Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Netezés ip cím nélkül (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=730)

Tibi22_SKCS 08-12-2006 16:43

vissza térve erre a netes +tv-s dologra akkor engesm sokan irigyelhetnek :) mert ingyé van kb 5000 csatoran müholdas tv. a net meg a helyi netszolgáltatótol szedem ugy hogy még ők se tudnak róla vagyis tudják hogy fogy de nem tudnak elkapni :) mivel nem láttnak olyan modemem van ami berejti a hálókártya fizikai címét :)

Ati 08-12-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 28411)
a net meg a helyi netszolgáltatótol szedem ugy hogy még ők se tudnak róla vagyis tudják hogy fogy de nem tudnak elkapni :) mivel nem láttnak olyan modemem van ami berejti a hálókártya fizikai címét :)

Off: magyarul nincs neted, mert így nem működik. ;)

Tibi22_SKCS 08-12-2006 17:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28412)
Off: magyarul nincs neted, mert így nem működik. ;)

jah nincs netem ha te mondod akkor én csak valami hiba lehetek itt az éterben :D
amugy a modemem kapja a netet és nem a hálókártyám WierlestAP és mivel (nem mondom milyen gyártmányu) maga generálja a címét (nincs állandó címe) minden egyes csomagot más néven kér és küld

Ati 08-12-2006 17:06

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 28415)
jah nincs netem ha te mondod akkor én csak valami hiba lehetek itt az éterben :D
amugy a modemem kapja a netet és nem a hálókártyám WierlestAP és mivel (nem mondom milyen gyártmányu) maga generálja a címét (nincs állandó címe) minden egyes csomagot más néven kér és küld

Ez nagyon off, de ha ennyire nem értesz hozzá, akkor sztem ne dicsekedj vele. ;)

Tibi22_SKCS 08-12-2006 17:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28416)
Ez nagyon off, de ha ennyire nem értesz hozzá, akkor sztem ne dicsekedj vele. ;)

ha te mondod tuti! nem tudom hogy ki érthet jobban a Wierleses hálózatokhoz te vagy én.. ;)

Ati 08-12-2006 17:15

No, átmozgattam külön témába, hogy ne legyen annyira off. :)

Ha a modemednek nincs ip címe, akkor nem tud netezni, mert nem kap semmi választ. Kb mintha levelet írnál valakinek, és nem adsz meg válaszcímet, így ő nem tud válaszolni.

Ha nincs ip címed, akkor nem netezel, mert az fizikai képtelenség.

Ha van, akkor pedig a szolgáltatód tud rólad.

Békés 08-12-2006 19:23

Mivel Wifi a hozzáférésed igy attól lopod a netet aki a körzetedben rendelkezik olyan géppel ami Wifi képes.
Sajnos még elég kevés gép van felvértezve az ilyen lopások ellen de már terjedőben van.
A Te netezésedet az a szomszéd fizeti akitől lopsz.
Evvel én nem dicsekednék a helyedben mert ez már bűncselekmény.

Ati 08-12-2006 19:31

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 28436)
Mivel Wifi a hozzáférésed igy attól lopod a netet aki a körzetedben rendelkezik olyan géppel ami Wifi képes.
Sajnos még elég kevés gép van felvértezve az ilyen lopások ellen de már terjedőben van.
A Te netezésedet az a szomszéd fizeti akitől lopsz.
Evvel én nem dicsekednék a helyedben mert ez már bűncselekmény.

Ráadásul a wifi kártya mac címe ettől még a routeren simán látszik. Nem mintha azt nem lehetne átírni. No de lehet jelszóval védeni a kapcsolatot, lehet csak megadott mac címekről engedélyezni a kapcsolódást, úgyhogy a szolgáltató ilyen esetben (nevezzük simán csak "szomszéd"nak :D) nem "nem tud elkapni", hanem rosszul állította be a routerét.

Ettől nem az az ügyes, aki így lopja a netet, max szerencséje van. Csak ki ne fogyjon ez a szerencse, mielőtt a rendőrség odaér. ;)

Csokibácsi 08-12-2006 21:10

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 28417)
ha te mondod tuti! nem tudom hogy ki érthet jobban a Wierleses hálózatokhoz te vagy én.. ;)

Te biztosan értesz hozzá, hiszen le is tudod írni helyesen magát a szót.

penge555 08-12-2006 21:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28441)
Ráadásul a wifi kártya mac címe ettől még a routeren simán látszik. Nem mintha azt nem lehetne átírni. No de lehet jelszóval védeni a kapcsolatot, lehet csak megadott mac címekről engedélyezni a kapcsolódást, úgyhogy a szolgáltató ilyen esetben (nevezzük simán csak "szomszéd"nak :D) nem "nem tud elkapni", hanem rosszul állította be a routerét.

Ettől nem az az ügyes, aki így lopja a netet, max szerencséje van. Csak ki ne fogyjon ez a szerencse, mielőtt a rendőrség odaér. ;)

Több helyen használják már ezt a rendszert.
Hisz 1 házba bekötik a netet. Aztán megveszik az adót,vevőt
felszerelik a ház tetejére a sugárzót és akkor néhány szomszéd akivel megbeszéli fogják a lejet. S így ha pl havi 10ezeret fizet az akinek bevan kötve a net akkor elosztják pl 5 felé ha 5en használják. s így fejenként fizetnek 2000ft-ot.

All times are GMT +1. The time now is 22:34.