Quote:
Originally Posted by cipu
SÖRBEN PÁCOLT SERTÉSOLDALAS
[u]Hozzávalók 4 személyre:[/U] 1.6 kg sertésoldalas, 75 dkg póréhagyma, 5 dkg sárgarépa, 2.5 dl sör, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 1 rozmaringág, só, bors, köménymag
Elkészítés: A húst megmossuk, és 8 darabra vágjuk. Megtöröljük, és mustárral bekenjük. Ezután mély tálba fektetjük, és leöntjük sörrel. Legalább 1órát pácoljuk, közben egyszer megfordítjuk. A húst a pácból kivesszük, sózzuk, borsózzuk.
...
Rozskenyér és hideg sör illik hozzá.
)
|
Na most nagyon off leszek
Nem lesz kevés az a sör? azt még megértem, hogy locsolgatjuk a húst... De a torkunkat mivel locsoljuk? hideg vízzel?
Na meg a húsleöntés sörrel... egy kortyot kap a hús, kettőt mi. Na ez a 2,5 dl elég kevés ehhez a manőverhez.
