|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

09-18-2007, 20:45
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Na csináltam szőlős rétest... Állati érdekes, mert ugye az almáshoz meg túróshoz van szokva az ember, meg talán a riszeshez...
De ennek ellenére állati finom volt  Mindenkinek ajánlom 
|

09-18-2007, 20:58
|
 |
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Császááááááár morzsaaaaaaaa  nyamiiii
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|

09-18-2007, 21:03
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Egyetértünk. 
|

11-07-2007, 10:50
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Mintha a hódosok nem szeretnének enni. Minden kaja topik becsődölt.
Mindegy.
Én szeretek enni! 
|

11-07-2007, 10:51
|
Senior Member
|
|
|
|
Karácsonyfa-függelék (80 db)
Tészta: 250 g liszt, 125 g porcukor, 1/2 citrom lereszelt héja, 1 tojás, 150 g hideg vaj
Díszítés: 125 g porcukor, 2-3 ek. citromlé, rum vagy málnaszirup, tetszés szerint apró színes cukorgyöngyök, durva kristálycukor, vagdalt pörkölt mandula vagy színes tortadara, vágott dió
Elkészítés: Halmozzuk a lisztet a porcukorral és a citromhéjjal együtt a gyúródeszkára. Helyezzük a közepébe a tojást, majd rakjuk körül a kis darabokra vágott zsiradékkal. Az egészet dolgozzuk el egy nagy késsel, majd kézzel gyúrjuk össze kemény tésztává. Utána göngyöljük fóliába, és legalább 1 órára rakjuk hideg helyre. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gáznál 3-as fokozat). A sütőlemezt zsírozzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra.
Szaggassunk ki tetszés szerinti formákat (pl. : angyal, csillag, szív, karácsonyfa, harang, stb. ) és rakjuk a sütőlemezre. A sütőben (közepes lángon) kb. 10 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz. Utána a süteményeket tegyük tésztarácsra és hagyjuk jól kihűlni.
A bevonathoz keverjük ki a porcukrot a citromlével, a rummal vagy a málnasziruppal jó sűrűre. Utána kenjük be vele a tésztácskákat, és hagyjuk, hogy a bevonat kissé megszáradjon. Ezt követően tetszés szerint díszíthetjük apró színes, cukor gyöngyökkel, durva kristálycukorral, vagdalt pörkölt mandulával vagy színes tortadarával, vágott dióval.
A bevonat legyen elég sűrű, mert különben a díszítések nem emelkednek ki, vagy a színes cukorgyöngyök szétfolynak rajta. Túl kemény se legyen, mert akkor meg nem szilárdul meg rajta a díszítés. A legjobb, ha egyszerre kb. 10 sütemény bevonatát készítjük el, mert mire ezekkel végeztünk, addigra az első sütemények megszáradnak annyira, hogy hozzákezdhetünk a díszítésükhöz.
|

11-07-2007, 11:02
|
Senior Member
|
|
|
|
HAMIS RÉTES!
* 14 db pici palacsinta
* vaj a forma kikenéséhez és a tetejére
* cukros mák egy pici tejszínnel kikeverve (ne túl folyósra!)
* 25 deka cukros vaníliás túró + 2 tojássárgája
* 1 csésze meggy + kevéske meggylé + cukor
* 1 tk. keményítöpor a sürítéshez
A meggy levét cukorral felforralom. Hideg meggylével simára keverem a keményítöt és besürítem vele a levet. A meggyszemeket csak átforrósítom benne. Nagyon sürünek és krémesnek kell lennie!
A cukrozott mákot kevés tejszínnel simára keverem.
A túrót 2 tojássárgájával és vaníliás cukorral elkeverem.
Egy darab folpackot a munkalapra terítek, erre 3 db palacsintát fektetek, úgy, hogy fedjék egymást egy kicsit. A közepére terítem a mákot egy vastag csíkban egyenletesen. A fólia segítségével feltekerem a palacsintát, mint a rétest.
A túrót és a meggyet ugyanígy beletöltöm 3-3 palacsintába.
Egy özgerinc formát kivajazok és 5 db palacsintával kibélelem. A palacsinták fedjék egymást, és a széleken lógjanak túl.
Most ügyesen a formába görgetem a kész palacsintarudakat egymás után. Rájuk hajtom a túllógó széleket. Vajdarabkákat teszek a tetejére, és 200 fokra elömelegített sütöben 20 percig sütöm.
Langyosra hütve, porcukorral leszórva igen finom 
|

11-07-2007, 11:05
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Tempura.
A Japcsik előételként fogyasztják.
Az elkészítés 2 részből áll, szósz és amit beleteszel. A szósszal kezdjük, mert az könnyebb melegen tartani, mint az elhűlt tepurát felmelegíteni.
Kell hozzá pár gerezd foghagyma amit lereszelünk, 2 gyömbérgyökér szintén reszelve, 1-2 ek. szezámmag, 1/5 ek. liszt, 1 merőkanál húsleves és ugyanennyi víz, valamint szójaszósz ( lehetőleg Kikoman).
Kevés olajon a szezámmagot pirítani kezdjük, amint kicsit megpirult (ne legyen zsemle színű de világos se maradjon), rászórjuk a gyömbért és a foghagymát, rögtön rászórhatjuk a lisztet, 1-2 kavarás és mehet rá a víz és a húsleves, fontos hogy a foghagyma nehogy túlpiruljon. Mehet ár 6-10 ek. szójaszósz. 10 percig lassú tűzön főzzük, és tartsuk melegen.
A tempura már kicsit munkaigényesebb lesz Itt eléggé szabadon választható, hogy miből készítjük. Felhasználható hozzá garnélarák, tintahal, cukkini, burgonya, édesburgonya, yam. Én személyszerint, ha nekiállok mindenből veszek egy kicsit. Garnélából lehetőleg közepes vagy nagyot válasszunk, mert nincs jó íze a picikékkel, meg macerás megpucolni, itt kihangsúlyoznám, hogy ne előfőzöttet vegyünk, fagyasztópultokban fej nélkül lábak nélkül lehet kapni. A páncéljától megszabadítjuk úgy, hogy csak a farka és egy pici ami tartja az egészet maradjon. A tintahalat és a zöldségeket kb. 3-6 mm es karikákra vágjuk. Nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk az egészet.3-4 tojást felverünk és egy szűk keresztmetszetű edénybe öntjük, sót és szódabikarbónát keverünk bele. Összekeverjük kb. ugyanannyi jeges vízzel. Lábosban kb. 3-4 ujjnyi olajat felhevítünk. És most jön a trükkös rész, a hozzávalókat lisztben megforgatjuk, és a tojásos víz tetejére 2 ek. lisztet szórunk kicsit elkeverjük a tetején de csak lazán ne csomómentesre. Ebbe mártogatjuk a rákot és a többit amit azonnal az olajba teszünk. Ha már fogy a liszt a tojás tetejéről, akkor újra teszünk rá pár kanállal laza keverés és folytatjuk a mártogatást. Ha ügyesek vagyunk, a panír felhabosodik és ropogósra sül. Amikor kb. zsemleszínűre sül kivesszük. Mindég csak annyit mártogatunk, ami elfér a lábosban, mert nagyon fontos hogy a tojásba mártás után azonnal az olajba kerüljön!
Miután elkészültünk a szószba mártogatva fogyasztjuk.
UI: Ha érdekelnek titeket, más országok receptjei jelezzétek, mert tudok egy párat.
Last edited by szajonara; 11-07-2007 at 11:12..
|

11-07-2007, 11:12
|
Senior Member
|
|
|
|
Mivel épp szezonja van. (Lesz.)
Birsalmasajt:
A birsalmából rendkívül ízletes csemege készíthető, mely megédesítheti a szürke őszi és téli napokat. Az érett birsalmákat alaposan meg kell mosni, héjukról el kell távolítani a szürkés bevonatot. Ezek után negyedeljük és távolítsuk el a magházat. A "kukacos" birseket is nyugodtan felhasználhatjuk, de természetesen a furkált részeket vágjuk ki a húsból.
Forró vízben puhára kell főzni, majd a leszűrt gyümölcsöt össze kell törni (mintha burgonyapürét készítenénk). Az összetört birset addig főzzük, míg kavargatás közben a lábas alját meg nem látjuk. Minden kg tört gyümölcshöz 80 dkg cukrot keverünk és további 10-15 percig kavargatjuk. Ha túl kevés ideig főzzük, fennáll a veszélye, hogy a készítmény idő előtt megpenészesedik a magas víztartalom miatt.
Ha kész, akkor tetszés szerinti formába öntjük, de sietni kell, mert nagyon gyorsan alvad. Ízlés szerint keverhetünk bele diót, mandulát, mogyorót vagy mazsolát. Ha megdermedt, borítsuk ki a formából és száraz, szobahőmérsékletű helyen, időnként forgatva szárítsuk 2-3 hétig. Ha kész, fogyasztásig celofánba csomagolva tároljuk.
|

05-25-2008, 07:08
|
 |
Junior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
az én abszolút favoritom a SOMLÓI GALUSKA!!!a nagyi olyan szinten elsajátította annak különleges receptjét hogy akár egy egész tállal megeszek belőle...az előző pár fogás után:P
mindenkinek ajánlom,de nem a Teszkóst vagy az Ósönöst, mert azok csak utánzatok 200-Ft-ért:P
SOMLÓI 4EVER!
|

05-26-2008, 12:51
|
Senior Member
|
|
|
|
örülnél, ha 200-ért odaadnák. láttam én már ilyen ócska üzletekben vacak somlóit árulni 4-500-ért is. Pföhh.
Csak a házi az igazi, igazi rummal, igazi kandírozott narancshéjydarabokkal, igazi étcsokoládéval, stb...
igen, úgy én is nagyon szeretem. A boltit meg utálom. 2x etem boltit, és soha többé. Inkább nem eszem édességet. De azt biztos nem.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|