Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-09-2007, 22:59
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Majd egyszer olvasd el újra amit írtam
1/A top30% és 2/B top1%-ról beszéltem...
Biztos vagyok benne, hogy az A-s top30 könnyebb.
Értettem a múlt héten is amit mondtál, csak részben a topikhoz fűztem - általánosságban - a mondanivalóm. Sajnos a logikai következetlenségek miatt ezt hosszú lenne kimagyarázni, úh inkább visszatérek az egyértelműbb szálhoz.

Fölelevenítve; szerintetek az 1A top30% könnyebb mint az 2B top30%. Legalábbis, ez ellen te sem tiltakoztál, úgy emlékszem.. Úgy gondolom, hogy ez pont fordítva igaz, tehát az 1A top30%-at nehezebb elérni. És ha nem így van, akkor rossz az egész berendezés. De hogy mégis szép és jó minden, alátámasztanám egy újabb kis statisztikával, amihez most lett érkezésem.

A korábban, ebben a topikban említett (http://forum.queosia.com/showpost.ph...5&postcount=55) országok elmentett éplistáiból kiválogattam a "hadisokat". Hadisnak vettem azokat, amik kevesebb mint 12% tornyot tartottak, és termelő épületeik (tanya+könyvtár+bánya+bank) összesen kevesebb mint 10%-nyi területet foglaltak L. Vannak ugyanis olyan törpék, akik meghagynak mondjuk pár bányát csaták mellett is, mások meg tartanak hadiállapot mellett is pár tanyát, és persze bankot majdnem mindenki. De mivel nem tudom h ki kereskedő esetleg, különválasztani sem tudom a termelő bankokat a nem termelőktől. Ezekből a "jobbára hadis" orikból 7 db volt, az ideálisabb hadisokból (akik mondjuk 0-2% termelő épületet tartottak), 14 db.
A tornyok és barakkok össz aránya ebben a 21 államban a következőképp fest:
55% 1 db
60% 6 db
65% 7 db
70% 6 db
75% 1 db
Lehet h nehéz elhinni, hogy ilyen ex has korlátok után ilyen szép szimmetrikus megoszlás jött ki, de én mindenesetre örülök neki. Az átlag - nem meglepő módon - 65,5%.

Tehát egy itteni átlagos hadis többet tart a fenti épületekből, mint a 2-4 szinteken a kocsmát szintén nem igénylő társaik. Nyilván nem hobbiból eszi a top30%-közeli orik kb ötöde azt a rengeteg gabonát a rakiból és tart 65% torony+barakkot, hanem azért, mert szükségük van rá az előre haladáshoz. És ha ehhez itt több barakk szükséges mint lentebb, akkor jön a szimpla következtetés, hogy azért, mert itt nehezebb.

A témához ez úgy jön, hogy érdekelt, milyen teljesítményt tart a nagyérdemű a mostani kiskék szám megszerzésének feltételeivel egyenértékűnek.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 06-13-2007, 05:31
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Princ View Post

Tehát egy itteni átlagos hadis többet tart a fenti épületekből, mint a 2-4 szinteken a kocsmát szintén nem igénylő társaik. Nyilván nem hobbiból eszi a top30%-közeli orik kb ötöde azt a rengeteg gabonát a rakiból és tart 65% torony+barakkot, hanem azért, mert szükségük van rá az előre haladáshoz. És ha ehhez itt több barakk szükséges mint lentebb, akkor jön a szimpla következtetés, hogy azért, mert itt nehezebb.
Szerintem az A top30% nehezebb mint a B top30%, viszont ez így akkor sem igaz. A 65% barakkra sokkal inkább az a magyarázat, hogy A-ban más a játék mint lentebb... A-ban nem lehetsz hadis 40% barakkal, vagy annál kevesebbel...
Reply With Quote
Old 06-13-2007, 05:56
Melian the Maia
Guest

Longevity: 0%
Unhappy

Hát nem is tudom mit mondjak ebben a témában, mivel egyelőre még nem jutottam csak a 2ik szintig, de szerintem aki amiatt panaszkodik hogy nehéz teljesíteni 1a-ban, annak javasolnám hogy próbálja meg ugyanezt az angol változatban!!! Na ott tényleg lehetetlen megcsinálni jelenleg 42fős ori létszám mellett!!
Reply With Quote
Old 06-13-2007, 08:33
Steve Steve is offline
Member

Quote:

Rendben van, én senki zsenialitását nem kérdőjelezem meg, ám most akkor vki álljon elő és indokolja meg legyen szíves az eddigieknél hihetőbben, hogyha ennél a többi csoport a kérdéses tartományban kevesebb tornyot és barakkot tart, az hogyan eredményezhet nehezebb feljutást.

Quote:
Én úgy gondolom hogy nem nehezebb, hanem más. Ahogy egyre feljebb mész egyre értékesebb lesz a föld és egyre inkább hektárra játszod a játékot. Az ok is egyszerű, egyre nehezebb az elvesztett földet pótolni. Kicsit számolgattam, megnéztem pár orit, hogy napi képzésből területének hány százalékát tudná visszafedezni. A teljesség igénye nékül itt vanak.

hektár - napi katiképzésől az ország hányszázalékát tudod viszafedezni:
200 11,66% (induló ori)
313 14,23% (ez angol, vmiért kiugrik...lehet ott olcsóbb )
798 2,02%
965 1,32%
2954 0,29%
4177 0,41% (ezmár top30 Aban bőven)
9582 0,07%
16514 0,04% (1A top orik közeli)
100000 0,01% (kontinens)

Ergó egyre nehezebben visszaszerezhető a föld tehűát azt kell jobban védeni. Csak gondoljatok bele hogy a 100k hekis orinak ugyanannyi tekercset kell benttartania és pótolnia mint a 2400hekisnek! Még mindig azt mondom hogy nem nehezebb, hanem más
Steve`sfield (#324643)
Reply With Quote
Old 06-13-2007, 10:17
rexa
Guest

Longevity: 0%

Az A-ban már nincsenek szöviháborúk rombolások mészárlások, csak a földről szól. Ha van pénzed sokkal könnyebben teljesíthető mint a B. Építesz egy kiélezett tornyos országot és pár nap alatt gond nélkül elfedezgethetsz a top 30-ig. Ráadásul a szöviraktár miatt tanyát se kell tarts az építkezés meg nagyságrendekkel olcsóbb mint lejjebb.
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 13:29
Reaktor Reaktor is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Az A a szövetségekröl szól, tehát része a játéknak hogy aki nem rendelkezik túl nagy baráti körrel az is találjon magának társakat az A top30-ának eléréshez.
Az iylen topicok véleményem szerint arra jók csak hogy olyan véleményeket halljak, hogyéletemben nem jártam az A-ban de már most utálom.
Az A egy picit más, szerintem könyebb mint az alsó négy szint, ha valaki nem tud ehez alkalmazkodni ne kapjon kis kék számot.

Gyula bekeményített rendesen az utóbbi időben.

Nem is kecsketejet isznak már manapság, hanem Tequilát
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 15:20
Reaktor Reaktor is offline
Member

Quote:
Originally Posted by pepa View Post
Minden gond nélkül feljutottam a 2\B topjába a szövimmel. Óriás elit-íj felállásban nem jelentett gondod, de azt is meg kell jegyeznem hogy 1200 hekin nem voltak 7-800 barakkos orkok, amíg A alján minden 4.-ik ori ilyen.
Jura, Pepa, és mindenki akinek nehézséget jelent at 1/A top 30%-a

A gond nem a rendszerben van.

Nemrég Gyula is rengeteget szívott az A ban, de megtanult sokmindent, és jobb lett.

Mi is a helyzet?
Az A ban már nincsenek gyengék,mert fel se nagyon jutnak odáig.
A B ben is lenyom benneteket egy jó képességű, sokat online lévő gamer, de ott még találtok magatoknál lényegesen gyengébbeket is. Így a B ben ez nem akkora probléma.

Na most napi 1 óra eddzéssel én se jutnék ki az olimpiára, hiába is szeretnék.
A Városi versenyen viszont lehetek eredményes.
Ilyen a Hód is. Aki többet van, több időt szán rá az eredményesebb lehet.

Tele van a csopi közepe kemény hadisokkal? beférnek? Szembe kell támadni.

Persze mindez nem könnyű főleg, ha kezdők vagytok az A ban.
Tanuljatok öreg rókáktól, kérjetek segítséget.
Goldy se igazán volt otthon az A beli játékban, de Monro egész jól kiokosíthatta

Kell persze kapcsolat, pénz... de ezeket is meg lehet valahogy szerezni

Abban igazatok van, hogy sok a topben, és a top alján fixen ott lévő ország, akik a top 30 jelentős részét kitöltik.
A góliátokkal viszont nem fogtok szembekerülni, a többiekkel pedig meg lehet harcolni.
Hajrá
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 18:44
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Szerintem az A top30% nehezebb mint a B top30%, viszont ez így akkor sem igaz. A 65% barakkra sokkal inkább az a magyarázat, hogy A-ban más a játék mint lentebb... A-ban nem lehetsz hadis 40% barakkal, vagy annál kevesebbel...
Az világos, hogy a 65%-ot 1A-ban könnyebb fenntartani mint másutt. De itt is hasonlóan forrásigényes.
Egyébként tudsz számodra is érvényes összehasonlítási alapot mondani, vagy úgy gondolod, mindenkinek az érzéseire kell hagyatkoznia ebben a kérdésben?

-----

Quote:
Originally Posted by Steve View Post
Én úgy gondolom hogy nem nehezebb, hanem más.
. . .
Ergó egyre nehezebben visszaszerezhető a föld tehűát azt kell jobban védeni.
Ahhoz képest h azt mondod, más tészta a két dolog, azonos jellemző alapján simán összehasonlítottad a különböző szinteken levő orikat. (sőt, még a különböző nyelvű Hódítókat is, pedig angol és magyar között elég nagy lehet a különbség, a híreket hallva)
Persze, vannak eltérések A és B között, igen. De azért a 2B után nem rablóultizni kell mondjuk, hogy kis kék számokhoz jussunk.
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 19:17
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by rexa View Post
Az A-ban már nincsenek szöviháborúk rombolások mészárlások, csak a földről szól. Ha van pénzed sokkal könnyebben teljesíthető mint a B. Építesz egy kiélezett tornyos országot és pár nap alatt gond nélkül elfedezgethetsz a top 30-ig. Ráadásul a szöviraktár miatt tanyát se kell tarts az építkezés meg nagyságrendekkel olcsóbb mint lejjebb.
Aha, és a gabona meg a nyers csak úgy magátol terem a raktárba, mi?
Az, hogy neked nem kell tanyát tartanod, azt jelenti, hogy más tart, és vastagon túltermel a közösbe, szóval ne fogalmazz úgy, mintha mindenki tanya nélkül rohangálhatna az 1A-ban

Véleményem szerint semmi rossz nincs abban, hogy teljesíteni kell az 1A-ban is a top30%-ot. Nem szeretem a csoportot, de vizsga nélkül senki nem menjen tovább. A top30% meg simán elérhető, akár óriási tartalékok, kapcsolatok és/vagy topos klánok segítsége nélkül.
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 19:32
Reni Reni is offline
Member

Ha elég tartakékkal lépett fel simán megtudja venni a piacon is a szükséges mennyiséget, annélkül, hogy tanyát kéne tartani...és még azt sem lehet mondani hogy hűde sokat kell rá költeni.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules