Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #901  
Old 05-23-2008, 09:58
tulip tulip is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 142
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
termeszetesen ez mar megint hulyeseg volt. illetve ures blabla szamadatok nelkul.
Már többször leirtam, de úgy látszik, ismétléssel nyomatékosítanom kell az érvemet, hogy hullával könnyű játszani és ezért nem fer túlságosan megerősíteni.

Egy hulla könnyen játszik tanya nélkül. Ugyanez más hadi esetében már költségesebb. Tehát ne a tanyanélküli orkkal hasonlítsatok már össze tanya nélküli hullát ha lehet mert eleve nem egy súlycsoport.

Ennél már az is jobb, ha tanyás orkot hasonlítasz tanya nélküli hullával, vagy ház nélküli hullát tanya nélküli (de házas) orkkal, mert még ebben az esetben is kisebb logikai hibát fogsz elkövetni.

Hulla ne játszon az 1A-ban, mert könnyű vele játszani, csak mész és vagy beütsz, vagy nem (többnyire nem), de lényegében nem kell érte tenned semmit. Ellenben egy ork kezelése az A-ban profi játékost igényel, alig tud vele néhány ember játszani, maximum 20-50 körül saccolom. Egy hullával bárki tudna.

A hullával nem lehet lentebb se játszani. De azért nem, mert nem veszik be a szövibe. Egyébként egy jó szöviben az aktivitás és az összehangoltság elegendő ahhoz, hogy hullával is lehessen haladni. Tehát a hullát nem fel kell erősíteni, hanem szövetségi játékba kell bevonni. Ezért az ötletem:

A szövetség varázsolhasson rá védelmet, ezáltal az MF-ről szövetségi tagságra váltott hulla nem igazán gyengül. Szövetséges által kölcsönkért hulla védelem pedig fertőzze meg a támadó ellenfelet pestissel, amennyiben a hulla segítség éppen a védőnél tartózkodik. Ekkor pl. egy fél-elf szívesen játszana hullával, mert bárki, aki megtámadja, pestist kaphat. Ennyi többlet segítség szerintem elegendő lenne ahhoz, hogy szövibe bevegyenek hullákat.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #902  
Old 05-23-2008, 10:08
Hani's Avatar
Hani Hani is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 93
Activity: 0%
Longevity: 88%
Default

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Igenis üssön nagyobbat egy hulla, ami hadira van kitalálva, mint egy elf, aki igazábol egy védekező faj. Az elf védekezzen, ne támadjon, nem arra van kitalálva, viszont a hulla az egy hadis faj eredetileg, csak baromira el van rontva, mert hihetetlenül gyenge...
Itt van a kutya elásva! A hullát azt offenzív fajnak álmodta meg Ati nem deffenzívnek. Az elf az nagyon rossz példa ide. Pláne ha figyelembe vesszük azt a fontos tényezőt, hogy nincs 2 ország amit egyformán írányítanának!
Azért A-ban előfordul az hogy 1-1 elfnek csak tanyájuk van és egy darab egysége sincs mert csak kaját termel. Van hogy lebukik van hogy nem de egymaga ellát kajával majd egy teljes klánt. Egy ilyen esetben számítana hogy mégis mekkora támadó sereg menne rá?

Most csak magamat tudom idézni:
..de én szeretném ha az ork után a hulla lenne a második legmillitárisabb faj. Már ha varisnak meg tolisnak egyáltalán nem lehet használni, akkor valamiben csak ki kellene tűnnie. Legalább is ezt tartom logikusnak.

Most olyat mondok amit biztosan botrányosak fog hangzani, de a hulla is lehetne "szinte" egyenértékű az orkkal. Miért is ne? Van 2 faj ami jó varisnak, van 2 faj ami jó tolisnak. Miért ne lehetne 2 jó "aszolút" hadis is? No persze most erősen álltalánosítottam mert vannak azért átfedések. Mert a gnóm, törpe és óriás is lehet nagyon jó hadis bár ez csoportfüggő. De kérem szépen, egyedül a hullának nem adatott meg az a lehetőség, hogy specifikálódjon! Elég régóta vagyok a hódban és láttam már igazán furcsa és agyament dolgokat amik érdekes módon adott szinten és körülmények között működtek. Pl ork varis , nem mondom hány személyiségel mert akkor igen hamar kiderülne, hogy kikről is van szó.

Egy aktuális példa:
Föld: 250 hektár Katona: 0
Népesség: 3.036 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 98% Támadó: 0
Pénz: 79.961.894 Íjász: 0
Étel: 10.869 bála Lovas: 1.000
Rúna: 61.048 rúna Elit: 0
Morál: 92 % Varázsló: 7.560
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 4.200
Szövetség: szövetség vezére Faj: Fél-elf
Személyiség: Tudós Hírnév: 9.656

Ez az 5ös orim, ami tolvaj. Minden szövim szabin van. Jelen pillanatban 2 hullával viaskodok akik szöviben vannak. Mivel egyik sem vándor így első lépésben szétszakítottam őket 5 pusztítás elég is volt rá. Nem mondom,hogy profi játékosok de nem is annyira kezdők, full elitesek. Rámjöttek fosztani és mivel jól is vittek meg be is fértek ezért nem hagyták abba. Azóta változott egy s más. Ott járunk ,hogy full sereggel rámjönnek az egyik teljesen üresen marad , annyit teszek , hogy válltom a pacikat íjjra máris koppan a sereg. Utánna mint a gömb is mutatja vissza a pacik és kvkor megy 5 mészár felfele. Az egyik már 62% 3 piros csík lefele a másik 84% 1 piros csík lefele a katmorál.
Mindkettőnél 600-800 ember minusz van. Nekem 20 ember hullik el a bacitól körönként, de ez nevetséges...ha éhezik a népem attól 190 ember megy el. Pedig csak egy kiélezett tolis ori szinte semmi védelemmel. Csak mészárolni meg embert rabolni tudok semmi mást, a gyújtás nuku, ártók szintén.... Ennyit a hulla védelméről. Igaz ez 5/ben van. Feljebb már a baci azért kínosabb is tud lenni.


Ha ezek után is valaki azt mondja, hogy nem radikális lépésekre/ módosításra/ fejlesztésre van szükség akkor törlöm is az orimat és indítok egy hullát mert akkor az jó faj.

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
sereg/barakk:
5. szinten 40
4. szinten 42
3. szinten 44
2. szinten 46
1. szinten 48
Ezek szerint a hulla A-ban pont ott lenne mint egy törpe teki nélkül 5/ben?

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
toli/vari rezisztancia:
5. szinten +0%
4. szinten +5%
3. szinten +10%
2. szinten +15%
1. szinten +20%
Ati szerintem erre azt kérdezné, hogy ha se tolvajolni se varizni nem tud akkor mire fel járna neki mégis ilyen jellegű védelem? Ha Ő nem is, de én ezt kérdezném.

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
ezert nem lesz soha semmi a hullabol, mert mindig el van tulozva.
Szerintem meg azért gagyi a hulla mert nincs egyáltalán eltúlózva.

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
meg igy is a leggyengebb hadis lenne pl az a-ban, dehat nem kell kajalnia, nem lehet leartozni, meg alig kell ra odafigyelni.
Pont ez a lényeg, nem a leggyengébbnek kellene lennie.
Kaja?A-ban a klánraktárral meg a helytartóval mekkora előnyhöz jut az orid egy hullával szemben?

Egy ember annyi időt tölt az orijával amennyit csak rá akar szánni. Ez fajtól teljesen független. Nem viccből van helytartó!

Ami a lényeg, mind ugyanazt akarjuk csak másképp, jó lenne kompromisszumokra jutni, hogy azokat összegezve egyszer Ati elé nyújthassuk, nem?
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Hani For This Useful Post:
  #903  
Old 05-23-2008, 10:20
Hani's Avatar
Hani Hani is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 93
Activity: 0%
Longevity: 88%
Default

Quote:
Originally Posted by tulip View Post
Ezért az ötletem:
A szövetség varázsolhasson rá védelmet, ezáltal az MF-ről szövetségi tagságra váltott hulla nem igazán gyengül. Szövetséges által kölcsönkért hulla védelem pedig fertőzze meg a támadó ellenfelet pestissel, amennyiben a hulla segítség éppen a védőnél tartózkodik. Ekkor pl. egy fél-elf szívesen játszana hullával, mert bárki, aki megtámadja, pestist kaphat. Ennyi többlet segítség szerintem elegendő lenne ahhoz, hogy szövibe bevegyenek hullákat.
És akkor amikor feltennéd a védelmet, kikeresnéd a listából:
Védelem ( Magadra )
Védelem ( A hulla haveromra ) ?
Mágikus pajzs meg tisztánlátás nem kéne?

A viccet félre téve szerintem ezt túl bonyolult lenne belevinni a játék motorjába...ez hogy a szövisedet is betegségforrásá teszed úgy hogy közben őt nem fertőzöd meg szerintem ez megint nem erősíti a hullát. Már csak azért sem mert ez csak szöviháborúknál jönne ki de akkor már úgy is tök mindegy hogy kitől kapják meg a bacit. Hullától, félelftől vagy a saját seregüktől...
Reply With Quote
  #904  
Old 05-23-2008, 11:49
Hani's Avatar
Hani Hani is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 93
Activity: 0%
Longevity: 88%
Default

Megpróbáltam a lehetetlent Összegyűjteni az ötleteket

1. Legyen eltörölve a szintenkénti hadbónusz, és a vérszomj varázslat is, cserébe kapjon
(1+terület*0,1/100) haderő bónuszt (mivel bárki gömbözi, így a területét nem tudja eltitkolni)Magyarul kétszáz hekin: 20%-ot kapna (a mostani 30helyett, ez gyengítés, de ott el van vele. 300hekin jutna el 30%-ra. (Olyan mint most, csak támadás mellett védelemre is jár)

2. minden tovabbi szinten +2 ferohely es +5% toli/vari rezisztancia.

3. kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.

4. mivel buta népség és emelett halottak is ezért a katonák képzése/átképzése gyorsabb mint a többi fajé (minden katonai egységet 8 kör alatt képez)

5. az ellene irányuló Minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el, mint bármely más fajnál.

6. férőhelye szintenként növekszik: a 4. szinten +10% , a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.

7. a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít vagy vesztes csata után nem esik annyit vissza.

8. ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb (legalább 2x-se), mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor az ellene irányuló minden katonai, mágikus és tolvaj akció 50%-al kisebb hatékonyságú, amíg ez az állapot fennáll.

9. A hullától szerzett földet (hulla kivételével) mindenki csak üres hekiként kapja meg.
Mert fertőtleníteni kell a bacis házakat, barakkokat amit persze csak égetéssel lehet elérni. Ha már ingyen föld legalább az épület ne legyen ingyen.

10. A szövetség varázsolhasson rá védelmet, ezáltal az MF-ről szövetségi tagságra váltott hulla nem igazán gyengül. Szövetséges által kölcsönkért hulla védelem pedig fertőzze meg a támadó ellenfelet pestissel, amennyiben a hulla segítség éppen a védőnél tartózkodik.

11. gyújtás elleni rezisztencia *fogalmam sincs hány % nem lelem a hszt-t.

12. ha szövibe lép mardjon meg neki az "mf" búnusz (minden szövitag után +10%)

13. tripla szintenkénti hadibónusz.

Ennyit találtam az utóbbi 10-en valahány oldalaon. Sok számolgatós gyökvonásost nem raktam bele mert egyrészt nem is értettem meg hsznként válltozott is. ha valami fontosat is kihagytam akkor elnézést kérek érte.

Valezius ötletét magam is jónak tartom és most már sikerült is úgy-ahogy megértenem.
Azt értem, hogy a hadbónuszt lineárisan kapja terülhez kötve, csak az nem derült ki számomra belőle, hogy mi van ha kitámad?A bónusz érvényes a támadó és a védekező egységekre, ez oké. De, hulla révén -az esetek többségében- vakon megy full sereggel. Ha van is védelme az annyira elég , hogy egy totál részeg félelf tovalj bandát lepattintson. A korábban említett bónusszal is. Mert gömbözni bárki tudja. Mindenki láthatja hogy mivel és mennyivel megy. Ha a seregei meg kint vannak akkor ami otthon maradt az vélhetően még mindig kevés, a többi fajhoz képest.

Last edited by Hani; 05-25-2008 at 08:08..
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Hani For This Useful Post:
  #905  
Old 05-23-2008, 13:42
Dus Dus is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Budapest
Posts: 2,382
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Hani View Post
Megpróbáltam a lehetetlent Összegyűjteni az ötleteket

1. Legyen eltörölve a szintenkénti hadbónusz, és a vérszomj varázslat is, cserébe kapjon
(1+terület*0,1/100) haderő bónuszt (mivel bárki gömbözi, így a területét nem tudja eltitkolni)Magyarul kétszáz hekin: 20%-ot kapna (a mostani 30helyett, ez gyengítés, de ott el van vele. 300hekin jutna el 30%-ra. (Olyan mint most, csak támadás mellett védelemre is jár)

2. minden tovabbi szinten +2 ferohely es +5% toli/vari rezisztancia.

3. kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.

4. mivel buta népség és emelett halottak is ezért a katonák képzése/átképzése gyorsabb mint a többi fajé (minden katonai egységet 8 kör alatt képez)

5. az ellene irányuló Minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el.

6. férőhelye szintenként növekszik: a 4. szinten +10% , a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.

7. a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít vagy vesztes csata után nem esik annyit vissza.

8. ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb (legalább 2x-se), mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor az ellene irányuló minden katonai, mágikus és tolvaj akció 50%-al kisebb hatékonyságú, amíg ez az állapot fennáll.

9. A hullától szerzett földet (hulla kivételével) mindenki csak üres hekiként kapja meg.
Mert fertőtleníteni kell a bacis házakat, barakkokat amit persze csak égetéssel lehet elérni. Ha már ingyen föld legalább az épület ne legyen ingyen.

10. A szövetség varázsolhasson rá védelmet, ezáltal az MF-ről szövetségi tagságra váltott hulla nem igazán gyengül. Szövetséges által kölcsönkért hulla védelem pedig fertőzze meg a támadó ellenfelet pestissel, amennyiben a hulla segítség éppen a védőnél tartózkodik.

11. gyújtás elleni rezisztencia.

12. ha szövibe lép mardjon meg neki az "mf" búnusz (minden szövitag után +10%)

Ennyit találtam az utóbbi 10-en valahány oldalaon. Sok számolgatós gyökvonásost nem raktam bele mert egyrészt nem is értettem meg hsznként válltozott is. ha valami fontosat is kihagytam akkor elnézést kérek érte.

Valezius ötletét magam is jónak tartom és most már sikerült is úgy-ahogy megértenem.
Azt értem, hogy a hadbónuszt lineárisan kapja terülhez kötve, csak az nem derült ki számomra belőle, hogy mi van ha kitámad?A bónusz érvényes a támadó és a védekező egységekre, ez oké. De, hulla révén -az esetek többségében- vakon megy full sereggel. Ha van is védelme az annyira elég , hogy egy totál részeg félelf tovalj bandát lepattintson. A korábban említett bónusszal is. Mert gömbözni bárki tudja. Mindenki láthatja hogy mivel és mennyivel megy. Ha a seregei meg kint vannak akkor ami otthon maradt az vélhetően még mindig kevés, a többi fajhoz képest.
Kapásból az általam felvetettet kihagytad

1. Asszem a másik hullás topicban ezt a javaslatot megdöntötték!
2. Nem rossz, én bele is mennék, ha elég lenne a hullának...
3. Nem sok mindent oldana meg...attól még ingyenföld marad a hulla...
4. Ez elég jó lenne, főleg párbajok alatt...de nagyon kevés önmagában
5. Ezt én még nem láttam, egész jó...
6. Viszonylag jó, bár ez pont ugyanaz lenne mint az én tripla hadibónuszom, csak itt még az egységeket is le kell képezni
7. Ez jó!!!
8. Ez azért lenne jó, mert nagyobb törődést kívánna, hiszen, hogyha nem akarod, hogy széjjelgyújtsanak, ki kell küldened a sereged!
9. Nem látom értelmét!...így is ingyen föld marad a hulla, hiszen nem az épületek a fontosak, hanem a föld. És gyújtás ellen sem ad bónuszt...
10. Mivel hullát nem fogják bevenni szövibe, csak, hogyha a második része bekerül, az első értelmetlen önmagában, viszont a második szerintem azért nem jó, mert az ellen úgyse tudja, hogy ottvan egy hulla sereg, tehát ígyis-úgyis beföldeli az illetőt ha ahhoz van kedve, sőt, akkor még a hullát is megütheti, hiszen már mindegy, mert beteg!
11. Mennyi??...ennek így nincs értelme...
12. Sokat nem adna. Ettől csak a hulla akar majd jobban szövibe lenni, de bevenni még mindig nem fogják!

Tehát ami viszonylag értelmes és esetleg elfogadható javaslat, szerintem:
2. , 4. , 7. és természetesen a saját javaslatom, miszerint kapjon tripla szintenkénti hadibónuszt...
Reply With Quote
  #906  
Old 05-23-2008, 13:46
Dus Dus is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Budapest
Posts: 2,382
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
termeszetesen ez mar megint hulyeseg volt. illetve ures blabla szamadatok nelkul.

most a vedoerteket te szamold ki. lassunk szamokat a "sztem", meg "fele annyi", meg "dupla/tripla" helyett.

amugy seregcsererol gondolom hallottal mar. tehat amit leirtal (tripla hadibonusz) az ugye az ijaszokra is ervenyes, tehat a vedoertek tornyok nelkul maris 730k. ugyanannyi mint a tamadoertek szovitamadas eseten. azaz a 70% elf (vagy aki nem ork 70% tamadobarakkal kb) az a hulla tornyai nelkul sem utne at a hullat. hu, ez aztan a franko, koszike...


de a folyamatos duma helyett legyszives szamokat rakjal ide. maradjunk annal a hekinel amit felvazoltam peldanak. lassuk a kalkulaciodat...
Most csakazértse fogom neked kiszámolni. Most nagyon látszik, hogy nem a hullát szeretnéd erősíteni, hanem csak belekötni másokba!!!
Jó, oké, elfogadom, lehet, hogy tulzás volt egy kicsit, de akkor sem kritizálni kell, hanem finomítani rajta!!!!!

Másrészt meg nem mindenki olyan mint Te, hogy mindent kiszámol mint valami fantasztikus matematikus!
Számolgasd a saját ötleteidet!

Nem kell mindenkibe belekötni!

Akkor, hogy örülj:
5. szinten 10%, 4. szinten 30%, 3. szinten 50%, 2. szinten 70% és első szinten 90% hadibónuszt kapjon!

Persze, ebben rossz, hogy 5. szinten ahol így is elég jó, kap 10% bónuszt, de az nem olyan sok!
Reply With Quote
  #907  
Old 05-23-2008, 14:24
vityu vityu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tihany
Posts: 4,640
Activity: 0%
Longevity: 89%
Default

Quote:
Originally Posted by tulip View Post
Hulla ne játszon az 1A-ban, mert könnyű vele játszani, csak mész és vagy beütsz, vagy nem (többnyire nem), de lényegében nem kell érte tenned semmit.
Itt is leírom:
Igen, csak mész és beütsz...de ameddig egy bármilyen másik faj ki tudja cselezni a kis sereggel kísérést, addig egy hulla nem, mert nem tud sereget engedni.
Van az A-ban alul egy hulla, a nevét folyamatosan lehet látni a teljesben, és nem nagyon tud feléfelé jönni. Nem csak azért mert gyenge a faj. Nem tud sereget engedni, így meg aztán még merésznek se kell lenni, hogy kísérni tudd 5 sereggel. Ha beüt, számolod mennyi barakkot vihet el, és mehet is az 5(6,7,8) sereg. A bejövő hektárokra meg mehet a kórház, és addig nem éhezik a kísérő 2 körönként. Ennyi az egész! És ebben, csak annyi különbség lenne, hogy ha megerősítenénk a hullát, hogy biztosabban beférne a támadó sereg így nem jönne ki nagyon nagy mínuszban egy kísérésből.
Szerintem ez minden, csak nem könnyű játék az A-ban a hullával.
__________________
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
  #908  
Old 05-23-2008, 14:35
tulip tulip is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 142
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Itt is leírom:
Igen, csak mész és beütsz...de ameddig egy bármilyen másik faj ki tudja cselezni a kis sereggel kísérést, addig egy hulla nem, mert nem tud sereget engedni.
Van az A-ban alul egy hulla, a nevét folyamatosan lehet látni a teljesben, és nem nagyon tud feléfelé jönni. Nem csak azért mert gyenge a faj. Nem tud sereget engedni, így meg aztán még merésznek se kell lenni, hogy kísérni tudd 5 sereggel. Ha beüt, számolod mennyi barakkot vihet el, és mehet is az 5(6,7,8) sereg. A bejövő hektárokra meg mehet a kórház, és addig nem éhezik a kísérő 2 körönként. Ennyi az egész! És ebben, csak annyi különbség lenne, hogy ha megerősítenénk a hullát, hogy biztosabban beférne a támadó sereg így nem jönne ki nagyon nagy mínuszban egy kísérésből.
Szerintem ez minden, csak nem könnyű játék az A-ban a hullával.
Hát vityu, mi nem vagyunk egy hullámhoszon...Olvasd el ismét, amit írtam kicsit alaposabban!
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál, de amit én írtam, azt egyáltalán nem értetted meg és másra kaptad fel a vizet.
Próbálom nagyon röviden elmagyarázni:

1, Senki sem kételkedik abban, hogy hullával szinte lehetetlen megcsinálni az A csoportot.
2, Ház+barrak+20 bank, aztán megy az ember full sereggel támadni (nagyjából ez a hulla stratégia)
Ellenben orkal ehhez keményen ott kell lenni a piacon, illetve a szöbetségeseknek.

Tehát orkkal nehéz anyagilag finanszírozni a 70% barrakot, még hullával nevetségesen könnyű. De orkal ettől többet is lehet, hullával meg nem nagyon.

Nagyságrendileg több odafigyelést igényel az ork, mint a hulla. Ha a hullával ezzel a kis odafigyeléssel is lehetne haladni úgy mint egy nagyon sok törődést igénylő rokkal, azt nem érezném igazságosnak.
Reply With Quote
  #909  
Old 05-23-2008, 14:48
Hani's Avatar
Hani Hani is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 93
Activity: 0%
Longevity: 88%
Default

Szerintem felesleges olyan dolgokon vitatkozni, hogy most melyik fajra kell több időt és pénzt szánni. Szerintem egy húzós környezetben legyen akár milen faj az irányításom alatt kevés pénzzel igen nehéz helytállni.

De ha valaki azt mondaná nekem hogy itt egy ori pl B-ben van benne 100 milliárd de hulla , vidd a tiéd... hát 2x meggondolnám, hogy inkább lepasszolom a pénzt mert jelen pillanatban a hullával még sok pénzzel sem lehetne élvezetesen játszani. Túl könnyen elmenne az a rengeteg zsé :O

*Hani most kihúzta a kezét biliből... senki nem adna neki ilyen orit *
Reply With Quote
  #910  
Old 05-23-2008, 15:44
tulip tulip is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 142
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Hani View Post
Szerintem felesleges olyan dolgokon vitatkozni, hogy most melyik fajra kell több időt és pénzt szánni.
Ok. Mostmár értem. Na akkor itt van a nézeteltérés oka. Szerintem gond, hogy viszonylag kevés taktikai elem felhasználásával (egy hulla irányítására gondolok), egy komoly odafigyelést, lényegesen több taktikai elem megfelelő ismeretét és felhasználását igénylő országot meg lehet szorongatni, szerintetek ez nem gond. Szerintem aki jobban játszik, annak legyen nagyobb előnye, nem annak, aki hullát választ (függetlenül attól, hogy jól tud-e játszani egyébként mással). Sajnos hullával nem nagyon lehet taktikázni, sem játszani, de hiába is erősítenétek fel a hullát, legfeljebb azt érnétek el vele, hogy játszani ugyan lehet vele, de igazságtalan előnyt kapna a hulla a többi fajjal szemben.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:18.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu