Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-18-2007, 13:07
Reaktor Reaktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
es akkor eljenek a hienak igaz? na, hat ez az aminek 100%-osan ellene vagyok. lenne aki nem csinalna szo szerint semmit, es akar a teljesen atlagos orijaval jeleskedhene igy. ez nem megoldas a 0 hekis utesre, hanem szivatas a hadilag aktivabb orik reszere. nem csak a nagyobb klanokra kell am gondolni, nem beloluk all csak az a csoport. ne erositsuk a hienazast, vmi mas megoldas kell.
Tudod egyáltalán, hogy miről van szó?
Ennek mi köze a témához?
Szerintem Te nem találkoztál még ezzel a problémával, más téma a hiénázás, ha ez a szíved csücske akkor indíts neki külön topikot.
Old 09-18-2007, 14:49
Serg Serg is offline
Member

Activity: 4%

Quote:
es akkor eljenek a hienak igaz? na, hat ez az aminek 100%-osan ellene vagyok. lenne aki nem csinalna szo szerint semmit, es akar a teljesen atlagos orijaval jeleskedhene igy. ez nem megoldas a 0 hekis utesre, hanem szivatas a hadilag aktivabb orik reszere. nem csak a nagyobb klanokra kell am gondolni, nem beloluk all csak az a csoport. ne erositsuk a hienazast, vmi mas megoldas kell.
Megint olyanok beszélnek bele akiknek fogalmuk sincs a problémáról...
Old 09-18-2007, 15:14
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

hat persze, itt csak nehany kivaltsagosnak szabad megszolalnia. es csak a helyesles az elfogadott lehetoseg.

hat engem nem erdekel, hogy kinek milyen sorszamu az orija, es hogy az a-ban hanyadik helyen van. az itt megbeszelt es ati altal bevezetett szabalyok azonban mindenkire vonatkoznak majd, nemcsak 30-40 orszagra, hanem mind az otszazvalahanyra, akik az a-ban vannak. es az sem franko, hogy az a csoport elen uldogelok eleg gyakran a maguk kepere szeretnek alakitani a jatekot.

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
...a támadó a szerzett földel együtt se tudjon messzire kerülni x körig...
akarki akarhogy fikazza a hozzaszolasomat (tiltakozasomat) ez az aprocska, lenyegtelennek tuno valtoztatas mindenkit erintene nemcsak a top tetejet. tehat igenis fel fogok szolalni ellene. ez a valtoztatas azoknak lenne jo, akik nem kockaztatnak, hanem varjak, hogy a mellettuk levo kitamadjon, es el sem modulhatna x korig utes utan. es ez pedig igencsak lehetoseg a hienazasra.

azzal en is 1etertek, hogy a nulla hekis utesek nem jok, bar legalabb fogy a penze a top tetejen levoknek, mert a nulla hekis utes nyilvan penzbe kerul a vedekezonek.

szoval en nem a 0 hekis utes ellen szolaltam fel, hanem az utes utani x korig vedtelen allapot miatt.
Old 09-18-2007, 19:24
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:

akarki akarhogy fikazza a hozzaszolasomat (tiltakozasomat) ez az aprocska, lenyegtelennek tuno valtoztatas mindenkit erintene nemcsak a top tetejet. tehat igenis fel fogok szolalni ellene. ez a valtoztatas azoknak lenne jo, akik nem kockaztatnak, hanem varjak, hogy a mellettuk levo kitamadjon, es el sem modulhatna x korig utes utan. es ez pedig igencsak lehetoseg a hienazasra.
Igazad is lenne, ha arról lenne szó amire bedurrant az agyad... Csak az a gáz, hogy Serg nem arról írt amiről te.
Old 09-18-2007, 20:39
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
Szerintem a támadó és védő földterületét kéne alapul venni és nagy különbség esetén annyi maluszt adni rá hogy a támadó a szerzett földel együtt se tudjon messzire kerülni x körig(a szerzett föld nagysága max annyi lehetne hogy egyforma hektárra kerülhetnének)-tehát a valahogy a körtávolságát fixálni-bár nem tudom hogy ez mennyire megoldható
(Kiemelés tőllem.)
És mi van akkor, ha a nagyobb területű indította a támadást? Területet veszít?
Egyébként, amin Smooth Scroller fennakadt, tulajdonképpen már most is kivitelezhető, ezen nem kéne aggódnia. De, ez szerintem amúgy sem kivitelezhető. Főleg, hogy minél közelebb vagy a célponthoz, annál kisebb a foglalás! Vagy, érdekes hatásokat produkálna az amúgy azonnal frissülő pontlistában.
Korábbi ötlet: legfeljebb 10%-os területkülönbség esetén lehessen támadást indítani. Ez érdekes hatással lenne a kislétszámú csoportokra, főleg, ha még az országok területe is kicsi. Pl. 200 hekin 20 hekiig lehetne értelme támadni - ez kevesebb, mint 1k pont különbséget jelent!

További megjegyzés: ha valaminek a hatékonyságát/támadhatóságát ország területének/pontszámának valahány százaléka alapján akarjátok meghatározni, érdemes a védekező félre hivatkozni!

És, a témánál maradva: a 100k pontértéken túli 0 foglalásnak sok értelme szerintem sincs! Az ilyenek miatt nem szeretem a Hódon belül a szabályokban fixen megadott értékhatárokat.
Old 09-18-2007, 20:57
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

ha vmit csunyan felreertettem, es emiatt feleslegesen pampolasztam itt, akkor termeszetesen elnezest kell kernem.
Old 09-18-2007, 20:57
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Életfa#2 View Post
Korábbi ötlet: legfeljebb 10%-os területkülönbség esetén lehessen támadást indítani. Ez érdekes hatással lenne a kislétszámú csoportokra, főleg, ha még az országok területe is kicsi. Pl. 200 hekin 20 hekiig lehetne értelme támadni - ez kevesebb, mint 1k pont különbséget jelent!
Ez első látásra, egy érdekes kiindulási alapnak tünik, ilyen formán ha bevezetésre kerülne, akkor lenne egy két oylan ország egyik másik csoport tetjén akinek csak arra az egy dologra lenne gondja hogy soha ne járjon le a vipje és hogy soha ne menjen el szabira.

Megoldás lehet az hogy ha ez a 100k-s korlát eltörlésre kerül?
Feltételezem ez egy 1/A specikfikus probléma. Ha egy nagy ország visszabont azért hogy egy nála 100k-val vagy több pontal kisebb országot beüssön és a "kis" országot így be lehet ütni akkor az talán meg is érdemli hogy vigyék a földjét.

Ha pedig valakinek van pénze több mint 100k- pontot átfokozni hát had üssön

Gyulaword (#79796)
Old 09-18-2007, 21:03
Serg Serg is offline
Member

Activity: 4%

Quote:
hat persze, itt csak nehany kivaltsagosnak szabad megszolalnia. es csak a helyesles az elfogadott lehetoseg.

hat engem nem erdekel, hogy kinek milyen sorszamu az orija, es hogy az a-ban hanyadik helyen van. az itt megbeszelt es ati altal bevezetett szabalyok azonban mindenkire vonatkoznak majd, nemcsak 30-40 orszagra, hanem mind az otszazvalahanyra, akik az a-ban vannak. es az sem franko, hogy az a csoport elen uldogelok eleg gyakran a maguk kepere szeretnek alakitani a jatekot.

azzal en is 1etertek, hogy a nulla hekis utesek nem jok, bar legalabb fogy a penze a top tetejen levoknek, mert a nulla hekis utes nyilvan penzbe kerul a vedekezonek.

szoval en nem a 0 hekis utes ellen szolaltam fel, hanem az utes utani x korig vedtelen allapot miatt.
Nem értem miért védtelen állapot az hogy valakit megtámadsz és nem tudsz elsunnyogni a közeléből???Amúgy a topik témája a magas hekin történő nulla hekis ütések ez pedig téged és életfát se érinti,de éntőlem írhatod a magvas hozzászólásaidat tovább...
Még valami nem a hiénákhoz képest nem változik a körtávod hanem a támadó és a védekező ország közötti

Last edited by Serg; 09-18-2007 at 21:27..
Old 09-18-2007, 22:47
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Serg, a szabály nem az, hogy 100k pontérték-különbségen túl nincs foglalás, hanem az, hogy minden 1k pont különbsége 1%-kal csökkenti a hadi események hatását! (Százalékkal, és nem százalékponttal!) Ez pedig még 200 hekin is tud jelenteni 1 hekit (párbajon, HV-n akár többet is) a foglaláskor, tehát ne mondd nekem, hogy rám nem hat, ha módosításra kerül!
A szabály eltörlése pedig kétség kívül a legegyszerűbb megoldás. Nem a legjobb, csak a legegyszerűbb. Azonban, valami hasonlóra szerintem szükség van, még dolgozom rajta, hogy lenne jó.
Old 09-18-2007, 23:23
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Életfa#2 View Post
Serg, a szabály nem az, hogy 100k pontérték-különbségen túl nincs foglalás, hanem az, hogy minden 1k pont különbsége 1%-kal csökkenti a hadi események hatását! (Százalékkal, és nem százalékponttal!) Ez pedig még 200 hekin is tud jelenteni 1 hekit (párbajon, HV-n akár többet is) a foglaláskor, tehát ne mondd nekem, hogy rám nem hat, ha módosításra kerül!
A szabály eltörlése pedig kétség kívül a legegyszerűbb megoldás. Nem a legjobb, csak a legegyszerűbb. Azonban, valami hasonlóra szerintem szükség van, még dolgozom rajta, hogy lenne jó.
Ez nem igaz, mert csak 1400heki felett jelent valamit is, ott jelent már 1 hektár különbséget az 1k pont kb. Amúgy nem értem miért kell ezen problémáznia 1-2 embernek, hiénák mindig lesznek, az is egy módszer, nem csak élezett hadist lehet játszani a játékban, van akinek nincs akkora pénze. Ráadásul ez a topic nem erről szól, ez egy magas hekin előforduló BUG-ról szól. amikor kitalálták ezt a szabályt nem hiszem hogy gondolkodtak volna azon,hogy hogy fog hatni ez az 1misi körüli orikra és ütéseikre. Én nekem is jobban tetszik az arányos változás

Last edited by Kutyuleee; 09-18-2007 at 23:26..
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules