Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-14-2006, 12:58
dreaman68 dreaman68 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by Hammi View Post
Pontosan, bár környéktől is függ, mert ha sok a hadis, lehet még barakk/torony, elfnél 1 barakknyi íj kivéd kb 4 bakrakknyi óriás pacit.
tapasztalatim alapján nem lesz sok hadis 200 heki körül -itt 5. szintről és nem gyors-lassú csopiról van szó- és a sok láma akik 200 hekin vannak nem éri meg. meg most az se jó ha egy toli kezd el idegesítgetni. ha meg mégis toli létedre ütnek 200 hekin akkor alá bontasz
Sponsored Links
Old 12-14-2006, 13:13
laci laci is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Tavacska View Post
valóban nem ez a topik cime, bocsánat...
de nekem a topic cime ugy hangzik, mintha másból nem is lehetne választani :-)

az anarchról meg ne is beszéljünk :-)) az nem egy kezdő álma :-)))
Lehet, hogy a témaindító illető konkrétan arra a kérdésre kereste a választ, amit a címben leírt, és nem arra, hogy milyen választék van még a félelf és az elf mellett?
Old 12-14-2006, 13:19
Steve Steve is offline
Member

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Lehet, hogy a témaindító illető konkrétan arra a kérdésre kereste a választ, amit a címben leírt, és nem arra, hogy milyen választék van még a félelf és az elf mellett?
"Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené."

that's all folks
Old 12-14-2006, 13:23
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Steve View Post
"Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené."

that's all folks
Talált, süllyedt, ezt benéztem, bocs mindenkitől, megyek, lehúzom magam a wc-n
Old 12-14-2006, 13:27
Croissant Croissant is offline
Member

Longevity: 96%

Quote:

that's all folks
És van jobb??? Nincs... Marad a fél-elf vs elf... Akkor miről beszélünk???
Old 12-14-2006, 13:33
Steve Steve is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Croissant View Post
És van jobb??? Nincs... Marad a fél-elf vs elf... Akkor miről beszélünk???
hehe
mondjuk kitartó, mondhatnám biztos pártszavazó
Old 12-14-2006, 14:12
Croissant Croissant is offline
Member

Longevity: 96%

Quote:
hehe
mondjuk kitartó, mondhatnám biztos pártszavazó
??? nem igazán értelek...
Old 12-15-2006, 15:35
Kisbér Kisbér is offline
Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by Hammi View Post
Neked 200 hekin 5,4k vari hol kevés?
A kocsma meg miért is sok?
Mezőyntől függ nagyon is, és pláne 5.szinten ahol 200 hekin vagy általában több a tolis mint bárhol máshol, méghozzá a fél-elf amit árnyak és tisztánlátás meleltt csak jelentős tolitöbblettel lopsz át.
Alapból egy elf nem arra van kitalálva, hogy mindenkit szarrálopjon.
Aki így gondolkozik, az nagyon gyorsan elvérzik!!!

Egy elf-et úgy kell beállítani, hogy védve legyen a varistól és védve legyen a tolistól.
És ezen felül mindenkit le tudjon lopni, akit tud.
Ha ezt úgy teszi, hogy tolit fáraszt, akkor úgy, ha ezt úgy teszi, hogy varit öl, akkor úgy...

Templom 20-23% között mozogjon!
Amit Sati leírt az 20%, tehát a minimum eset. Ekkor az extrémebb varisok nagyon sokáig tudják ártózni. (hozzáteszem az 5200 varázsló és nem 5400)
23% fölé viszont nem szabad menni (persze ha nagyon sok körülötted a varázsló, akkor igen)
30% kocsama irreálisan sok. Fentebb kifejtettem, hogy Neked alapvetően nem az a célod, hogy a félelfeket lopd. 23-25% legyen a kocsmád. Ez elegendő ahhoz, hogy a félelfekkel szemben megvédd magad.
Hozzáteszem 30% kocsmával sem fogod az extrém félelfeket fullra lopni, azt garantálom
Egy félelfnek temploma legfeljebb 18-19%. Többet nem tud tartani, vagy ha tart, nagyon sebezhető katonailag, vagy tanyafree . Viszont ha csak normál-ul kiélezett, akkor nincs neki több. Ami pont azt eredményezi, hogy a 23% elf templommal szépen tudod fárasztani.
Még ezek után sem biztos, hogy le tudod lopni persze...

0 raktár, pont elegendő tanya.
Ez az én filozófiám, hiszen így teljesen önellátó az ország - magyarul frankón tamagocsi.
Pont elegendő ház, hiszen nem kell attól tartanod, hogy bárki átártóz, illetve bárki gyújtogatna. Legalábbis durvább, komolyabb módon.

És természetesen a többi fennmaradó hekire barack/torony egyenlő számban.

Sok-sok éve játszom elfet és ez nekem eddig mindig bevált.

Ettől eltérni én nem térnék el.

Ha több a toli, kevesebb a vari -> ártóznak.
Ha több a toli, marad a vari -> beütnek.
Ha több a vari, kevesebb a toli -> lelopnak
Ha kevesebb a vari, kevesebb a toli -> túlvéded magad

Ha mindig arra törexel, hogy a legerősebb toli se tudjon átjönni rajtad, és a legerősebb varis se tudjon ártózni, akkor egy kvázi csak katonailag ühető országot építettél, amikor éplista, és ártók nélkül elég nehéz megbecsülni hogy mekkora sereggel is jöjjenek ellened.

Last edited by Kisbér; 12-15-2006 at 15:39..
Old 12-15-2006, 16:55
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

a 23% kocsma nekem keveske. siman vannak tanyafree felelfek, akiknek 200 hekin van 3800-4000 tolijuk es akkor az elfnek meg legyen 2392. ezek a felelfek nem a benakat fosztogatjak hanem az erosebb 200 hekiseket. en ha elffel vagyok, siman tobbet nyomok mint 46 kocsma az tuti, kulonben 1 het gyujtomunka 1 kor alatt szevasz. sztem pont az elejen kell irgalmatlan sok toli az elfnek. ha mf akkor meg foleg.
inkabb hadilag legyen gyengebb 200 hekinel. ugyse az elf ellen mennek 200-nal, hanem a lamak ellen.

Last edited by Smooth Scroller; 12-15-2006 at 16:58..
Old 12-15-2006, 17:16
Kisbér Kisbér is offline
Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
a 23% kocsma nekem keveske. siman vannak tanyafree felelfek, akiknek 200 hekin van 3800-4000 tolijuk es akkor az elfnek meg legyen 2392. ezek a felelfek nem a benakat fosztogatjak hanem az erosebb 200 hekiseket. en ha elffel vagyok, siman tobbet nyomok mint 46 kocsma az tuti, kulonben 1 het gyujtomunka 1 kor alatt szevasz. sztem pont az elejen kell irgalmatlan sok toli az elfnek. ha mf akkor meg foleg.
inkabb hadilag legyen gyengebb 200 hekinel. ugyse az elf ellen mennek 200-nal, hanem a lamak ellen.
Ha kérhetném ne keverjük össze a tanyafree félelf-et egy teljesen önellátó elf-el
Azt meg pláne nem értem, ha mf az illető, akkor miért kell neki több tolvaj? Hiszen kap 10%-ot

Állíthattam volna össze tanyafree elf-et is 30% kocsma, 25% templom, 19% ház, 12% barack, 12% torony, 2% raktárral.. De az játszhatatlan egy kezdőnek...
Mint ahogy szerintem a 37% kocsmás fél-elf is

Amúgy az a félelf lelop egy 34% kocsmás elfet is Szóval nem értem miről beszélünk
Akár lehet 50%-os óriás-varis is...

Vagy akár lehet elf védelem nélkül is...
42 ház, (2730 lakos)
10 raktár,
3 barack, (156 íjász)
3 torony,
80 kocsma, (4160 tolvaj)
62 templom (8060 vari)
0 tanya (3021 kaja)

Tessék... Lehet ilyen is 5 körös. Pont ideális

Ne menjün már el az extrém dolgok irányába
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules