Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #17  
Old 04-06-2011, 18:26
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Azoknak ajánlom akik nagy ívben elkerülik a fogyókúrás ételeket!

Kolozsvári rakott káposzta

* 1 kg savanyú káposzta
* 1 kg darált sertés lapocka
* 1 bögre rizs (2,5-3 dl)
* 2 db nagy vöröshagyma
* 10-15 dkg füstölt kolbász
* 10-15 dkg füstölt szalonna
* 1 ek fűszerpaprika
* 1 kk öröltbors
* 1 kk örölt kömény
* 5-6 dl tejföl
* füstölt lé vagy csontlé (ha nincs kéznél, kockából is nagyon jó)
* zsír vagy napraforgó olaj
1. A savanyú káposztát gyorsan átmossuk hideg vízben, és pár kanál olajon megdinszteljük (vagy apróra vágott szalonnakocka zsírján).
2. A bögre rizst pici olajon felforrósítjuk, majd ugyanazon bögrével mérve, adunk hozzá két bögre forrásban lévő vizet, beleteszünk egy füstölt kockát, és puhára főzzük.
3. A darált húst az előzőleg megfonnyasztott hagymával együtt gyakran kevergetve puhára pároljuk.
4. Végén fűszerezzük: só, bors kömény, paprika. (A házias íz érdekében egy-két gerezd átnyomott fokhagyma is mehet bele).
5. Ezután már csak össze kell rakni az alapanyagokat rétegesen és megsütni.
6. A kivajazott tepsi aljára kerül egy réteg káposzta (egyharmad), rá egy réteg hús (kb. fele) és a húsra a kolbászkarikák. Végül rásimítjuk a rizst. A rizsre jön a 2. réteg káposzta, jól megtejfelezve! Majd kezdjük előlről a rétegeket. Legfelül káposzta legyen.
7. A maradék tejfellel jól befedjük, és egy kis szalonnakockával, apróra vágott kolbászdarabkákkal megszórjuk.
8. Aláöntjük a maradék füstölt levet, majd forró sütőbe tesszük. 20-25 percig lefedve pároljuk, és fedő nélkül sütjük még 15-20 percet, amíg kicsit megpirul.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kistigris For This Useful Post:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:11.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu