|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

10-12-2012, 10:14
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem tartom azt reális megoldásnak, hogy csoportfüggően működjenek egyes épültek vagy funkciók.
A legnagyobb problémát én abban látom itt is, és minden más fejlesztésnél, ami nem kényelmi szempontokat szolgál, hogy "változtassunk, de csak úgy, hogy nekem nehogy hozzá kelljen nyúlnom az országomhoz".
Tehát lehetőleg ne az legyen az ellenérv, hogy "nem akarok több bankot tartani".
|
Szerintem ez egy igenis fontos ellenérv. 1/A-ban nem akarok több bankot tartani és más hadis ori sem. Ott a hadizásról szól a játék, így is nagyon nehéz beütni az elfeket, ha több száz bankot kéne tartani, akkor pedig kb. lehetetlen.
Csak egy olyan (meglehetősen drága) épület lenne belőle, amit egy bontóversenynél egyből letolnánk.
Ezért is mondtam a földterületes arányt: így a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna. Alsóbb szinteken működne a tolizás, 1/A-ban pedig változatlan maradna a hadizás. És örülök, hogy többeknek is tetszik 
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

10-12-2012, 10:23
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Szerintem ez egy igenis fontos ellenérv. 1/A-ban nem akarok több bankot tartani és más hadis ori sem. Ott a hadizásról szól a játék, így is nagyon nehéz beütni az elfeket, ha több száz bankot kéne tartani, akkor pedig kb. lehetetlen.
Csak egy olyan (meglehetősen drága) épület lenne belőle, amit egy bontóversenynél egyből letolnánk.
Ezért is mondtam a földterületes arányt: így a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna. Alsóbb szinteken működne a tolizás, 1/A-ban pedig változatlan maradna a hadizás. És örülök, hogy többeknek is tetszik 
|
Az aránnyal nincs baj. Bár volt már itt olyan javaslat, ami sokkal jobban tetszett egy arányos megoldásnál.
|

10-12-2012, 11:13
|
Member
|
|
|
|
Melyik? 
|

10-12-2012, 12:06
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Melyik? 
|
Egy zárójeles megjegyzésem volt ezzel kapcsolatban:
Quote:
Originally Posted by Ati
(Nem tartom feltétlenül rossz ötletnek, hogy bizonyos helyzetekben a bankok kevesebbet védjenek, mint most. Nem biztos, hogy ezt fajspecifikussá tenném, mert miért pont a félelf, de nem biztos, hogy rossz az irány.)
|
... amibe beletartozik egy korábbi javaslatod is:
Quote:
Egy olyan változtatást el tudnék képzelni, hogy a félelfeket kevésbé (vagy egyáltalán nem) akadályozza a bank a pénzlopásban. A bankrendszerhez sem kéne nyúlni, mégis egy megfelelő erősítés a félelf tolisoknak.
|
... annyi kiegészítéssel, hogy továbbra se vagyok biztos abban, hogy ezt fajspecifikusan kellene megoldani, mert ott felmerül a kérdés, hogy miért pont a félelf.
Ha valamilyen tolvajerő arányhoz viszonyítjuk, akkor annak úgyis elsősorban a félelf fog megfelelni, mégse zár ki teljesen más fajt.
Ha egy 2x szorzót veszünk, az A-s elfeken ez sem változtat a kifejezetten kiélezett országokat leszámítva. Vagyis annyiban, hogy gyönyörűn lehetne őket lopni... 
Last edited by Ati; 10-12-2012 at 12:09..
|

10-12-2012, 13:17
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Felreertettetek a beirasom, ez nem A specifikus. Egy hadi orszagnak megfeleloen likvidnek kell lennie, ergo kell benne penzt tartani. Sajnos mostanaban a csoportokban a felvasarlokedv igen alacsony, ezert a piacban nem lehet bizni, igen gyakran van olyan, hogy kiraksz valamit eladasi alatt boven, es visszajon a piacrol masnap ugy, hogy semmit sem vettek belole.
Na most, ha ezt a bennlevo penzt sokkal jobban lophatoval teszitek, mint eddig, az egesz hadizast, sot, a nem tolvaj orszagokat is tonkreteszitek, mert pl eselyunk nem lesz egy seregcserere, vagy kilopjak a szemuket is.
Valamint lesz a tolvajoknak egy "en gyoztem" taktikajuk, hogy 4-5+ korrol alulrol szemtelenul lopjak a hadisok(varisok, termelok, stb...) penzet, akik ezzel nem tudnak mit kezdeni, ha meg kirakjak a penzt, meg meg vannak fogva egy mas elleni harcban.
Szoval ha lehet, ebbe az oldalba is gondoljatok bele.
Es ez nem A specifikus, csak ott hangsulyosabb a tobb benntartott kp miatt.
|
|

10-12-2012, 13:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Na most, ha ezt a bennlevo penzt sokkal jobban lophatoval teszitek, mint eddig, az egesz hadizast, sot, a nem tolvaj orszagokat is tonkreteszitek, mert pl eselyunk nem lesz egy seregcserere, vagy kilopjak a szemuket is.
|
Ahelyett, hogy könnyebben lopható lesz a pénz, inkább azt a megfogalmazást választanám, hogy nehezebben lesz védhető. Nem fogsz tudni 1 kocsmás orkot tartani, vagy csak elég sok bankkal, ez igaz. Viszont 5-10% közötti kocsma mellett szinte ugyanúgy meg tudod védeni a pénzed a lopások ellen.
Nő a tolisok mozgástere, csökken a hadisok erőfölénye. Pont ez az elképzelés célja, szóval szerintem jó úton járunk 
|
The Following User Says Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
|
|

10-12-2012, 13:51
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Ahelyett, hogy könnyebben lopható lesz a pénz, inkább azt a megfogalmazást választanám, hogy nehezebben lesz védhető. Nem fogsz tudni 1 kocsmás orkot tartani, vagy csak elég sok bankkal, ez igaz. Viszont 5-10% közötti kocsma mellett szinte ugyanúgy meg tudod védeni a pénzed a lopások ellen.
Nő a tolisok mozgástere, csökken a hadisok erőfölénye. Pont ez az elképzelés célja, szóval szerintem jó úton járunk 
|
Pf, azonnal abbahagynam a hodot, ha 5-10% kocsmat vagy bankot kellene _kotelezoen_ tartanom hadi vagy akar varis orszagokban. Ez minden, csak nem jo irany. Az egesz jatekot alapjaiban rontanad el vele.
(Erdekes, hogy A-ban ezt Te is gyengitesnek erzed, de mashol minden rendben vele...)
Last edited by Remedy; 10-12-2012 at 13:54..
|
The Following User Says Thank You to Remedy For This Useful Post:
|
|

10-12-2012, 13:34
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha egy 2x szorzót veszünk, az A-s elfeken ez sem változtat a kifejezetten kiélezett országokat leszámítva. Vagyis annyiban, hogy gyönyörűn lehetne őket lopni... 
|
A tolvajerő viszonyítással az a baj, hogy 1/A-ban simán meg tudom tenni (van elég nyersanyag a piacon és van elég pénz), hogy 7 kör alatt felépítek rengeteg kocsmát, mondjuk 10-15%-t, és kilopom az ellenfélből a 4 yardot, majd visszaépülök.
És ez ellen nem lehet mit csinálni, nem lehet állandóan emiatt 10% kocsmát tartani, mert hihetetlenül legyengít.
Ezért javasoltam, hogy egyre magasabb hekin egyre nehezebb legyen csak úgy kilopni a pénzt.
|

10-12-2012, 13:51
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
A tolvajerő viszonyítással az a baj, hogy 1/A-ban simán meg tudom tenni (van elég nyersanyag a piacon és van elég pénz), hogy 7 kör alatt felépítek rengeteg kocsmát, mondjuk 10-15%-t, és kilopom az ellenfélből a 4 yardot, majd visszaépülök.
|
Nem arról szól azért a javaslat, hogy egy lopással mindent el tudj hozni, hanem arról, hogy a mostaninál többet. Adott esetben jóval többet. De valóban ne az legyen, hogy eddig loptál 10ezret, most meg 4milliárdot.
|

10-12-2012, 14:04
|
Member
|
|
|
|
Az első gondolatom az volt a területarány helyett, hogy a tolierő-különbség mértékében csökken a védő bankok száma, de csak 10 bankig, 10 bank mindig megmarad védeni.
De 1/A-ban tényleg nagyon könnyű megcsinálni szinte akármilyen tolierőkülönbséget, és szerintem rossz lenne ha A-ban ilyen könnyen lopható lenne a pénz, full kp esetén lopásonként 40 milla jönne.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|