Quote:
Originally Posted by Hammi
Neked 200 hekin 5,4k vari hol kevés?
A kocsma meg miért is sok?
Mezőyntől függ nagyon is, és pláne 5.szinten ahol 200 hekin vagy általában több a tolis mint bárhol máshol, méghozzá a fél-elf amit árnyak és tisztánlátás meleltt csak jelentős tolitöbblettel lopsz át.
|
Alapból egy elf nem arra van kitalálva, hogy mindenkit szarrálopjon.
Aki így gondolkozik, az nagyon gyorsan elvérzik!!!
Egy elf-et úgy kell beállítani, hogy védve legyen a varistól és védve legyen a tolistól.
És ezen felül mindenkit le tudjon lopni, akit tud.
Ha ezt úgy teszi, hogy tolit fáraszt, akkor úgy, ha ezt úgy teszi, hogy varit öl, akkor úgy...
Templom 20-23% között mozogjon!
Amit Sati leírt az 20%, tehát a minimum eset. Ekkor az extrémebb varisok nagyon sokáig tudják ártózni. (hozzáteszem az 5200 varázsló és nem 5400)

23% fölé viszont nem szabad menni (persze ha nagyon sok körülötted a varázsló, akkor igen)
30% kocsama irreálisan sok. Fentebb kifejtettem, hogy Neked alapvetően nem az a célod, hogy a félelfeket lopd. 23-25% legyen a kocsmád. Ez elegendő ahhoz, hogy a félelfekkel szemben megvédd magad.
Hozzáteszem 30% kocsmával sem fogod az extrém félelfeket fullra lopni, azt garantálom

Egy félelfnek temploma legfeljebb 18-19%. Többet nem tud tartani, vagy ha tart, nagyon sebezhető katonailag, vagy tanyafree

. Viszont ha csak normál-ul kiélezett, akkor nincs neki több. Ami pont azt eredményezi, hogy a 23% elf templommal szépen tudod fárasztani.
Még ezek után sem biztos, hogy le tudod lopni persze...
0 raktár, pont elegendő tanya.
Ez az én filozófiám, hiszen így teljesen önellátó az ország - magyarul frankón tamagocsi.
Pont elegendő ház, hiszen nem kell attól tartanod, hogy bárki átártóz, illetve bárki gyújtogatna. Legalábbis durvább, komolyabb módon.
És természetesen a többi fennmaradó hekire barack/torony egyenlő számban.
Sok-sok éve játszom elfet és ez nekem eddig mindig bevált.
Ettől eltérni én nem térnék el.
Ha több a toli, kevesebb a vari -> ártóznak.
Ha több a toli, marad a vari -> beütnek.
Ha több a vari, kevesebb a toli -> lelopnak
Ha kevesebb a vari, kevesebb a toli -> túlvéded magad
Ha mindig arra törexel, hogy a legerősebb toli se tudjon átjönni rajtad, és a legerősebb varis se tudjon ártózni, akkor egy kvázi csak katonailag ühető országot építettél, amikor éplista, és ártók nélkül elég nehéz megbecsülni hogy mekkora sereggel is jöjjenek ellened.