|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-13-2006, 15:32
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Mephisto
Ati és erre mit mondasz? Ez hogy lesz megoldható? Hogy fog egy hadis 2-3 körre kerülni a topban a másikhoz ha nem tud felfedezni? Vagy elindul 10 körre és mire odaér átépül a másik?
|
erről beszélek Ati! nagyok a távolságok, és ha fokoz az ember egységet igaz közel kerül, de mivel van a seregnél is a 10k pont különbséges dolog 2x kell fokozni, ami nem épp olcsó dolog, a távokat kéne csökkenteni és megoldaná a problémát:P
|

11-13-2006, 15:56
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Egy másik topicban hangot adtak annak, hogy milyen bunkó vagyok, amikor csak úgy beszólok, ha egy téma teljesen szét van offolva, úgyhogy most udvarias leszek.
Kedves fórumozók.  A fórum úgy van felépítve, hogy vannak benne témakörök. A különböző témakörökön belül vannak témák. Mint például ez is, ami a felfedezésről szól. A témák lényege, hogy a témával kapcsolatban irogatunk benne. Mint például itt: a felfedezés változtatásával kapcsolatban.
A fórumnak van egy olyan hasznos tulajdonsága is, hogy létre lehet hozni új témákat az egyes témakörökön belül. Mint például a "nagy távolságok" téma.
Ennek az a haszna, hogy nem teljesen máshol kezd el az ember beszélni egy olyan témáról, ami nem oda való, ahol beszél róla.  Mint például most a felfedezéshez ennek semmi köze, mégis elkezdtek róla beszélni. Ez butaság, hiszen így a felfedezéssel kapcsolatos beszélgetés követhetetlenné válik.
Sőt, méginkább butaság, mert úgyse foglalkozom vele, hiszen nem tartozik a témához. (Hopsz, bocs, megint bunkó vagyok, átfogalmazom.  ) Mivel semmi köze a témához, és így kifejezetten zavaró, és az eredeti beszélgetést hátráltatja, ezért a fórumetikettben írtakat betartva nem kezdek el én is a témában teljesen másról beszélgetni, mint az adott téma. Ami jelen esetben például a felfedezés.
Mi a teendő? (Mert nem vagyok bunkó, és megmondom, bár teljesen evidens.) Indítani egy olyan témát, amiben erről lehet beszélni! Sőt, még rendesebb leszek, és azt is elárulom, hogy ezt a témát abban a témakörben célszerű indítani, ahova tartozik. Mert (meg is magyarázom, hogy miért, hogy mindenki okosodjon) ha olyan témakörben indítod, ahova nem való, akkor megint nem érsz vele semmit, hiszen nem fogom elolvasni. És megint tök rendes leszek, azt is megmondom, hogy miért nem: mert nem olvasgatom az általános beszélgetéseket, abban a reményben, hogy hátha esetleg valaki felvet egy kérdést valahol, ahova ugyan nem való, de biztosan olvasom. Nem, nem olvasom. Ebben már csak ilyen bunkó maradok.
És mivel ilyen rendes vagyok, most azt is megnéztem, hogy 10 percig tartott megírni ezt az üzenetet, hogy mindenre figyeljek, mert hátha akad valaki, aki esetleg nem tudja, hogy mire is való a fórum, és hogyan is működik. Ha valamit kihagytam, bocs, szóljhatok, és újabb 10 perc alatt beleírom. Megpróbálkozhatunk azzal is, hogy ha valaki még csaz az ABC első felét ismeri, akkor nekik külön csak az abc első feléből vett betűket használva leírni ugyanezt. Vagy rajzokkal. Végülis hasznos dolog tényleg, mert cserébe nem tűnök bunkónak.  Igaz mostantül nem lesz semmi fejlesztés a Hódítóban, mert egész nap csak arra figyelek, hogy nehogy valakit megbántsak, aki esetleg nem olvasta eddig el, hogy a fórum hogyan működik, és mire való. De semmi gond, igyekezni fogok ám nagyon! Tényleg nem szeretném, hogy bárki szemében is bunkónak tűnjek.  Napi 10-20 üzenettel az csak 4-5 óra, ezzel ugyan a fejlesztési idők kb háromszorosra nőnek, de sebaj. Ez kell, hiszen teljesen igaz, hogy senkitől nem várhatom el, hogy elolvassa, hogyan működik a fórum. Nem is tudom minek van leírva, valaki biztos nagyon ráért, aztán múlatta az idejét. 
|

11-13-2006, 16:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
De nincs ilyen 10k pontos korlátozás seregnél könyörgöm.
|
éedekes mód anarchban van, ugyan próbáld már ki nagyobb hekin, lehet többet akcióztam ott mint te
|

11-13-2006, 16:25
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by hulla
éedekes mód anarchban van, ugyan próbáld már ki nagyobb hekin, lehet többet akcióztam ott mint te
|
Ismét nem leszek bunkó, úgyhogy nézzük...
Kedves "hulla" nevű fórumozó! (Mert ilyen rendes vagyok, hogy nem csak általánosítok, igaz így majd mindenkinek külön le kell írnom ugyanazt, ert nem fogja más elolvasni, mondván, hogy nem neki szól, de mennyivel udvariasabb így, nemigaz?)
Az előbb írtam egy szép hosszú üzenetet, valószínüleg megrémisztett a hossza, ezért nem olvastad el. Most rövidet kéne írnom, hogy ugyanez ne történhessen meg, de ha rövidet írok, akkor bunkónak tűnhetek, márpedig azt nem hagyhatjuk, úgyhogy megint hosszút írok, és megint nem olvasod el (más se, mert nem nekik van címezve), de legalább nem vagyok bunkó. Igaz a célját se éri el, mert továbbra is totál másról irogattok, mint a téma, és az eredeti kérdés, miszerint kinek nem tetszik, hogy a toposok is nulla felfedezési aránnyal induljanak, teljesen elveszik, de ez nyilván másodlagos ahhoz képest, hogy bunkónak tűnök-e.
No teháűt az előző szép hosszú üzenet lényege az volt, hogy mivel ez a téma nem az értékkülönbségekről szól, hanem a felfedezés módosításáról (innen a címe: "felfedezési javaslat"), ezért ez az üzenet nem idevaló. Mégpedig azért nem, mert semmi köze a felfedezés módosításához.
Mi legyen akkor vele? Kézenfekvő ötlet lehet esetleg egy új témát indítani neki, ahol felveti valaki ezt a problémát. Természetesen előtte nézd meg, hogy van-e már ilyen téma, mert ha van, akkor felesleges neki új témát nyitni. De nem is érdekes, mert nem vagyok bunkó, úgyhogy ha ugyanazt a témát 50-szer nyitjátok, akkor sincs gond, legfeljebb egyik téma se halad semerre, és minden megy a süllyesztőe. De ez természetesen másodlagos, a lényeg, hogy ne legyek bunkó.
Remélem senkit nem bántottam meg, és legközelebb sem olvassátok el a fórum használatáról szóló leírást, hogy ismét írhassak szép hosszú, és természetesen udvarias üzeneteket.
Igaz ezek következtében máris egy napot késik a klánmnt, amit az udvarias üzenetek írása helyett terveztem megcsinálni, és ezzel együtt minden más is, de ez lényegtelen, hiszen sokkal fontosabb, hogy udvarias legyen a fórumon mindenkivel, aki nem akarja elolvasni, hogy hogyan működik a fórum.
|

11-13-2006, 16:36
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
Last edited by Deni; 11-13-2006 at 16:54..
Reason: linkcsere rulez
|

11-13-2006, 16:40
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Deni
|
Kedves "Deni" nevű fórumozó! (Természetesen mások is elolvashatják, ha úgy gondolják, hogy érdemes!)
Bár ennek az üzenetnek sincs az égvilágon semmi köze a felfedezéshez, mégis megírom. Hiszen semmi probléma, ha valaki tök mást ír egyí adott témába, mint kéne, no meg a fejlesztések amúgyis határozatlan ideig szünetelnek, amíg ilyen udvarias vagyok napi 24 órában, úgyhogy eleve nincs és értelme tovább folytatni.
A fent betett link egy darab üzenetre visz. Ami önmagában nem baj, de az elolvasásán és a becsukásán kívül nem nagyon lehet vele mást csinálni. Más hasznos tevékenység lehet pedig például az üzenetre való válaszolás. Ezt sajnos így nem lehet vele tenni.
Ezért ha egy téma linkjét beteszed, akkor célszerű azt a témalistából kimásolni, és onnan betenni, ilyen formában:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1039
Így válaszolni is lehet az adott üzenetre.
Persze nincs sok értelme, hiszen az udvarias válaszolgatáson kívül mást úgyse csinálok, de legalább senki nem sértődik meg. 
|

11-13-2006, 16:42
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
köszi Ati
de nem hagynád abba ezt a nagyon idegesítő akármit ? 
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
|

11-13-2006, 17:02
|
Member
|
|
|
|
Kedves Hódítós Fórumozól!
sajnos én tapló vagyok és nem fogk ilyen stílusban irogatni
de a kérdéshez hozzászólva: Igen, én ellenzem, hogy a már fentlévő nagyoriknak kivétel nélkül 0-ról induljon a felfedezési %-uk.
csendben jegyzem meg, hogyha Ati továbbra is ebben a stílusban irogatsz kénytelen leszlek ignor listára tenni v. mi a szösz.
|

11-13-2006, 17:03
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Nos.
En szerintem 1/A legtetejen orik semmikeppen se induljanak 0%-rol, de ne is 100%-rol. A jelenlegi helyzetre vonatkozik, igy erdemes lenne megnezni, hogy milyen kornyeken is all az adott ori; pl. képes e egyaltalan a jelenlegi szituaciot figyelembe véve egyéniben ütni. (Jollehet ott a klantamadas is.)
Igy vegulis en azt javasolnam, hogy 1/A teteje (es itt gondolok a mar felvetett 750.000 ezer pont feletti orikra) induljon 60%-rol, hiszen ha vesszuk az osszes (!) ori felfedezesi aranyat, akkor lesznek mindenkeppen orszagok amelyest ezt lefele huzzak, de a mostansag hirtelen felfedezett orszagok, akik majdnem vegigfedeztek a szintet, azoknak igencsak 80-90% magassagaban van ez a szinten valo fedezesi arany, azt hiszem. Igy az osszes orira tekintve a 60% realis.
S minel lejjebb megyunk ez ugy csokkenjen.
30% legyen az 525.000 pont feletti orszagok fedezesi aranya es 15% legyen pedig a 175.000 pontnal magasabban levo orik aranya.
A top30% alatt pedig legyen 0% ez a fedezesi arany.
En ugy gondolom, hogy ez IGAZSÁGOSABB mint amit Ati felvetett.
Nem tudom, hogy visszakovetheto e a multban hogy melyik orinak mennyi -tenylegesen!- a felfedezesi aranya, de ha egy egyseges szazalekot akarunk minden adott pontszam feletti orinak adni, akkor probaljunk meg egy kozepesebb erteket adni.
|

11-13-2006, 16:58
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
No teháűt az előző szép hosszú üzenet lényege az volt, hogy mivel ez a téma nem az értékkülönbségekről szól, hanem a felfedezés módosításáról (innen a címe: "felfedezési javaslat"), ezért ez az üzenet nem idevaló. Mégpedig azért nem, mert semmi köze a felfedezés módosításához.
|
Sztem pedig egy ellenvéleményt hallottunk felfedezésmódosítás ügyben. Attila te ezen ellenvélemény indoklására mondtad, hogy nem idevaló -- pedig bizony nagyon is idevaló. Egyébként 2-3 bejegyzés bőven elég ebben "jáksóstílusban"  Ha valaki ezt szórakoztatónak vagy érdekesnek találja majd bekapcsolja a Danubiust 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 151 (0 members and 151 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|