Thread: Elf mocsár
View Single Post
Old 11-29-2009, 11:49
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Von View Post
A fordulok/nem fordulok problémát talán érdemes egyénileg megközelíteni. Téged mi vinne rá arra, hogy lefordulj? Nyilván minél nagyobb az ori annál inkább semmi, de ha most kizárjuk a nagyon régi, és az újabb, kifejezetten A-s karrierre törőket, és csak azokat vesszük alapul, akik kizárólag a lenti forgásért tartanak A-ban orit, akkor őket mi vinné rá arra, hogy leforduljanak?
Engem pl semmi. Ez a "baj" úgymond. Ha - csak a gondolatkísérlet kedvéért tegyük fel - lefordulnék és 1000 kör alatt kisujjból vissza bírnék jönni top30-ba másik orival, akkor sem fordulnék le, mert minek? Hiszen ha rém egyszerű lenne visszajönni, akkor is annál még sokkal egyszerűbb csak szimplán ott maradni.
Pozitív ösztönzést egyrészt a leforduláshoz nem tudom, hogy lehet-e találni, de mindegy is, mert Ati már mondta (nem tudom hol pontosan), hogy nem fog járni semmilyen nyeremény érte, mert az csalásra ösztönözne.
Ez nemcsak egyéni megközelítés is, hanem személyes is. De ha azt mondod érdemes, én elhiszem.
Nekem volna időnként okom hogy leforduljak. Egyik hogyha A-ból fordulnék, nem 2000 körönként tudnék begyűjteni kék számot, hanem 1000 körönként. Mondjuk új szemek nélkül is forognék, de így persze érdekesebb. A másik, hogy esetenként a szövimet várakozásra kell kérnem. Eddigi esetekben tolerálták, de ha nagyon mehetnékük lenne, meggondolnám hogy levágjam-e az utat és folytassam velük az addigi 1A orival. A harmadik, hogy néha összegyűlik a zsé 2B végére, azt veszni hagyni kár volna. Végül pedig, a vip körök túlságosan fölgyűltek a lenti orik némelyikén, mert A-ban kevesebbet szabizok.
Csak hát ezek az ösztönzők többnyire elenyészők 5-10k heki kidobásával szemben.

Quote:
Originally Posted by Von View Post
Megmondom őszintén, minél több vélemény alapján járjuk körbe a témát, bennem az a meggyőződés alakul ki, hogy minden jó így ahogy van. Lehetne finomítani talán, de csak úgy, ha valaki szívna vele, ezért nem igazán érdemes.
. . .
Darwinizmus rulez. Idővel egyre nehezebb elérni a célokat, de ez valahol természetes.
Pont te mondod, aki oldalakon keresztül azonosította az uralkodó mechanizmust.
Akkor hát szívjon a többség, ha csak a kemény darwinizmus kell, az ezt puhító ökológiai fülkék sokasága, meg az ember sok más tulajdonsága amik ezt a fajt sikeressé tették (eleddig), szükségtelenek!

Reply With Quote