Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb
Register Stats Members List Today's Posts

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Old 05-26-2008, 13:03
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Csonka-Magyarország
Posts: 4,643
Activity: 0%
Longevity: 91%
Default

Mellesleg ma tepsis husi lesz itthon (változatosság kedvéért én készítem..:P)

hozzávalók:
egy nagy tepsi (lehetőleg magas falú, fedhető)
1 kg friss hosszúkaraj (a rövid ide nem jó, mert az elég száraz lesz)
2 kg újkrumpli (a közepes méretű, rózsaszín szemek)
0,2 kg kenyérszalonna
0,5 kg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: só, feketebors, vegeta, fehérbors, bazsalikom, stb...

a kenyérszalonnát vékonyan csíkokra vágjuk, és a csíkokkal kibéleljük a tepsi alját (így nem kell olaj, vagy zsír, és sokka-sokkal finomabb íze lesz)

rá mehet egy réteg krumpli (a krumplit meghámozzuk, és karikára vágjuk, kb 6 milliméter vastagra)

a krumpli tetejét sózzuk, fehérborsozzuk

rá mehet egy réteg hús (1 centis szeletekre vágjuk, és az egyik oldalát sózzuk a másik oldalát sózzuk, és fokhagymázzuk (tört, zúzott, nyomott, vagy vékony (1mm) szeletekre vágott fokhagymát teszünk rá)
a csak sózott felével lefelé befedjük a krumplit.

a húsra jöhet a következő réteg krumpli, alul sózott, felül sózott, és frissen durvára őrölt fekete borsozzuk

a tetejére jöhet a hagyma, amit karikára vágunk, fehérborsozunk, és vegetával megszórunk.

az egész mehet be a sügőbe, 2 percig maximális lángon fedővel, aztán még 18 percet kis lángon fedővel (így a hagyma, hús levet enged, és az egész átpárolódik, megfő egy kicsit)
aztán sütő kinyit, fedő gyorsan levesz, kaja vissza a sütőbe, sőtű gyorsan becsuk

és még kb 1 óra kell neki, szépen átsül az egész, szép színe lesz, és az ízek összeérnek.

(Természetesen sütés közben 1x 2x nézzünk rá, hiszen minden sütő kicsit más, nehogy valakinél elégjen 1 óra alatt, vagy éppen nyers maradjon!! Szóval inkább azt mondom, mindenki a saját sütőjéhez mérten süsse meg szépre az egészet!!)

utóízesítés nem szükséges, tálalás utána rögtön fogyasztható, nem kekll sózni, a kecsöpöt meg ilyeneket meg már most el lehet felejteni. az étel kész van, és tuti siker.
__________________
ஜ۩۞۩ஜ 
~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~
ஜ۩۞۩ஜ 
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
Sponsored Links
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Túra topic Ati Túrák 341 05-23-2011 08:21
Wand topic. Topic Wandnak és azoknak akik szeretik őt :) Gyula Chat 492 11-12-2009 18:54
Notebook/laptop topic Lyra PC (hardver, szoftver, játékok stb.) 340 03-11-2008 11:30
meg egy elfes topic exair Stratégia & Tippek 72 10-05-2007 17:29


All times are GMT +1. The time now is 12:44.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu