerés nélkül nem lehet bizonyitani, mégha nyilván való az eset akkor is ott van az a talán mégse.
Viszont sztem akkor arra kéne ráfeküdni, hogy vmilyen módon lehessen csökkenteni az ilyen eseteket, amire indult anno ez a téma. És sztem a minimum földes +baráti maluszos ötlet elérné hogy csökkenjen a földleadások száma, anélkül, hogy bárkit is anarchba raknánk, vagy ellehetlenitenénk a játékát. Sztem a játékon belüli csalások csökkentése is ugyanolyan fontos mint a folyamatos fejlesztése.

06-09-2007, 22:41
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Ehez hozzá tartozik még az is hogy a beismerés sem fedi mindig 100%-ig a valóságot.
Több eset is volt mikor valalki jksz-el fenyegetőzött, humorosan, vagy komolytalanul, alaptalanul és röppent az anarhba.
De van oylan játékos társunk is aki csak úgy tud érvényesülni hogy addig irja a provokáló zöldeket mig az ellenfél kinem tiltatja magát vagy nem röppen anarhba.
Gyulaword (#79796)
|

06-10-2007, 06:12
|
 |
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Laziga, lehet hogy túl sokat aludtál ? 
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|