|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

05-27-2009, 18:30
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
A szintenkénti hadibónusz az én ötletem volt. Végigmentem egy MF hullával minden szinten és azt tapasztaltam, hogy minél feljebb kerülök, annál nehezebb ütni. 5-s és 4-s szinten semmi probléma sem volt, de a többi szinten elég nehéz volt üthető ellenfelet találni. Az 1A-ban pedig senkit sem tudtam beütni. Ezt annak tulajdonítottam, hogy az 1A-ban nincs MF bónusz. Az MF bónusz 40%, tehát elég logikusnak tűnt, hogy 1A-ban 40%-t kapjon a hulla. Ebből kiindulva a többi szinten kevesebbet.
Ma már belátom, hogy a hektárarányos hadibónusz logikusabb.
Egyébként minden faj mindenfajta ellene irányuló akció ellen tud védekezni, kivéve a hullát, aki tehetetlen a gyújtás ellen.
A hullának valamilyen fokú védelmet nyújt hadi akciók ellen a betegség. A tűzgolyó ellen elég jól véd a túlélő személyiség. Pénzlopás ellen véd a bank, egyéb lopások ellen véd, hogy nem tart nyersanyagot, rúnát és tekit az országában. Az emberlopás nem tragikus, mert a szükségesnél valamivel több házat tartva megoldható. Viszont a gyújtás ellen semmilyen védelem sincs. Ezért javasoltam már többször, hogy az üres területen több lakó férjen el. Én magasabb szinteken többször összeakadtam olyan szövivel, amelyik gyújtogatott. Teljesen tehetetlen voltam. Azt tudtam csinálni, hogy ütéssel elmenekültem. Ha a gyújtás ellen nem lesz valami, akkor továbbra is lényegében játszhatatlan lesz felsőbb szinteken a hulla. Ezt sokkal fontosabbnak gondolom, mint a haderejének emelését, bár arra is szükség van.
|
mi lenne, ha gyujtas ellen lenne a meg regen emlitett tuzolto szemelyiseg? igy nem kene rezit adni neki pluszba.. egyebkent javaslatom tovabbra is az, hogy legyen csokkentve drasztikus mertekben az epiteshez a nyers koltsege 
|

05-28-2009, 08:43
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Kérlek magyarázd el miért.
Én a falra mászok tőle.
Miért nem jobb a hektárarányos hadibónusz?
|
Első látásra egyszerűbbnek és igazságosabbnak tünnik a hektárarányos hadibónusz. De a hulla ellenségei nem mindig a hektárok növekedése miatt válnak egyre hadisabbá. Talán az egyedüli kívétel a B csoport. Nem ragaszkodom mindenáron a csoportos fejlődési rendszerhez, az előnye még is az, hogy könnyű összehasonlítani a jelenlegi rendszerrel.
Nem véletlenül írtam le az 582. hozzászólásban az összes lehetséges fejlődési tipust.
"1. A vegyes rendszer: 1/a, 59 férőhely + 40% hdb., 2. 52 férőhely+ 30% hdb, 3. 48 férőhely +20 hdb, 4, 44 férőhely +10% hdb.
2. Csak férőhelyes bővítés: 1, 83 fh, 2. 68 fh, 3. 58 fh, 4. 48 fh.
3.Csak hadibonusz: 1,108%hdb, 2. 70% hdb, 3. 45% hdb, 4. 20% hdb
4.Hektár arányos fejlődés esetén 3,6%-kal kellene számolni"
A különböző fejlődési rendszerek közzel azonos ütőerőt jelentenek. Az eltérések a kerekítések miatt vannak.
Tudom, hogy te nem ezt az értéket adtad meg.
|

05-28-2009, 09:02
|
Member
|
|
|
|
De hogy ne mondja senki, hogy én nem hallgatok meg másokat és nem teszek javaslatokat, íme egy csomag.:
-Legyen hektárarányos hadibónusz melynek értéke 3,6%.
-Kapja meg mellé a katonai morál 75% helyett 85%-hoz közelítést
-A rá nyitott térkapun keresztül a szövetségesei irányába, csak információszerző tolvajakciókat lehesen végrehajtani.
-Az üres területeken férjen el 20 ember+ a ház építése fele annyi ideig tartson.
|

05-28-2009, 09:36
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by BigPi2
-Legyen hektárarányos hadibónusz melynek értéke 3,6%.
|
Ez pontosan mit is jelent?
|

05-28-2009, 12:21
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Szerintem ha a jelenlegi szintnkénti bónusz helyett az élőhalott területének 2%-ának megfelelő százalékú haderőbónuszt kapna, egészen 3000 hektárig (200 hekin 4%, 500 hekin 10%, 1000 hekin 20%, stb.),
|
Ezt jelentené. Azzal különbséggel, hogy 3,6% lenne a szorzó, mert így kapjuk meg azokat az értékeket amiket korábban felvázoltam. Természtesen ha igény van rá, akár kezdő hektárt is megadhatunk. Pl.: 400, vagy 500 hektártól induljon, vagy amennyit gondoltok.
Az előttem szólok azt mondták ez lenne az ideális rendszer. Bár biztos nehéz lesz azokat meggyőzni akik inkább a barakk férőhelyeket növelnék. Most már össze lehet hasonlítani a különbző variációkat.
|

05-28-2009, 12:26
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Kicsit lehetnél részletesebb is, ha javaslatot írsz.
Például nem világos, hogy a mostani bónuszból mi maradna meg.
Főleg, hogy az automata vérszomj járna neki továbbra is, vagy csak, amiket írtál.
|

05-28-2009, 12:31
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Kicsit lehetnél részletesebb is, ha javaslatot írsz.
Például nem világos, hogy a mostani bónuszból mi maradna meg.
Főleg, hogy az automata vérszomj járna neki továbbra is, vagy csak, amiket írtál.
|
Automata vérszomj megmaradna, a mostani hadibónusz teljesen lecserélődne.
Tökéletesen részletes volt BigPi.
|

05-28-2009, 13:04
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
1. férőhelynövekedés
Szerencsétlen hulla 600 hektáron szintet lépve, 0 tartalékkal fellép, és meglepődik, hogy honnan a nyűből lett neki plusz 1560 helye, amit be kellene képezni... Nekem ez nem tetszik... Nem kell az a szintenkénti férőhelynövekedés... 1 emelés kellene, de az annyira, hogy elérje a 60főt, már ha sokan sok helyen elférnek elvileg...
2. hektárhoz kötött hadibónusz
Miért? Hogy szerencsétlen véletlenül se tudja kiszámolni, hogy ténylegesen mekkora a hadereje? Vagy támadás közben leütnek róla 30 hektárt, és ezért már be se fog férni? Ez sem tetszik....
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
The Following 3 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post:
|
|

05-28-2009, 13:06
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Miért? Hogy szerencsétlen véletlenül se tudja kiszámolni, hogy ténylegesen mekkora a hadereje? Vagy támadás közben leütnek róla 30 hektárt, és ezért már be se fog férni? Ez sem tetszik....
|
Értem már, ezzel lehet elérni, hogy igényes, a gazdájától sok időt igénylő faj legyen... Mert minden hektáron újra és újra kell számolni ugyanazt a hadsereg adta erőt...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

05-28-2009, 13:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
1. férőhelynövekedés
Szerencsétlen hulla 600 hektáron szintet lépve, 0 tartalékkal fellép, és meglepődik, hogy honnan a nyűből lett neki plusz 1560 helye, amit be kellene képezni... Nekem ez nem tetszik... Nem kell az a szintenkénti férőhelynövekedés... 1 emelés kellene, de az annyira, hogy elérje a 60főt, már ha sokan sok helyen elférnek elvileg...
2. hektárhoz kötött hadibónusz
|
Ha jól látom te a jelenlegi csoport rendszernek, vagy a híve  Vagy a vegyes rendszernek?
Tudtam, hogy ezen lesz a legnagyobb vita, ezért is írtam le az összes változatot.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|