Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-23-2008, 19:45
Dus Dus is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Druida View Post
érdekesek lettek a számolási eredményeim. elf: 15% barakk és torony, 10000hekin, 1300000 védőerő védelem nélkül.
hulla: 60% barakk (ez egy abszolut nem kiélezett hulla, dehát az elf sem az ) íjakkal kb 2millio védőerő. ha 120% bónuszt nézünk.
amúgy ne haragudj Smooth, hogy csúnyán beszéltem veled, csak egyszerűen figyelmetlen voltam. azthittem sokkal rosszabb lenne az elf mint a hulla, de ahogy látjátok a hulla jobb is vmivel.
Már javítva lett 10%, 30%, 50%, 70%, 90%-ra, és ugye az elfnek legyen fent a varija...
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-23-2008, 19:50
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Druida View Post
érdekesek lettek a számolási eredményeim. elf: 15% barakk és torony, 10000hekin, 1300000 védőerő védelem nélkül.
hulla: 60% barakk (ez egy abszolut nem kiélezett hulla, dehát az elf sem az ) íjakkal kb 2millio védőerő. ha 120% bónuszt nézünk.
amúgy ne haragudj Smooth, hogy csúnyán beszéltem veled, csak egyszerűen figyelmetlen voltam. azthittem sokkal rosszabb lenne az elf mint a hulla, de ahogy látjátok a hulla jobb is vmivel.
Elf védőerő ugye:
íj száma*14 (mindegyik toronyban van)*1.3(faji védelem bónusz)*1.4(tekercsek)*1.3(védelem varázslat)*1.3(toronybónusz), ami 10,000 hekin 15% toronyíjal= 3 358 773

Hulla védőerő lenne:
elitek száma*5*1,9(általam javasolt bónusz), ami 10 000 hekin 70% barakkal (!):
1 400 000

Mégha úgy számolok, mint Te, íjakkal (ami ugya alapból butaság, hogy 70% íjat tart csak), akkor is csak 1 680 000 a védőérték...

Úgyhogy Druida, nem tudom, Te mit számoltál
De tény, tényleg érdekesek lettek a számolásaid

Last edited by Dus; 05-23-2008 at 19:52..
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 20:15
Druida Druida is offline
Member

Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Elf védőerő ugye:
íj száma*14 (mindegyik toronyban van)*1.3(faji védelem bónusz)*1.4(tekercsek)*1.3(védelem varázslat)*1.3(toronybónusz), ami 10,000 hekin 15% toronyíjal= 3 358 773

Hulla védőerő lenne:
elitek száma*5*1,9(általam javasolt bónusz), ami 10 000 hekin 70% barakkal (!):
1 400 000

Mégha úgy számolok, mint Te, íjakkal (ami ugya alapból butaság, hogy 70% íjat tart csak), akkor is csak 1 680 000 a védőérték...

Úgyhogy Druida, nem tudom, Te mit számoltál
De tény, tényleg érdekesek lettek a számolásaid

jóvanna, este van
komolan gőzöm sincs hol számoltam el.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 20:30
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Druida! Ez nem való semmire. Mint látszott te sem vagy tökéletes te is elszámoltál, úgyh asszem nincs jogod ahhoz, hogy így beszélj egy kultúrált fórumon! Hagyjuk már ezt kívül! Ugyanaz a célotok, erősíteni a hullán. Akkor pedig együtt kell működni, nem egymást szapulni! Uff!

OFF. 700. hozzászólás!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 20:49
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Druida! Ez nem való semmire. Mint látszott te sem vagy tökéletes te is elszámoltál, úgyh asszem nincs jogod ahhoz, hogy így beszélj egy kultúrált fórumon! Hagyjuk már ezt kívül! Ugyanaz a célotok, erősíteni a hullán. Akkor pedig együtt kell működni, nem egymást szapulni! Uff!

OFF. 700. hozzászólás!
először is gratsza. másodszor, igen tudom, hogy elszámoltam, de nem teljesen én hibáztam, hanem a progi
amúgymeg nagyon meg is lepődtem amikor kijött, és kb annyira saccoltam mint amennyi Dusnak jött ki. sorry az elszámolásért, és egyébként bocsánatot is kértem tőle, mert tudom, hogy nem volt szép amit mondtam.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 20:59
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
az enyem sokkal light-osabb volt, es xeper meg ezt is kifogasolta.

(es van 1 olyan sejtesem hogy erre a tripla bonuszra ati sohasem adna a bele1ezeset.)
Ebben tévedsz Xepi nevetségesen kevésnek találta, a te javaslatod szerinti hulla támadóerőt, ha jól olvasom a sorait, a végében meg remélem tévedsz

Quote:
Originally Posted by tulip View Post
Már többször leirtam, de úgy látszik, ismétléssel nyomatékosítanom kell az érvemet, hogy hullával könnyű játszani és ezért nem fer túlságosan megerősíteni.
Hát nekem most van hullám mint mondtam, és egyáltalán nem érzem, hogy könnyű lenne vele játszani. mert igenis nem csak abból áll a dolog, hogy ráklikkelek, hogy támadás és helló.
És azt se mondanám, hogy nem igényelne több időt.

Quote:
Originally Posted by Hani View Post
Megpróbáltam a lehetetlent Összegyűjteni az ötleteket

1. Legyen eltörölve a szintenkénti hadbónusz, és a vérszomj varázslat is, cserébe kapjon
(1+terület*0,1/100) haderő bónuszt (mivel bárki gömbözi, így a területét nem tudja eltitkolni)Magyarul kétszáz hekin: 20%-ot kapna (a mostani 30helyett, ez gyengítés, de ott el van vele. 300hekin jutna el 30%-ra. (Olyan mint most, csak támadás mellett védelemre is jár)

2. minden tovabbi szinten +2 ferohely es +5% toli/vari rezisztancia.

3. kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.

4. mivel buta népség és emelett halottak is ezért a katonák képzése/átképzése gyorsabb mint a többi fajé (minden katonai egységet 8 kör alatt képez)

5. az ellene irányuló Minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el.

6. férőhelye szintenként növekszik: a 4. szinten +10% , a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.

7. a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít vagy vesztes csata után nem esik annyit vissza.

8. ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb (legalább 2x-se), mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor az ellene irányuló minden katonai, mágikus és tolvaj akció 50%-al kisebb hatékonyságú, amíg ez az állapot fennáll.

9. A hullától szerzett földet (hulla kivételével) mindenki csak üres hekiként kapja meg.
Mert fertőtleníteni kell a bacis házakat, barakkokat amit persze csak égetéssel lehet elérni. Ha már ingyen föld legalább az épület ne legyen ingyen.

10. A szövetség varázsolhasson rá védelmet, ezáltal az MF-ről szövetségi tagságra váltott hulla nem igazán gyengül. Szövetséges által kölcsönkért hulla védelem pedig fertőzze meg a támadó ellenfelet pestissel, amennyiben a hulla segítség éppen a védőnél tartózkodik.

11. gyújtás elleni rezisztencia *fogalmam sincs hány % nem lelem a hszt-t.

12. ha szövibe lép mardjon meg neki az "mf" búnusz (minden szövitag után +10%)

13. tripla szintenkénti hadibónusz.

Ennyit találtam az utóbbi 10-en valahány oldalaon. Sok számolgatós gyökvonásost nem raktam bele mert egyrészt nem is értettem meg hsznként válltozott is. ha valami fontosat is kihagytam akkor elnézést kérek érte.

Valezius ötletét magam is jónak tartom és most már sikerült is úgy-ahogy megértenem.
Azt értem, hogy a hadbónuszt lineárisan kapja terülhez kötve, csak az nem derült ki számomra belőle, hogy mi van ha kitámad?A bónusz érvényes a támadó és a védekező egységekre, ez oké. De, hulla révén -az esetek többségében- vakon megy full sereggel. Ha van is védelme az annyira elég , hogy egy totál részeg félelf tovalj bandát lepattintson. A korábban említett bónusszal is. Mert gömbözni bárki tudja. Mindenki láthatja hogy mivel és mennyivel megy. Ha a seregei meg kint vannak akkor ami otthon maradt az vélhetően még mindig kevés, a többi fajhoz képest.
1. Igen ez ott bukott meg, hogy 25%barakk+25% torony irdatlan védelmet adna neki. Amit persze ki lehet javítani egy bonyolultabb képlettel, de nekem a maga egyszerűségében tetszett, ezért nem vállalkoztam még rá.

2. Mint mondtam jobb híján ezt támogatom.
Hátránya, hogy bonyolulttá teszi a fajok súgót.

3. ezt természetesen nem önmagában gondoltam, jó kis ötlet volt, egyetlen gondja, hogy tönkreteszi a hód egységességét (bár az már a törpe bánya találásá tönkre van téve )
Úgy gondoltam, hogy a rendszer kiírja, hogy mennyi kedvezményes házat lehet építeni, illetve, hogy ez a szám a következő körben mennyit fog csökkenni.

4. Gyorsabb képzés a törpe előnye, két javaslat volt korábban: a. tudjon 20% katonát képezni egyszerre, b. kapjon 15% extra bevándorlást.
Ennél mindkettő jobb volt.

5. Elvileg már most is kap

6. Többször fölmerült, szerintem korrekt.

7. Ennek nincs értelme, ha magában van azért, ha meg kap bónuszt, akkor annyit kapjon, hogy elég legyen.

8. Ez is tetszett kreatív javaslat

9. Ezt én is úgy érzem, hogy kb mindegy.

10. 12. Abszolút hülyeség. Bocs Gee, de ebbe kétlem, hogy Ati valaha belemenne. A másikat meg már kifejtettem.

11. Rezit nem adnék, a hulla legyen gyengíthető.

13. Ez jó lehet, de számok nélkül

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Másrészt meg nem mindenki olyan mint Te, hogy mindent kiszámol mint valami fantasztikus matematikus!
Számolgasd a saját ötleteidet!
Dus ez rossz hozzáállás, ha van egy javaslatod azt bizony számokkal kell alátámasztani, hogy miért jobb, mint bármi más...
Továbbá azt mondani Smoothra, hogy a hulla fejlesztése ellen van nemcsak nevetséges, hanem még sértő is

Quote:
Originally Posted by tulip View Post
Ok. Most már értem. Na akkor itt van a nézeteltérés oka. Szerintem gond, hogy viszonylag kevés taktikai elem felhasználásával (egy hulla irányítására gondolok), egy komoly odafigyelést, lényegesen több taktikai elem megfelelő ismeretét és felhasználását igénylő országot meg lehet szorongatni, szerintetek ez nem gond. Szerintem aki jobban játszik, annak legyen nagyobb előnye, nem annak, aki hullát választ (függetlenül attól, hogy jól tud-e játszani egyébként mással). Sajnos hullával nem nagyon lehet taktikázni, sem játszani, de hiába is erősítenétek fel a hullát, legfeljebb azt érnétek el vele, hogy játszani ugyan lehet vele, de igazságtalan előnyt kapna a hulla a többi fajjal szemben.
Ismét tévedsz vannak taktikai elemek, amiket fel lehet használni.
Tönkre lehet tenni a hullát, ha nem figyelenk oda rá. Ugyanolyan komoly odafigyelésre van szüksége, mint más fajoknak, szerintem. (Persze nem 4-5 szintre gondolok)

Off: 100milliárddal egész jól lehetne hullázni 100% barakk kitámad, aztán meg tudja oldani, hogy ne foglaljanak semmit
/Off
Old 05-23-2008, 21:04
Senior Member

Quote:
De, hulla révén -az esetek többségében- vakon megy full sereggel. Ha van is védelme az annyira elég , hogy egy totál részeg félelf tovalj bandát lepattintson. A korábban említett bónusszal is. Mert gömbözni bárki tudja. Mindenki láthatja hogy mivel és mennyivel megy. Ha a seregei meg kint vannak akkor ami otthon maradt az vélhetően még mindig kevés, a többi fajhoz képest.
Ezt kifelejtettem, pont az volt a jó a javaslatban, hogy akkora hadi bónt kap, hogy nem kell mindennel kitámadnia, hanem annyi védelmet otthon tud haygni, mint egy ork.

Más:
Látom van némi értetlenkedés, egy orkot nem nehezebb nulla tanyával megcsinálni A-ban, mint egy hullát, csak drágább, mert költeni kell a HT-re.
Old 05-23-2008, 21:21
Senior Member

Elnézést kérek ez az excel teljesen hülye (vagy a kezelője )

Na hulla: 25%ház, 33-33% torony, barakk, 8% termelőépület (bank)

120%-os bónnal: 80% ork barakk kell a beütéséhez.
90%-kal: 68%
80%-kal: 65%

ez iszonyat sok...

Last edited by Valezius; 05-23-2008 at 22:23..
Reply With Quote
Old 05-24-2008, 08:54
komisz86 komisz86 is offline
Member

Mint azt már már kifejtettem nem örülnék annak, ha bivalyerős esetleg üthetetlen hullák rohangálnának mindenfele, viszont jónak tartanám ha ez a faj is egy kicsit JÁTSZHATÓBB lenne (ez alatt nem azt értem hogy a kezdőkön fel tudná ütni magát 1000 esetleg 1500 hekiig, hanem azt hogy legalábbis fel tudja venni a kesztyűt a többi fajjal)

Kigondoltam egy ötletet és kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá. A javaslat a következő: Szintenként 20% támadóerőtöbblet és 10% védőerőtöbblet már az 5. szinten is!

Hogy ne érje szó a ház elejét számolgattam is egy kicsit. Egy 40% barakkos 10% tornyos íj/elites óriással hasonlítottam össze egy 60% barakkos 10% tornyos szintén íj/elites hullát. (Azért az óriást választottam, mert elég jó hadis és mert némi hasonlóságot mutat a hullával abban hogy nem tud tolvajkodni viszont élég jól van védve ellenük.) Egyik sem tudós személyiségű, mindkettő mf.

Jöjjenek a számok (még mielőtt bárki beleköt az egyszerűség kedvéért viszonyszámokkal dolgoztam az itt leírt számok "egy hektárra eső támadó/védőerőt" jelentenek)

Óriás (függetlenül a szinttől): -üt 244,55
-véd 493,58
Hulla 5. szint: -üt 233,67
-véd 273,5
Látványosan gyengébb a nem élezett óriásnál, de a jelenlegi helyzetnél mindenképpen jobb.

Hulla 4. szint -üt 272,64
- véd 298,39
Itt már egy kicsit nagyobbat üt az óriásnál, de sokkal kevesebbet véd.

Hulla 3. szint -üt 311,58
-véd 323,23
Ez már elég szép, de még továbbra is marha kicsi a védelme. Talán még szövibe is bevennék.

Hulla 2. szint -üt 350,53
véd 348,1
Itt már egy 4 hullás szövi szinte bárkit beverne, viszont megmaradna a lehetőség a visszavágásra.

Hulla 1. szint -üt 389,48
-véd 373,96
A hulla minden bizonnyal továbbra is alkalmatlan lenne az 1/A-ra.

Aki ezeket is túl soknak érzi annak megjegyzem hogy egy 70% barakkos ork tábi fullra kitámadva 868,11* hektárnyi támadóerőt képes felmutatni, míg egy 70% barakkos hullánál ez az érték csak max. 588,89.
Old 05-24-2008, 08:57
komisz86 komisz86 is offline
Member

Most veszem észre hogy az 1/A-as hullán és a legvégső összehasonlításnál is rajta maradt az mf bónusz, ami nyílvánvalóan marhaság, de kérem ne akadjon fel rajta senki. Arányaiban ugyanaz marad.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules