|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
08-12-2006, 17:43
|
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
vissza térve erre a netes +tv-s dologra akkor engesm sokan irigyelhetnek mert ingyé van kb 5000 csatoran müholdas tv. a net meg a helyi netszolgáltatótol szedem ugy hogy még ők se tudnak róla vagyis tudják hogy fogy de nem tudnak elkapni mivel nem láttnak olyan modemem van ami berejti a hálókártya fizikai címét
|
08-12-2006, 17:52
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Tibi22_SKCS
a net meg a helyi netszolgáltatótol szedem ugy hogy még ők se tudnak róla vagyis tudják hogy fogy de nem tudnak elkapni mivel nem láttnak olyan modemem van ami berejti a hálókártya fizikai címét
|
Off: magyarul nincs neted, mert így nem működik.
|
08-12-2006, 18:04
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Off: magyarul nincs neted, mert így nem működik.
|
jah nincs netem ha te mondod akkor én csak valami hiba lehetek itt az éterben
amugy a modemem kapja a netet és nem a hálókártyám WierlestAP és mivel (nem mondom milyen gyártmányu) maga generálja a címét (nincs állandó címe) minden egyes csomagot más néven kér és küld
|
08-12-2006, 18:06
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
jah nincs netem ha te mondod akkor én csak valami hiba lehetek itt az éterben
amugy a modemem kapja a netet és nem a hálókártyám WierlestAP és mivel (nem mondom milyen gyártmányu) maga generálja a címét (nincs állandó címe) minden egyes csomagot más néven kér és küld
|
Ez nagyon off, de ha ennyire nem értesz hozzá, akkor sztem ne dicsekedj vele.
|
08-12-2006, 18:09
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez nagyon off, de ha ennyire nem értesz hozzá, akkor sztem ne dicsekedj vele.
|
ha te mondod tuti! nem tudom hogy ki érthet jobban a Wierleses hálózatokhoz te vagy én..
|
08-12-2006, 18:15
|
Administrator
|
|
|
|
No, átmozgattam külön témába, hogy ne legyen annyira off.
Ha a modemednek nincs ip címe, akkor nem tud netezni, mert nem kap semmi választ. Kb mintha levelet írnál valakinek, és nem adsz meg válaszcímet, így ő nem tud válaszolni.
Ha nincs ip címed, akkor nem netezel, mert az fizikai képtelenség.
Ha van, akkor pedig a szolgáltatód tud rólad.
|
08-12-2006, 20:23
|
|
Member
|
|
|
|
Mivel Wifi a hozzáférésed igy attól lopod a netet aki a körzetedben rendelkezik olyan géppel ami Wifi képes.
Sajnos még elég kevés gép van felvértezve az ilyen lopások ellen de már terjedőben van.
A Te netezésedet az a szomszéd fizeti akitől lopsz.
Evvel én nem dicsekednék a helyedben mert ez már bűncselekmény.
|
08-12-2006, 20:31
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Békés
Mivel Wifi a hozzáférésed igy attól lopod a netet aki a körzetedben rendelkezik olyan géppel ami Wifi képes.
Sajnos még elég kevés gép van felvértezve az ilyen lopások ellen de már terjedőben van.
A Te netezésedet az a szomszéd fizeti akitől lopsz.
Evvel én nem dicsekednék a helyedben mert ez már bűncselekmény.
|
Ráadásul a wifi kártya mac címe ettől még a routeren simán látszik. Nem mintha azt nem lehetne átírni. No de lehet jelszóval védeni a kapcsolatot, lehet csak megadott mac címekről engedélyezni a kapcsolódást, úgyhogy a szolgáltató ilyen esetben (nevezzük simán csak "szomszéd"nak ) nem "nem tud elkapni", hanem rosszul állította be a routerét.
Ettől nem az az ügyes, aki így lopja a netet, max szerencséje van. Csak ki ne fogyjon ez a szerencse, mielőtt a rendőrség odaér.
|
08-12-2006, 22:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
ha te mondod tuti! nem tudom hogy ki érthet jobban a Wierleses hálózatokhoz te vagy én..
|
Te biztosan értesz hozzá, hiszen le is tudod írni helyesen magát a szót.
08-12-2006, 22:19
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ráadásul a wifi kártya mac címe ettől még a routeren simán látszik. Nem mintha azt nem lehetne átírni. No de lehet jelszóval védeni a kapcsolatot, lehet csak megadott mac címekről engedélyezni a kapcsolódást, úgyhogy a szolgáltató ilyen esetben (nevezzük simán csak "szomszéd"nak ) nem "nem tud elkapni", hanem rosszul állította be a routerét.
Ettől nem az az ügyes, aki így lopja a netet, max szerencséje van. Csak ki ne fogyjon ez a szerencse, mielőtt a rendőrség odaér.
|
Több helyen használják már ezt a rendszert.
Hisz 1 házba bekötik a netet. Aztán megveszik az adót,vevőt
felszerelik a ház tetejére a sugárzót és akkor néhány szomszéd akivel megbeszéli fogják a lejet. S így ha pl havi 10ezeret fizet az akinek bevan kötve a net akkor elosztják pl 5 felé ha 5en használják. s így fejenként fizetnek 2000ft-ot.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|