|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-04-2006, 08:26
|
Administrator
|
|
Activity: 16%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Az 1800 kör már mindjárt jobbnak tűnik, a kérdés az, hogy ez szabis orikra vonatkozik csak, vagy minden orira? Ugyanis, ha minden orira, akkor felvetődik a 2/B problémája, ahol eleve nem túl nehéz a top-ban kezdeni és mivel 2000 kört el kell ott tölteni, ha fordulni akarsz, akkor eleve túl fogod lépni az 1800 kört...
|
Csak a szabisokról volt szó.
|

08-04-2006, 08:41
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Mivel nekem nem nagyon tetszik ez a körönkénti terület vesztés inkább a szabadságot kéne korlátozni!
Pl. egy hirtelen felindulásból elkövetett ötlet:
Aki megfelel a lépés feltételeinek az ne szabizhasson! Kiírna valami üzit, hogy embereid nem akarnak többet vacakolni a szinten stb...
Ismétlem elég kiforratlan ötlet  , de talán ez irányba is lehetne gondolkodni?
|

08-04-2006, 08:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Colony
Mivel nekem nem nagyon tetszik ez a körönkénti terület vesztés inkább a szabadságot kéne korlátozni!
Aki megfelel a lépés feltételeinek az ne szabizhasson! Kiírna valami üzit, hogy embereid nem akarnak többet vacakolni a szinten stb...
|
Ez is földvesztés csak nem 1 hekinként hanem azonnal 
Gondold csak el 1800 heki vagy és 600 a lépési határ... Nem is értem kinek mi a baja a minusz 1 hekikkel?
Egy kis kiegészítés hozzá. Ha az illető ori eltűnik a pontlistából akkor a hekicsökkenés arra az időre megáll.
|

08-04-2006, 08:55
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Én annyit azért hozzátennék, hogy csak az 1800 kör után kezdődne bármi ilyen földvesztéses vagy egyéb szankció, hogy a normál játékmenetet ez ne befolyásolja. Így akár még az általad felvetett szitu is kivitelezhető gond nélkül.
Az 4 napi játékkal (mert 3 napot szabin van hétvégénként a példád szerint) az 19 hét a topban, kb 4 hónap.
|
Ugy gondolom, hogy ez igy talan a legbaratibb otlet.
Maxheki folott kezdodjon a koronkenti 1 hektar foldvesztes szabin, HA megvolt az 1800 top30-as kor.
Persze ez sem tokeletes, mert ha valaki felverekszi magat top3-ba 1799 kor alatt, majd leszabiz, akkor ulhet ott a vilagvegeig.
Ugyanakkor ha mar korabban kezdodne a foldvesztes, az csunya kiszuras lenne valoban azokkal, akik teszemazt nyaron nem tudnak jatszani.
Szoval semmi sem tokeletes, de ez volt szerintem eddig a legjobb javaslat.
Viszont lehet hogy nem artana valami megoldas arra is, hogy foldvesztes miatt ne menjenek el egysegei szabin. Mert ha valaki leszabiz nyarra, 3 honap alatt bukik 2-300 hektart pl, akkor jooo sok egysege megy a levesbe anelkul hogy tenni tudna ellene, nem?
|

08-04-2006, 08:57
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Egy kis kiegészítés hozzá. Ha az illető ori eltűnik a pontlistából akkor a hekicsökkenés arra az időre megáll.
|
Hogy ez nem nekem jutott eszembe!
Akkor tulajdonkepp megszuletett a megoldas az elozo problemamra.
2 hetre tervezheto a veszteseg siman.
|

08-04-2006, 09:09
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Colony
|
Emberke úgy dönt, hogy szintet lép, de jövőhéten megy nyaralni, úgyhogy azt még megvárja, úgyse lesz gépközelben, majd utána lép. Ebben a javaslatban nem mehetne szabira, úgyhogy mire hazajön, már nem is igen felel meg a szintlépés feltételeinek... 
|

08-04-2006, 09:13
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by [Qpe_]
Hogy ez nem nekem jutott eszembe!
Akkor tulajdonkepp megszuletett a megoldas az elozo problemamra.
2 hetre tervezheto a veszteseg siman.
|
Nem, mert mi van, ha valaki belép hozzá, vagy be akar lépni. Az, hogy ilyenkor visszakerül a listába, technikailag szükséges a gyors játék biztosítása érdekében. (Ez nekem se feltétlen tetszik, de minden más megoldás, ami helyette eddig szóbakerülhetett volna, sokkal nagyobb terhelést jelent, és nekem ezt az oldalát is figyelnem kell.)
|

08-04-2006, 09:30
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem, mert mi van, ha valaki belép hozzá, vagy be akar lépni.
|
Sok helyen emlitetted mar, hogy sajat erdekunkben senkinek ne adjuk meg se a felhasznalonevunket, se a jelszavunkat, vagy ha igen, szamoljunk a kovetkezmenyekkel. Ez az eset nem az ilyen "kovetkezmeny" kategoria? 
|

08-04-2006, 09:46
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by [Qpe_]
Sok helyen emlitetted mar, hogy sajat erdekunkben senkinek ne adjuk meg se a felhasznalonevunket, se a jelszavunkat, vagy ha igen, szamoljunk a kovetkezmenyekkel. Ez az eset nem az ilyen "kovetkezmeny" kategoria? 
|
Valós felhasználói neveket "találni" sokkal könnyebb, mint a hozzá tartozó jelszót megtudni.
Ettől függetlenül ezt meg lehet nehezíteni, de amikor indítja valaki az országot, akkor többnyire nem ilyen szempontok alapján választ felhasználói nevet, hanem a megjegyezhetőség alapján.
|

08-04-2006, 09:59
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Valós felhasználói neveket "találni" sokkal könnyebb, mint a hozzá tartozó jelszót megtudni.
Ettől függetlenül ezt meg lehet nehezíteni, de amikor indítja valaki az országot, akkor többnyire nem ilyen szempontok alapján választ felhasználói nevet, hanem a megjegyezhetőség alapján.
|
Jogos.
Mi lehetne akkor a megoldas?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|