Gyors és laza túrógombóc
Hozzávalók:
1 l tej
kb. 20-25 dkg búzadara
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 kg túró
pirított zsemlemorzsa
cukor
fahéj
Elkészítés: A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citromhéjat, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy kézzel gombócokat formázhassunk belőle. Akár előző nap is el lehet készíteni. A zsemlemorzsát olajon vagy vajon megpirítjuk, cukrot, fahéjat keverünk hozzá, és megforgatjuk benne a túrógombócokat. Meleg cukros tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!!
Megjegyzés: a hozzávalók mennyiségét arányosan csökkenthetjük, de sztem elfogy az a "pár" gombóc!
