Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-04-2006, 08:26
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 16%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by aúú
Az 1800 kör már mindjárt jobbnak tűnik, a kérdés az, hogy ez szabis orikra vonatkozik csak, vagy minden orira? Ugyanis, ha minden orira, akkor felvetődik a 2/B problémája, ahol eleve nem túl nehéz a top-ban kezdeni és mivel 2000 kört el kell ott tölteni, ha fordulni akarsz, akkor eleve túl fogod lépni az 1800 kört...
Csak a szabisokról volt szó.
Old 08-04-2006, 08:41
Colony Colony is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Mivel nekem nem nagyon tetszik ez a körönkénti terület vesztés inkább a szabadságot kéne korlátozni!
Pl. egy hirtelen felindulásból elkövetett ötlet:
Aki megfelel a lépés feltételeinek az ne szabizhasson! Kiírna valami üzit, hogy embereid nem akarnak többet vacakolni a szinten stb...
Ismétlem elég kiforratlan ötlet , de talán ez irányba is lehetne gondolkodni?
Old 08-04-2006, 08:51
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Colony
Mivel nekem nem nagyon tetszik ez a körönkénti terület vesztés inkább a szabadságot kéne korlátozni!
Aki megfelel a lépés feltételeinek az ne szabizhasson! Kiírna valami üzit, hogy embereid nem akarnak többet vacakolni a szinten stb...
Ez is földvesztés csak nem 1 hekinként hanem azonnal
Gondold csak el 1800 heki vagy és 600 a lépési határ... Nem is értem kinek mi a baja a minusz 1 hekikkel?

Egy kis kiegészítés hozzá. Ha az illető ori eltűnik a pontlistából akkor a hekicsökkenés arra az időre megáll.
Old 08-04-2006, 08:55
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Én annyit azért hozzátennék, hogy csak az 1800 kör után kezdődne bármi ilyen földvesztéses vagy egyéb szankció, hogy a normál játékmenetet ez ne befolyásolja. Így akár még az általad felvetett szitu is kivitelezhető gond nélkül.

Az 4 napi játékkal (mert 3 napot szabin van hétvégénként a példád szerint) az 19 hét a topban, kb 4 hónap.
Ugy gondolom, hogy ez igy talan a legbaratibb otlet.
Maxheki folott kezdodjon a koronkenti 1 hektar foldvesztes szabin, HA megvolt az 1800 top30-as kor.
Persze ez sem tokeletes, mert ha valaki felverekszi magat top3-ba 1799 kor alatt, majd leszabiz, akkor ulhet ott a vilagvegeig.
Ugyanakkor ha mar korabban kezdodne a foldvesztes, az csunya kiszuras lenne valoban azokkal, akik teszemazt nyaron nem tudnak jatszani.
Szoval semmi sem tokeletes, de ez volt szerintem eddig a legjobb javaslat.

Viszont lehet hogy nem artana valami megoldas arra is, hogy foldvesztes miatt ne menjenek el egysegei szabin. Mert ha valaki leszabiz nyarra, 3 honap alatt bukik 2-300 hektart pl, akkor jooo sok egysege megy a levesbe anelkul hogy tenni tudna ellene, nem?
Old 08-04-2006, 08:57
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by monro
Egy kis kiegészítés hozzá. Ha az illető ori eltűnik a pontlistából akkor a hekicsökkenés arra az időre megáll.
Hogy ez nem nekem jutott eszembe!

Akkor tulajdonkepp megszuletett a megoldas az elozo problemamra.
2 hetre tervezheto a veszteseg siman.
Old 08-04-2006, 09:09
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Colony
Emberke úgy dönt, hogy szintet lép, de jövőhéten megy nyaralni, úgyhogy azt még megvárja, úgyse lesz gépközelben, majd utána lép. Ebben a javaslatban nem mehetne szabira, úgyhogy mire hazajön, már nem is igen felel meg a szintlépés feltételeinek...
Old 08-04-2006, 09:13
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by [Qpe_]
Hogy ez nem nekem jutott eszembe!

Akkor tulajdonkepp megszuletett a megoldas az elozo problemamra.
2 hetre tervezheto a veszteseg siman.
Nem, mert mi van, ha valaki belép hozzá, vagy be akar lépni. Az, hogy ilyenkor visszakerül a listába, technikailag szükséges a gyors játék biztosítása érdekében. (Ez nekem se feltétlen tetszik, de minden más megoldás, ami helyette eddig szóbakerülhetett volna, sokkal nagyobb terhelést jelent, és nekem ezt az oldalát is figyelnem kell.)
Old 08-04-2006, 09:30
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Nem, mert mi van, ha valaki belép hozzá, vagy be akar lépni.
Sok helyen emlitetted mar, hogy sajat erdekunkben senkinek ne adjuk meg se a felhasznalonevunket, se a jelszavunkat, vagy ha igen, szamoljunk a kovetkezmenyekkel. Ez az eset nem az ilyen "kovetkezmeny" kategoria?
Old 08-04-2006, 09:46
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by [Qpe_]
Sok helyen emlitetted mar, hogy sajat erdekunkben senkinek ne adjuk meg se a felhasznalonevunket, se a jelszavunkat, vagy ha igen, szamoljunk a kovetkezmenyekkel. Ez az eset nem az ilyen "kovetkezmeny" kategoria?
Valós felhasználói neveket "találni" sokkal könnyebb, mint a hozzá tartozó jelszót megtudni.

Ettől függetlenül ezt meg lehet nehezíteni, de amikor indítja valaki az országot, akkor többnyire nem ilyen szempontok alapján választ felhasználói nevet, hanem a megjegyezhetőség alapján.
Old 08-04-2006, 09:59
[Qpe_] [Qpe_] is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Valós felhasználói neveket "találni" sokkal könnyebb, mint a hozzá tartozó jelszót megtudni.

Ettől függetlenül ezt meg lehet nehezíteni, de amikor indítja valaki az országot, akkor többnyire nem ilyen szempontok alapján választ felhasználói nevet, hanem a megjegyezhetőség alapján.
Jogos.
Mi lehetne akkor a megoldas?
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules