|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
07-11-2007, 13:58
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
25.02. Második napi teendők
Mit tegyek második nap?
|
07-12-2007, 18:22
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
A második napon célszerű folytatni az építkezést, és minnél több üres területet beépíteni. Érdemes felhúzni a még esetleg üres lelőhelyeket. Az azonosítás után már piacozni is lehet, így ha a drágakőböl szert tettél egy kis bevételre, akkor vásárolhatsz még nyersanyagot, hogy még több épületet tudjál felhúzni.
Érdemes építeni barakkot, legyen kb 20, ha még nincs bankod, akkor építhetsz, kb 5-öt. A fontos épületekből (barakk, templom, kocsma) kezdéskor nem kell túl sok, csak anyi, ami pár napi képzésnek elég.
Ezek után a sok üres területből minnél többet célszerű könyvtárnak beépíteni, hogy el tudj kezdeni mihamarabb tekercset írni, mert a kezdeti 2 könyvtárral rengeteg ideig tart, amíg a tekiket feltöltöd. 20 könyvtárral már elég hatékonyan lehet a tekiket írni. (ha több van az csak még jobb ) Érdemes kezdéskor a lakáshelyzeti tekercseket megírni, és csak utánna a többit. Ha hulla vagy attól még kezdéskor építhetsz könyvtárat, legfeljebb később eladod a tekiket.
Tanyát még nem kell építeni, mert ilyenkor általában nagy a túltermelés, és ha a gabona ára magas, akkor el is adhatod, hogy szert tegyél egy kis plusz bevételre.
Ha hulla vagy akkor sem muszály még lebontani a tanyákat, mert ha a piacon magas a gabona ára, akkor szép kis bevételre tehetsz szert a kezdeti napokban.
Házat sem kell építeni mert általában ilyenkor még van szabad hely a lakosok számára, és később, a megírt lakáshelyzeti tekercsek által is növelheted a férőhelyet.
Ha eddig még nem kezdtél el katonákat képezni, akkor most már gyugodtan elkezdheted.
FONTOS: Ilyenkor nem szabad felfedezni! Ha felfedezel, akkor növeled országod értékét, és minnél feljebb kerülsz a pontlistán, általában annál erősebb ellenfelekkel találkozol.
Last edited by otto500; 07-12-2007 at 18:25..
|
07-13-2007, 11:24
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
igazából a második nap vége megegyezik a harmadik nappal, csak az eleje tér el tőle. ezért csak a 36. körig írom le a teendőket, a további 12 körben azt kell tenni mint a 48-72. körökben...
25-27.kv: ezekben a körökben nagy eséllyel el fogod adni a gabonádat, ami minimum 600.000. arany bevételt jelent, de lehet akár 2.4 millió arany is. Amint ez a pénz megvan az összes tekercset, amit lehet megírjuk, az összes katonát íjásszá képezzük, amíg a fegyver engedi, a többit varázslóvá. Ha a fegyver sokba kerül, akkor felhúzhatunk még egy-két kovácsműhelyt, és az összes lelőhelyet is, amikre előző nap nem futotta nyersanyagból és pénzből. Ezek után figyeljünk rá, hogy mindig mikor tele a raktár akkor eladjuk a gabonát. Az első 28 kv után elegendő csak 8-10 körönte belépni. ha marad pénzünk osszunk egy keveset 25.000 aranyat, hogy a morál magasan legyen.
36.kv: ami katonát lehet azt beadjuk képzésre, az elkészült katonákat varázslóvá képezzük tovább, a raktárakban lévő fölösleget piacra tesszük, ha lehet tekit írunk, és megkezdjük a maxolthoz hasonló ép. lista kialakítását.
|
07-13-2007, 13:09
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Megnéztem egy 213hektáros anarchs oriban (2885nép)
25K-t ne osszunk, 50-et se, várjuk meg, míg lesz 100K fölös pénzünk
|
07-13-2007, 15:22
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Megnéztem egy 213hektáros anarchs oriban (2885nép)
25K-t ne osszunk, 50-et se, várjuk meg, míg lesz 100K fölös pénzünk
|
valezius, én kipróbáltam többször is, hogy eleinte, az első pár körben 25-50k aranynak is megtudnak örülni. és azért írtam ennyit, mert ha a gabonából 600k jön be, akkor nem fogsz 100k-t elosztani, ha viszont bejön a 2,4 milla oszthatsz. tehát természetesen lehetőségeidhez mérten osztasz pénzt. másrészt örülnek 25k aranynak is
magyarán szólva, ha futja pénzből senki nem oszt 25k-t hanem mindenki 50-100k-t oszt, remélem érted a célzást
|
07-14-2007, 12:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Burning
valezius, én kipróbáltam többször is, hogy eleinte, az első pár körben 25-50k aranynak is megtudnak örülni. és azért írtam ennyit, mert ha a gabonából 600k jön be, akkor nem fogsz 100k-t elosztani, ha viszont bejön a 2,4 milla oszthatsz. tehát természetesen lehetőségeidhez mérten osztasz pénzt. másrészt örülnek 25k aranynak is
magyarán szólva, ha futja pénzből senki nem oszt 25k-t hanem mindenki 50-100k-t oszt, remélem érted a célzást
|
Na nézzük második napra el készül 50-60ház, az legalább 2000-es népesség (a nap folyamán 3-4K-ra duzzad).
Ekkor már teljesen fölösleges 25K-t osztani, úgy gondolom. Pláne ha bejött 600K pénzünk.
Ugyanakkor azt írod, hogy az első pár körben: Ha magas a drágakő ár, akkor lesz elég pénzünk, osszunk 100K-t. Ha alacsony a drágakő ár, akkor inkább ne osszunk pénzt.
Közepes drágakőárral meg még nem találkoztam
|
07-16-2007, 10:46
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Na nézzük második napra el készül 50-60ház, az legalább 2000-es népesség (a nap folyamán 3-4K-ra duzzad).
Ekkor már teljesen fölösleges 25K-t osztani, úgy gondolom. Pláne ha bejött 600K pénzünk.
Ugyanakkor azt írod, hogy az első pár körben: Ha magas a drágakő ár, akkor lesz elég pénzünk, osszunk 100K-t. Ha alacsony a drágakő ár, akkor inkább ne osszunk pénzt.
Közepes drágakőárral meg még nem találkoztam
|
két dolog is van, ami egyértelmű: ha van fölösen még 400k aranyad vagy több, akkor 100k-t osztasz. ha meg nincs sok, akkor osztasz 25-50k-t, mert lehet, hogy nem is indul meg felfelé 3 nyíllal, de jobb mintha nem osztanál semmit.
a másik meg az, hogy második napra nem jön össze 3-4k ember, mert nem vándorolnak be ennyien... 3. nap reggel, délben már megvan.
|
07-16-2007, 15:01
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
két dolog is van, ami egyértelmű: ha van fölösen még 400k aranyad vagy több, akkor 100k-t osztasz. ha meg nincs sok, akkor osztasz 25-50k-t, mert lehet, hogy nem is indul meg felfelé 3 nyíllal, de jobb mintha nem osztanál semmit.
a másik meg az, hogy második napra nem jön össze 3-4k ember, mert nem vándorolnak be ennyien... 3. nap reggel, délben már megvan.
|
Kiszámoltam, összejön
Ha csak 25-50K-m van azt nem osztanám szét, mert alig segít, inkább megvárnám, hogy 100K-m legyen.
|
07-18-2007, 11:12
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Kiszámoltam, összejön
Ha csak 25-50K-m van azt nem osztanám szét, mert alig segít, inkább megvárnám, hogy 100K-m legyen.
|
nekem nem jött össze csak 3. nap reggel (1 hete volt 3 napos az orim kb, tehát emlékszem rá...), de nem ez a lényeg. igazából, nem is érdekel, hogy 25k-t vagy 100k-t írunk oda, az a lényeg, hogy a kezdők tudják, hogy pénzt kell osztani. azt mindenki eldönti maga, hogy a meglévő pénzéből mennyit oszt...
|
07-18-2007, 11:16
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
nekem nem jött össze csak 3. nap reggel (1 hete volt 3 napos az orim kb, tehát emlékszem rá...), de nem ez a lényeg. igazából, nem is érdekel, hogy 25k-t vagy 100k-t írunk oda, az a lényeg, hogy a kezdők tudják, hogy pénzt kell osztani. azt mindenki eldönti maga, hogy a meglévő pénzéből mennyit oszt...
|
Én azt tanácsolom minden kezdőnek, hogy amíg nincs 100K-ja, amit szétosszon, addig egyáltalán ne osszon pénzt, mert olyan kicsi a hatása, hogy meg se éri.
Aztán vagy megfogadja a tanácsot vagy nem
De azért itt az ideje, hogy eláruljuk miért is jó pénzt osztani:
Alapesetben a bevándorlás 2,5%, 90%-os morál felett 4,5%, ha jól emlékszem.
70-es morál alatt elkezd csökkenni a katonai morál is.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|