|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
10-26-2015, 18:37
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Torlódás.
Igaz, hogy még kis létszámot érint, de érdemes lenne vele foglalkozni. Úgyis mire lenne belőle valami, az X hónap (év?).
A torlódás alatt arra gondolok, hogy egyre több az olyan szövetség, ahol egy vagy több tagnak is a csoport első helye kell a továbblépéshez. Mivel ez értelemszerűen csak 1 országnak adott, ezért jelenleg a szövetségek feltolják azt a tagot, akinek szüksége van rá, esetleg alá a többit és várják, hogy leketyegjen. Általában az első hely régi szabisok felett található, így nem mindig normális országfelépítéssel kell oda érni. Azok a szövetségek, ahol vannak olyan tagok általában türelemmel megvárják, míg az előttük lévő ellép.
Persze lehetne erre írni, üssék ki aki bement elsőnek és menjenek a helyére. De aki egy kicsit is átgondolja, azt tudja, nem elég bemenni elsőnek, azt 2 hétig meg is kell tartani állandó jelleggel. Így egyre több szövetség kényszerül várakozásra, csupán a topkör miatt. L-ben, ami egy 4-es szint ez jelenleg 3 szövetséget is érint(ene).
A topic célja, hogy kinek mi a véleménye erről? Kérem, hogy az "én is megcsináltam, csinálja meg más is" (egyébként én is megcsináltam többször is ) vagy "azért akarsz változást, mert téged is érint" (ami igaz is) hozzászólások illetve a felém érzett ellenszenvet mellőzzétek...
Nekem lenne pár ötletem egyébként:
1. Ne csak szövetségen belül menjen a topkör az első helyen + alatta, hanem ha idegen ország áll alattam vagy én alatta, akkor is. Szal, ha én 10 szemmel első vagyok, a második szintén 10-es, de nincs velem, neki is menjen a köre. Ez akkor lenne érvényben, ha 1. helyre szükséges ország állna elől és így tovább lefelé.
2. B-ben lehetne egy A-hoz hasonló könnyítés a leforduláshoz (fél szemért), viszont ehhez nem kellene a top1 köre, csak az összes többi feltétel.
3. Ez egy olyan Joker gomb lenne. Évente (opcionális) egyszer lehetne úgy is fellépni (lefordulni) egy csoportból, hogy nincs meg a topkör, de a többi feltétel megvan. Ez csak a top1 igényű (de bővíthető) országoknak lenne elérhető. Az évente (vagy akármennyi) időt mindig a lehetőség felhasználásától mérné a játék, nem naptári évről lenne szó. 8.760 kör egy év, szóval már ez sem lenne azért olyan gyakori elhasználás. Ez bármelyik csoportban elhasználható lenne, ahol szükséges a top1 hely a lépéshez.
4. A fellépések topkörének könnyítése (megbeszélés alapján) nem csak top1 igényű országoknak.
Nektek (főleg, akit érint) mi a véleményetek?
Köszönöm!
|
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|
10-26-2015, 19:24
|
Junior Member
|
|
Longevity: 79%
|
|
Teljesen igazad van, jó ötlet amit írtál, csak támogatni tudom, esetleg azzal kiegészíteni, hogy ne számítson bele szabis ország a top 1. helybe, hiszen azok általában a meglépett sereg miatt vannak magas pontszámon, és valóban csak irreális építésű országokkal lehet megelőzni őket.
|
10-26-2015, 19:36
|
Administrator
|
|
Activity: 7%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Tanuló
Teljesen igazad van, jó ötlet amit írtál, csak támogatni tudom, esetleg azzal kiegészíteni, hogy ne számítson bele szabis ország a top 1. helybe, hiszen azok általában a meglépett sereg miatt vannak magas pontszámon, és valóban csak irreális építésű országokkal lehet megelőzni őket.
|
Az el nem férő lakosság top1 szabadságos ország esetén elhagyja az országot, ezért az általad felvázolt helyzet nem áll fenn huzamosabb ideig, és a szabadságon lévő top1 ország megelőzése ebből adódóan nem kíván speciális felépítésű országot.
|
10-26-2015, 19:41
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Tanuló
|
Szerencsére ezeket az országokat meg lehet előzni, az alap probléma nem ezzel van, hanem amit a nyitóban leírtam.
OFF
Látom, Ati észrevetted, hogy nem ugyanaz a két topic, ezért visszamozgattad külön.
ON
|
10-26-2015, 21:31
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 67%
|
|
Gyanítom ebből nem lesz semmi mivel az egész rendszernek az a lényege, hogy ha már 10x-es előnyre tettél szert akkor nehezebb legyen szintet lépni és több feltételnek kell megfelelj.
Ha Ati ehhez hozzányúlna akkor ez az egész borulna..
Szerintem... Egyébként engem is idegesít ez a várakozás mivel az említett 4. szinten pont érintett vagyok az egyik szövivel ez ügyben, de ettől függetlenül szerintem nem mindennapos hogy ennyire fel torlódnak az első helyre vágyók..
B-ről meg ne beszéljünk, mert ott már alapból nincs játék 80k érték felett tehát 2 hét ide vagy oda szerintem már elhanyagolható..
|
10-26-2015, 21:50
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Bomi
Gyanítom ebből nem lesz semmi mivel az egész rendszernek az a lényege, hogy ha már 10x-es előnyre tettél szert akkor nehezebb legyen szintet lépni és több feltételnek kell megfelelj.
Ha Ati ehhez hozzányúlna akkor ez az egész borulna..
Szerintem... Egyébként engem is idegesít ez a várakozás mivel az említett 4. szinten pont érintett vagyok az egyik szövivel ez ügyben, de ettől függetlenül szerintem nem mindennapos hogy ennyire fel torlódnak az első helyre vágyók..
B-ről meg ne beszéljünk, mert ott már alapból nincs játék 80k érték felett tehát 2 hét ide vagy oda szerintem már elhanyagolható..
|
No igen, de ha esetleg várnod kell B-ben 3-4 szövire, akkor máris többszöröződik. Értem én, hogy ne lehessen csak úgy pörögni a szinteken, de azért ami sok, az sok(k). Ilyen kis létszám mellett azért jól jönne bármilyen kis segítség is, mint pl. amiket felvetettem, mint lehetőségek.
Pl. az 1. és 2. pont B-re.
|
10-27-2015, 00:33
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Úgy gondolom azzal, hogy a veteránok megmaradtak, míg az új játékosok elfogytak, kialakult egy olyan helyzet, amire korábbam senki nem számított.
Sok ötös csoportban már 200 hekin ketyeg a top, a játékoshiány miatt csak a régi ismerősök játszanak bizonyos helyeken, akik nem mellesleg mind sokszemesekké váltak, így már nem is fedezőverseny, hanem türelmi harc alakult ki a magasszemes top helyekért.
Régebben még azt mondtam volna, hogy a párbeszéd felesleges ebben a témában, mára azt mondom a probléma ennél összetettebb.
Nyilván nyitni kéne neki egy külön topicot, már ha nem csak engem zavar a jelen helyzet, lehet majd azt is megteszem. Mindenesetre el lehetne azon gondolkozni, hogy az 1/A csoporthoz hasonlóan ne feltétlenül csoporthoz viszonyított %-ban legyen mérve a teljesítmény, hanem elért hekiben (avagy másban), személyiségek számától függően növelve a követelményeket persze.
Visszatérve a nyitó hsz-re, egyik javallatot sem támogatnám. Szerintem kollektíven kellene a csoportrendszeren változtatni.
|
10-27-2015, 11:08
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
Szerintem kollektíven kellene a csoportrendszeren változtatni.
|
Ez segítené az általam felvetett problémát?
Valami ötlet?
|
10-27-2015, 11:23
|
Administrator
|
|
Activity: 7%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pool
Ez segítené az általam felvetett problémát?
Valami ötlet?
|
Ha jól értem Tsobi felvetését, akkor arra gondolt, hogy az 1/A-hoz hasonlóan ne az legyen a feltétel, hogy top1, vagy top1%, hanem például az, hogy 900 hektár, amit mindannyian egyszerre teljesíteni tudtok.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
10-27-2015, 12:51
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 67%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha jól értem Tsobi felvetését, akkor arra gondolt, hogy az 1/A-hoz hasonlóan ne az legyen a feltétel, hogy top1, vagy top1%, hanem például az, hogy 900 hektár, amit mindannyian egyszerre teljesíteni tudtok.
|
Ez elsőre jónak tűnik viszont akkor, hogy lesz kompenzálva az előny amit 10+ szemmel elérnek a játékosok ?
Eddig ugye ha ekkora előnyre tudtak szert tenni (Természetesen kiérdemelten, mert ennyiszer körbe kellet menniük) akkor a nehezítés az volt, hogy X%-ot kell teljesíteni a csoportban vagy top első hely.
Nem tartom ezt rossz ötletnek de akkor mi lesz az ellensúlyozása ?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|